Υπουργείο Παιδείας: Χρηματοδότηση, Διορισμοί μονίμων και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Στοιχεία για την χρηματοδότηση, τις προσλήψεις και τους διορισμούς

Σε Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, απάντησε η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζ. Μακρή, παραθέτοντας στοιχεία για την χρηματοδότηση, τις προσλήψεις και τους διορισμούς

Αναλυτικά

Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης-Παράλληλη Στήριξη

Kατά το τρέχον σχολικό έτος, το πλήθος των προσλήψεων στο πρόγραμμα Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης μαθητών παρουσιάζει κατά μέσο όρο αύξηση ύψους 80% συγκριτικά με τις αντίστοιχες προσλήψεις που διενεργήθηκαν προ τριετίας (σχολικό έτος 2018-2019).

Πρόγραμμα Εξατομικευμένης Υποστήριξης-προσλήψεις σε ΣΜΕΑΕ

Αντίστοιχη αύξηση παρουσιάζουν και τα κονδύλια για την κάλυψη αναγκών στη Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, για το σχολικό έτος 2022-2023, το ύψος της χρηματοδότησης για τη στελέχωση της εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών ανέρχεται στα 209.820.130,80 €, σημειώνοντας αύξηση κατά 78% συγκριτικά με το σχολικό έτος 2018-2019 (117.717.373,00).

Χρηματοδότηση για τη στελέχωση Υποστηρικτικών Δομών-ΚΕΔΑΣΥ/ΕΔΥ

Περαιτέρω, η χρηματοδότηση για τη στελέχωση υποστηρικτικών δομών κατά το τρέχον σχολικό έτος, ανέρχεται στα 33.067.200,00 €, αυξημένη κατά 152% σε σύγκριση με το σχολικό έτος 2018-2019 (€13.134.073,69€). Επισημαίνεται, επίσης, ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σχεδιάζεται η υλοποίηση επενδύσεων σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) ύψους 10.000.000 €.

Μόνιμοι διορισμοί

Αναφορικά με τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ 5.929 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (4.489 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και 1440 μέλη Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής ), καθώς και 18.908 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση.

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που διενεργήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια ανέρχεται σε 24.837.

Προσλήψεις αναπληρωτών 2022-23

Για το σχολικό έτος 2022-2023, έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις 21.304 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στη Γενική και στην Ειδική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ως αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, εκ των οποίων 14.191 στο πρόγραμμα Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Παράλληλη Στήριξη).

Συνολικά στη Γενική Αγωγή και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, έχουν έως σήμερα διενεργηθεί προσλήψεις 45.219 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

bogdanos.jpg
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου
Η πρώτη απώλεια, ήρθε μετά τους πανηγυρισμούς Μπογδάνου ότι αυξήθηκαν τα κόμματα που συμμετέχουν στον Πατριωτικό Συνασπισμό
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου
panelladikes_4.jpg
Η «Ιερή αγελάδα» των πανελλαδικών Εξετάσεων και η «Εθνική ομοψυχία»
«Η αλήθεια είναι ότι η «ιερή αγελάδα» των εξετάσεων που τόσο πολύ λατρεύουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα -παρά τις μικρές ή μεγάλες διαφορές τους και...
Η «Ιερή αγελάδα» των πανελλαδικών Εξετάσεων και η «Εθνική ομοψυχία»