Afisa Aigio
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας Καλλίπολις πρόκειται να υλοποιήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ομάδα για γονείς παιδιών και εφήβων στο Αίγιο με δωρεάν συμμετοχή

Η στήριξη των γονέων είναι μια διαχρονική ανάγκη καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε τις καθημερινές απαιτήσεις ενός ρόλου δίχως παύσεις και με διαρκείς αλλαγές και προσαρμογές καθώς τα παιδιά περνούν από το ένα στάδιο ανάπτυξης στο άλλο.

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας από την έναρξη της λειτουργίας του έως σήμερα, σταθερά κάθε χρόνο επενδύει στη στήριξη των γονέων υλοποιώντας μια σειρά από ομάδες, ενημερωτικές συναντήσεις και εργαστήρια. Τα τελευταία δυο χρόνια οι συνέπειες της πανδημίας επηρέασαν τη συμπεριφορά και την ψυχοσύνθεση των παιδιών και κατά συνέπεια τους γονείς που καλούνται να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους ως ένα σταθερό πλαίσιο ασφαλούς σχέσης.

Εύλογα όμως αναδύονται ερωτήματα όπως:

Τι γονείς είμαστε και τι έχουν ανάγκη σήμερα τα παιδιά από εμάς ως γονείς σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης τους; Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τις δύσκολες συμπεριφορές των παιδιών και των εφήβων; Μέσα από ποιους πρακτικούς τρόπους θα βελτιώσουμε την καθημερινή επικοινωνία στην οικογένεια μας; Σε αυτά τα ερωτήματα αλλά και σε μια σειρά από άλλα που θέτουν οι γονείς, προσπαθούμε να απαντήσουμε μέσα στις ομάδες δουλεύοντας με βιωματικό τρόπο δηλαδή με συζήτηση σε μικρές ομάδες, μελέτη περιπτώσεων, αλληλεπίδραση με τους άλλους γονείς αλλά και με τους συντονιστές που είναι επαγγελματίες ψυχικής υγείας με πολυετή εμπειρία.

Η ομάδα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν οι γονείς θα πραγματοποιήσει πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις, ημέρα Δευτέρα με έναρξη στις 6 Μαρτίου έως  3 Απριλίου 2023 και ώρες 17:30-20:00, με δυνατότητα επιπλέον συναντήσεων έπειτα από συμφωνία με τους συμμετέχοντες. Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται στο Στέκι της εθελοντικής ομάδας πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα (είσοδος από Κλεομένους Οικονόμου).

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι 24 Φεβρουαρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 (υπεύθυνη: κα Γιάννα Ζορμπά – Κοινωνική Λειτουργός) ή στο email: [email protected], στην ιστοσελίδα: https://kpachaia.gr/omada-gia-goneis-sto-aigio/ και στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

misthos_30121019.jpeg
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
Επιστροφή δικαιωμάτων μετά από περισσότερο από μία δεκαετία
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
κεραμ
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Τα ευρήματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων - Συμμετρία, επανάληψη και γεωμετρική λογική
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Χιόνια στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα
Παγετός μέχρι την Τρίτη και μετά απότομη ανατροπή με ισχυρά φαινόμενα – Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, στο «κόκκινο» η Αττική
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα