κεραμεως
Ένα από τα επόμενα βήματα είναι μια εφαρμογή στο κινητό όπου ο γονέας θα μπορεί να βλέπει τους βαθμούς, τις παρατηρήσεις από το σχολείο, να προγραμματίζει συνάντηση με εκπαιδευτικούς, είπε η υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια συνάντησης  που είχε, την Παρασκευή 13/1, με στελέχη εκπαίδευσης.

Με τη βοήθεια εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο θα πραγματοποιείται ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας γονέα και σχολείου, όπως ενημέρωσε  η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως στη συνάντηση που έκανε με στελέχη της εκπαίδευσης στη Θράκη.

Δείτε εδώ τι λέει: https://www.facebook.com/100044213178257/videos/pcb.713463606804072/664429802097745

Πρόκειται "για πλήρη ψηφιοποίηση της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ σχολείου και οικογένειας", συμπλήρωσε η ίδια.

Η κ. Κεραμέως, σε παλαιότερη  συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο, είχε δηλώσει ότι στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού  θα δημιουργηθεί η πλατφόρμα eParents, μέσω της οποίας οι γονείς θα ενημερώνονται για θέματα φοίτησης των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας σημείωνε (στις 23/5/2021):

Σε συνέχεια του ψηφιακού άλματος που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και μέσω της τηλεκπαίδευσης, συνεχίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, με στόχο την αναβάθμιση και εκπαιδευτικών διαδικασιών αλλά και του ίδιου του εκπαιδευτικού έργου. Στα σχολεία μας, ενδεικτικά, υλοποιούμε ήδη ή εισάγουμε: Ψηφιακό απόσπασμα απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ηλεκτρονικές εγγραφές από τα νηπιαγωγεία έως και τα λύκεια, ηλεκτρονική διαδικασία κάλυψης θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών με στόχο τον έγκαιρο προγραμματισμό και την κάλυψη των λειτουργικών κενών, ψηφιακή ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών, ενημέρωση υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους: α) για τη βαθμολογία τους και β) για το τμήμα ή τη σχολή επιτυχίας τους. Σημαντική καινοτομία αποτελεί η νέα πλατφόρμα eParents, μέσω της οποίας οι γονείς θα απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και μία νέα σχέση επικοινωνίας με το δημόσιο σχολείο. Θα λαμβάνουν ενημέρωση για διδακτέα ύλη, βαθμούς, επιδόσεις, απουσίες, θα έχουν πρόσβαση στο ημερολόγιο και τις δραστηριότητες του σχολείου, σε προγραμματισμένες συναντήσεις ή διαδικτυακή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και άλλα.

Στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εισάγουμε τα E-Diplomas, μία διαδικτυακή πλατφόρμα βεβαίωσης κτήσης τίτλου σπουδών ΑΕΙ,  το Ε-University, με στόχο την αναβάθμιση και επέκταση της ψηφιακής υποδομής, την Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, που θα διευκολύνει την πρόσβαση σε σημαντικές υπηρεσίες, όπως εκπτώσεις σε μέσα μεταφοράς, προσβάσεις σε δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλα, με σχετική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

gerovasili
Γεροβασίλη: "Δηλώνω παρούσα" - Θα είναι υποψήφια απέναντι στον Κασσελάκη
Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε τον λόγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη και ζήτησε οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο...
Γεροβασίλη: "Δηλώνω παρούσα" - Θα είναι υποψήφια απέναντι στον Κασσελάκη