μποσ
Τι πρέπει να καταχωρίσει στον ηλεκτρονικό φάκελό του ο εκπαιδευτικός

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας στην πλατφόρμα θα αρχίσουν να καταχωρίζονται από την ερχόμενη εβδομάδα τα ζεύγη αξιολογητή -αξιολογούμενου από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, προκειμένου να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή και να αρχίσουν να καταχωρίζουν στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας, όπως τα βιογραφικά στοιχεία του αξιολογούμενου.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά, σε πρώτη φάση, στις τέσσερις περιοχές στις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης των Συμβούλων (Β. Αιγαίο, Ν. Αιγαίο, Πελοπόννησο και Κρήτη) και ξεκινά από τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς, για τους οποίους η θετική αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση μονιμοποίησης.

Με την τοποθέτηση των υπολοίπων Συμβούλων Εκπαίδευσης το προσεχές διάστημα, η διαδικασία θα υλοποιηθεί και στο υπόλοιπο της χώρας.

Η εν λόγω πλατφόρμα, τμήμα της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, προβλέπει την ηλεκτρονική καταχώριση βιογραφικών στοιχείων των αξιολογούμενων, της προβλεπόμενης έκθεσης αυτοαξιολόγησης, τις αποτιμήσεις του αξιολογητή κατόπιν παρακολούθησης των δύο διδασκαλιών που προβλέπει ο νόμος, καθώς και την τελική αξιολογική έκθεση με την ολοκλήρωση του εκάστοτε κύκλου αξιολόγησης.

Επιπλέον, μέσω της ίδιας εφαρμογής, παρέχεται στον εκπαιδευτικό η δυνατότητα να υποβάλει ένσταση, σε περίπτωση που διαφωνεί με την οριστική αξιολογική κρίση του αξιολογητή του, καθώς και να ενημερωθεί για την εξέλιξη της ένστασής του, μετά την εξέτασή της από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Η ατομική αξιολόγηση εστιάζει σε δύο πεδία: α) το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο του εκπαιδευτικού, που εξειδικεύεται σε α1) γενική και ειδική διδακτική, α2) παιδαγωγικό κλίμα και διαχείριση της τάξης και β) την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια. Η αξιολόγηση διενεργείται βάσει τετράβαθμης περιγραφικής κλίμακας («εξαιρετικό», «πολύ καλό», «ικανοποιητικό», «μη ικανοποιητικό» έργο).

 Για την εξοικείωση των εκπαιδευτικών, τόσο με τη διαδικασία αξιολόγησης όσο και με την ειδική ψηφιακή εφαρμογή, έχει αναρτηθεί σχετικό ενημερωτικό βίντεο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (www.youtube.com/watch?v=raGyHch8Sf8).

εκπαιδευτικός

Ηλίας Ματσαγγούρας: Τι πρέπει να καταχωρίσει στον ηλεκτρονικό φάκελό του ο εκπαιδευτικός

Ο εκπαιδευτικός καταχωρίζει στην πλατφόρμα τεκμήρια σχετικά με την επιμορφωτική του εμπειρία, το σχετικό με την παιδαγωγική και διδακτική συγγραφικό του έργο, το διδακτικό του έργο και τη συμμετοχή του σε πάσης φύσεως προγράμματα και κάθε είδους δράσεις που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του διδακτικού έργου. Πριν και μετά από την αρχική συνάντηση με τον αξιολογητή καταχωρίζει δείγματα σχετικά με τη διδασκαλία ή το υποστηρικτικό έργο ή πρόγραμμα που παρακολούθησε (portfolio), έκθεση αυτοαξιολόγησης με συναφή τεκμήρια καταχωρισμένα, προγενέστερα ή νέα στοιχεία, σχετικά με το παιδαγωγικό και διδακτικό του έργο, προς τεκμηρίωση των απόψεων, ισχυρισμών και διαφωνιών αξιολογητή και αξιολογούμενου.

Ο πρόεδρος της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. κ. Ηλίας Ματσαγγούρας συνιστά στους εκπαιδευτικούς να διατηρούν και ένα έντυπο ντοσιέ με δείγματα εκπαιδευτικού υλικού, μαθημάτων, εξετάσεων, μαθητικών εργασιών, εποπτικού υλικού, πρότζεκτ μαθητικών ομάδων, κλπ, το οποίο ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να έχει μαζί του κατά τη συνάντηση με τον αξιολογητή πριν και μετά από τη διδασκαλία που θα πραγματοποιήσει, έτσι ώστε να υποστηρίζει τις απόψεις τους και τις προτάσεις του.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα