katalipsi
«Στηρίζουμε, λοιπόν, την κατάληψη του Θεάτρου Τσίλερ όπως και όσο χρειαστεί και δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να νικήσουμε!».

Yπό κατάληψη βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου (04/02) το κτήριο του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου  καθώς σπουδαστές δραματικών Σχολών μπήκαν σε αυτό.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο Facebook από τον Σύλλογο Σπουδαστών/-τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου αναφέρεται: «Η Κατάληψη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου χαιρετίζει την κατάληψη του κτιρίου του Θεάτρου Τσίλερ που είναι γεγονός από απόψε, 4 Φεβρουαρίου 2023. Οι σπουδαστές/-τριες των Δραματικών Σχολών παίρνουμε στα χέρια μας την τύχη και το μέλλον μας και αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο στην θεσμική απαξίωση που υποβαθμίζει την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική μας πορεία».

Ακόμα, επισημαίνεται: «Ως νέοι καλλιτέχνες που βδομάδες τώρα κατακλύζουμε τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας διεκδικώντας την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων μας, την τροποποίηση του Π.Δ. (85/2022) με την παροχή του Τ.Ε. στα πτυχία μας, την παροχή στέγασης, σίτισης και φοιτητικών παροχών, και την ίδρυση νέων Ανωτάτων Σχολών Παραστατικών Τεχνών, δηλώνουμε πως θα πολεμήσουμε ενωμένοι μέχρι τέλους την κυβερνητική αδιαφορία, την υποβάθμιση της τέχνης στη ζωή, το κυβερνητικό χτύπημα στην ελευθερία που η τέχνη μας πρεσβεύει».

Ο Σύλλογος Σπουδαστών/-τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου, επίσης, τονίζει: «Η κατάληψη του σημαντικότερου, ιστορικού θεάτρου της Αθήνας υποστηρίζει έμπρακτα, με τον πιο δυναμικό, αλληλέγγυο και μαχητικό τρόπο, πως το θέατρο δεν το προστατεύουν, βέβαια, τα ΜΑΤ που το φρουρούσαν στην μεγάλη πορεία της Πέμπτης γελοιοποιώντας την κυβέρνηση στα μάτια της κοινωνίας, δεν το προστατεύει το ΥΠΠΟΑ που σήμερα επιδόθηκε στην υποκριτική και σπάταλη φιέστα της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023, αλλά οι ηθοποιοί του, οι σκηνοθέτες του, οι χορευτές του, οι κάθε λογής εργάτες του, τα παιδιά του. Στηρίζουμε, λοιπόν, την κατάληψη του Θεάτρου Τσίλερ όπως και όσο χρειαστεί και δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να νικήσουμε!».

Υπενθυμίζεται ότι υπό κατάληψη βρίσκονται, εδώ και ημέρες, οι Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου, οι καθηγητές της οποίας έχουν δηλώσει πως θα παραιτηθούν σύσσωμοι εάν δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου αλλά και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας (ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας), και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χρυσή αυγή
Στο «μαλακά» η ηγεσία της Χρυσής Αυγής: 13 έτη για τον σκληρό πυρήνα - Ισόβια για Ρουπακιά
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετάβλητες οι ποινές για το διευθυντήριο – Η απόφαση του Εφετείου
Στο «μαλακά» η ηγεσία της Χρυσής Αυγής: 13 έτη για τον σκληρό πυρήνα - Ισόβια για Ρουπακιά
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στο Alitheia Forum
Σοφία Ζαχαράκη: Στόχος η επέκταση του προγράμματος κατά των fake news σε όλα τα σχολεία
Μετά την πιλοτική εφαρμογή σε 30 σχολεία, στόχος η πλήρης ανάπτυξη του προγράμματος «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»
Σοφία Ζαχαράκη: Στόχος η επέκταση του προγράμματος κατά των fake news σε όλα τα σχολεία
μασ
Στο δρόμο οι φοιτητές κατά της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο – Μεγάλο συλλαλητήριο την Πέμπτη 19 Μαρτίου
Φοιτητικό μπλόκο στους πολεμικούς σχεδιασμούς -
Στο δρόμο οι φοιτητές κατά της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο – Μεγάλο συλλαλητήριο την Πέμπτη 19 Μαρτίου