Σεισμός Συρία
Rami al-Sayed/AFP/Getty
«Ως εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική, καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους μας να στηρίξουν την πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης παρακάμπτοντας τις κωλυσιεργίες και τους τυχοδιωκτικούς τακτικισμούς των ΔΑΠ και ΕΑΑΚ»

Καταγγελία εναντίον των φοιτητών της ΔΑΠ και των ΕΑΑΚ στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ότι επιλέγουν όχι μόνο να μην συμβάλλουν έμπρακτα στην προσπάθεια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης ως αλληλεγγύη προς τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, αλλά και αποφεύγουν την διεξαγωγή του Διοικητικού Συμβουλίου των φοιτητικών συλλόγων, διατυπώνουν φοιτητές της Πανσπουδαστικής.

«Είναι άξιο απορίας το πόσο χρόνο χρειάζονται για να επεξεργαστούν μια τόσο απλή και ανθρώπινη κίνηση αλληλεγγύης. Είναι άξιο απορίας το όποιο σκεπτικό υπάρχει πίσω από την σκόπιμη καθυστέρηση που προκαλούν και την αποφυγή αυτής της συζήτησης μέσα στα Διοικητικά Συμβούλια», σημειώνει η Πανσπουδαστική.

Η καταγγελία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση των δυνάμεων ΔΑΠ ΝΔΦΚ και ΕΑΑΚ οι οποίοι τις τελευταίες μέρες αποφεύγουν κατηγορηματικά να απαντήσουν σε ψήφισμα που κατατέθηκε με πρωτοβουλία μας στις σχολές ΗΜΜΥ, ΜΗΧΟΠ, ΑΡΜΗΧ.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ο χαρακτήρας του ψηφίσματος, που αφορά την στήριξη της προσπάθειας που γίνεται από διάφορους φορείς της κοινωνίας, πανελλαδικά (όπως εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους κ.ο.κ.) για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης ως αλληλεγγύη προς τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, προς χιλιάδες ανθρώπους που έχουν χάσει το σπίτι τους, μετρούν τις πληγές τους και δίνουν έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Ανθρώπους σε χώρες που υποφέρουν από την φτώχια και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Και ενώ τα κρίσιμα 24ωρα περνούν και απαιτείται η ΑΜΕΣΗ βοήθεια, οι συνάδελφοι της ΔΑΠ και των ΕΑΑΚ επιλέγουν όχι μόνο να μην συμβάλλουν έμπρακτα στην προσπάθεια αυτή, αλλά και να αποφεύγουν την διεξαγωγή του Διοικητικού Συμβουλίου των συλλόγων.

Είναι άξιο απορίας το πόσο χρόνο χρειάζονται για να επεξεργαστούν μια τόσο απλή και ανθρώπινη κίνηση αλληλεγγύης. Είναι άξιο απορίας το όποιο σκεπτικό υπάρχει πίσω από την σκόπιμη καθυστέρηση που προκαλούν και την αποφυγή αυτής της συζήτησης μέσα στα Διοικητικά Συμβούλια.

Οι φοιτητές έχουμε δείξει αρκετές φορές την έμπρακτη διάθεση μας για την πραγματοποίηση ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών μέσω των συλλόγων μας. Ως εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική, καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους μας να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία, παρακάμπτοντας τις κωλυσιεργίες και τους τυχοδιωκτικούς τακτικισμούς των ΔΑΠ και ΕΑΑΚ.

Να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των σωματείων και φορέων Ν. Χανίων (Σωματείο Επισιτισμού, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Τροφίμων και Ποτών, Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Σωματείο Διανομέων – Delivery Ιωσήφ Σαριδάκης, Σωματείο Security, Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., Σωματείο Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό, Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Σωματείο Εργαζομένων στην E-food, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Παράρτημα Ν. Χανίων, Σωματείο Εργαζομένων Ο.Τ.Α., Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Ν. Χανίων, Αλβανική Κοινότητα, Επιτροπή Ειρήνης, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κισσάμου, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων, Σύλλογος Γυναικών – μέλος Ο.Γ.Ε.) και να συμβάλλουν έμπρακτα με την συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης:

  • Κουβέρτες

  • Γάλα σε σκόνη

  • Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες

  • Απορρυπαντικά ρούχων

  • Ορούς

  • Γάζες

  • Χανζαπλάστ

  • Είδη ατομικής υγιεινής

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, μέχρι την Τρίτη 14/02 από 10:30 έως 20:00.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα