Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αναφορικά με το πρόγραμμα μαθημάτων στη διάρκεια της απεργίας της 15ης Φεβρουαρίου στέλνει η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνει, μιας και σε προηγούμενες απεργίες σε σχολεία ημέρες απεργίας έγιναν τροποποιήσεις των προγραμμάτων και κάλυψη των ωρών των απεργών από εκπαιδευτικούς που δεν απεργούν, ξεκαθαρίζει πως από πουθενά δεν προβλέπεται μια τέτοια διαδικασία. «Εξάλλου, αποτελεί δικαίωμα των συναδέλφων να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία την ημέρα της απεργίας και αυτό, αν το επιθυμούν» αναφέρει και προσθέτει:
«Η απεργία στις 15/2 είναι απάντηση του κλάδου για να σταματήσει η αξιολόγηση και η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και για να προωθηθούν οι διεκδικήσεις του κλάδου και όλοι οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμμετέχουν. Με κλειστά τα σχολεία δεν θα υπήρχε καμία ανάγκη σχετικά με τους μαθητές που έχουν κενό, όπως προβάλλεται, για να γίνεται η κάλυψη των κενών που δημιουργούνται στα σχολεία λόγω της απεργίας.
Το μήνυμα των απεργών εκπαιδευτικών πρέπει να ακουστεί δυνατά με τη συμμετοχή τους όχι μόνο στην απεργία και στην συγκέντρωση, αλλά και στα ίδια τα σχολεία τους χωρίς καμία κάλυψη των ωρών τους από τη μη πραγματοποίηση των μαθημάτων τους.
Παρακαλούμε οι Διευθυντές των σχολείων να μην προχωρήσουν στην αυθαίρετη διαδικασία τροποποιήσεων των προγραμμάτων διδασκαλίας, να πραγματοποιηθεί το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα. Ο κλάδος απεργεί και αυτό πρέπει να είναι σεβαστό» καταλήγει η ανακοίνωση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ