photo tomazinakis
Εισηγητής είναι ο Αριστόκριτος Τομαζινάκης, Δάσκαλος, Εμψυχωτής Παιδαγωγική Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού, με πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο

Το ερχόμενο Σάββατο 18/2 στις 11 π.μ. πραγματοποιείται το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο της σειράς “Enjoy the Science” με τίτλο «Το Θεατρικό Παιχνίδι στη διδασκαλία: βιώνοντας και ανακαλύπτοντας τη γνώση μ’ έναν διαφορετικό τρόπο». Εισηγητής είναι ο Αριστόκριτος Τομαζινάκης, Δάσκαλος, Εμψυχωτής Παιδαγωγική Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού, με πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο.

Το σεμινάριο

Πρόθεσή μας ήταν να στήσουμε ένα βιωματικό εργαστήρι, στο οποίο θα δινόταν η δυνατότητα οι συνάδελφοι να δουλέψουν σε σενάρια εναλλακτικής διδασκαλίας διδακτικών αντικειμένων μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, Όμως ο χρόνος δεν ήταν επαρκής και ο κ. Τομαζινάκης θα μας αναλύσει το ρόλο του θεατρικού παιχνιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία και θα εξηγήσει πώς ακριβώς δουλεύουν αυτά τα βιωματικά εργαστήρια. Όπως λέει ο ίδιος «διαμορφώνω αισθητικά το μάθημα σημαίνει ότι δημιουργώ προϋποθέσεις στα παιδιά για κάτι που θα ασκήσει γοητεία και θα αυξήσει το ενδιαφέρον».

Οι κωδικοί πρόσβασης στην τηλεδιάσκεψη, μέσω της πλατφόρμας Zoom, είναι:

Meeting ID: 852 3520 3860

Passcode: 792805

Εναλλακτικά, το link της τηλεδιάσκεψης:

https://us02web.zoom.us/j/85235203860?pwd=ckRNaG5jQU04Z1hRalpoSDhYb3JDUT09

Το επόμενο διάστημα θα οργανώσουμε βιωματικά εργαστήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη και οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν προτεραιότητα. Θα χορηγηθούν, επίσης, βεβαιώσεις συμμετοχής.

Λίγα λόγια για τον Αριστόκριτο Τομαζινάκη

Ο Αριστόκριτος Τομαζινάκης είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και υπηρετεί ως διευθυντής στο 12/θέσιο Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου Κρήτης στα Χανιά και  μέλος του ΠΥΣΠΕ & ΠΥΣΔΕ Χανίων & ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών των Χανίων – Ρεθύμνου και εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής» του Θεάτρου της Ημέρας και διδάσκει το μάθημα «Το Θεατρικό Παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία» στη συγκεκριμένη σχολή. Πρόεδρος του Συλλόγου Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» 2010-12. Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Σχολικής Ζωής. 

Συμμετείχε ως εισηγητής, στο Π.Ε.Κ. Κρήτης (Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο), σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια , σχετικά με τα ΤΠΕ στην εκπαίδευση και το Θεατρικό Παιχνίδι, ως εκπαιδευτής σε Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων στο Μεσογειακό ΚΕΧ-ΜΑΙΧ, ως εκπαιδευτής σε Προγράμματα Επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων (ΛΑΕΚ) σχετικά με την Παιδαγωγική Θεάτρου και το Θεατρικό Παιχνίδι, ως επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης α) στο Teachers 4 Europe (επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) β) Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΠΜΣ "Εισαγωγή στην Ανοικτή και εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση, γ) στο 1ο και 2ο και 3ο Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Κρήτης Π.Τ.Δ.Ε.

Έχει συμμετάσχει ως Εμψυχωτής σε Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού στα πλαίσια εκδηλώσεων του Συλλόγου Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» και εφαρμόζει τη μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα Θεατρικού Παιχνιδιού για το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων και επιστημονικά περιοδικά.

Συμμετέχει στην ομάδα Αποφοίτων της σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας και έπαιξε στις Θεατρικές Παραστάσεις που ανέβηκαν με τη μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού:

Α. Για ενήλικες

  1. Ζωή Ω...ΜΕΓΑ (2009) σκηνοθεσίας Λ.Κουρετζής
  2. Οιδ-ολα σε 45 κόμβους (2012) σκηνοθεσίας Λ.Κουρετζής
  3. Σχετικά με τον Κυρ Αλέξανδρο. Παπαδιαμάντης ο Αλλοδαπός της Αθήνας (2013) σκηνοθεσίας Λ.Κουρετζής
  4. Γυν-εκει-ον (2014) σκηνοθεσίας Λ.Κουρετζής.
  5. Γυναίκες που μονολογούν και άντρες που σιωπούν στα έργα του Τσέχωφ (2016) σκηνοθεσίας Λ.Κουρετζής.
  6. Μονο...πατώντας (2017) σκηνοθεσίας Λ.Κουρετζής
  7. Το πλαίσιο μιας απουσίας (2018)σκηνοθεσίας Λ.Κουρετζής

Β. Με παιδιά:

(i)  «Εδώ που είσαι…» Παραστασιακό Δρώμενο βασισμένο στην ποίηση του Κ.Π.Καβάφη (2014) σκηνοθεσίας Α.Τομαζινάκης

(ii) "ΕΝΩΣΗ ... Άκου αυτή την κραυγή", Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα (2015) σκηνοθεσίας Α.Τομαζινάκης

(iii) Παραστασιακό Δρώμενο που αναφερόταν  στη προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου (2019) σκηνοθεσίας Α.Τομαζινάκης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies roloi
Πανελλαδικές 2024 - Ειδικά μαθήματα: Τα εξεταστικά κέντρα για μαθητές με αναπηρίες
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2024: Τα Εξεταστικά Κέντρα για την εξέταση μαθητών με αναπηρία στα Ειδικά Μαθήματα
Πανελλαδικές 2024 - Ειδικά μαθήματα: Τα εξεταστικά κέντρα για μαθητές με αναπηρίες
Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Το δικαστήριο απασχόλησαν τρεις καταγγελίες παιδιών από την δομή του Βόλου - Ξυλοδαρμούς και παιδική εργασία έναντι τροφής και στέγης περιέγραψαν...
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Εκλογές
Για μια Ευρώπη της προόδου!
Οι εκλογικές διαδικασίες πάντα έχουν ιστορική βαρύτητα. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, στην εξέλιξη κοινωνιών μας, στο μέλλον της χώρας μας.
Για μια Ευρώπη της προόδου!