mitsotakis
«Ζητάμε πολλά από τους καθηγητές και τους δασκάλους μας και δίνουμε λίγα», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε μια εφ΄ όλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν και πάλι με βάση το έργο που έχει παραχθεί και τις δεσμεύσεις που έχουν υλοποιηθεί, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμα που θα οδηγήσει τη χώρα μπροστά αλλάζοντας οριστικά σελίδα.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει ότι μεγάλη πρόκληση της επόμενης κυβερνητικής τετραετίας θα είναι το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων, γιατρών και εκπαιδευτικών. «Ζητάμε πολλά από τους καθηγητές και τους δασκάλους μας και δίνουμε λίγα», αναφέρει.

Οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς

Κ. Μητσοτάκης: Κάνουμε πολλά πράγματα στην Παιδεία αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα. Έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία από τα Νηπιαγωγεία και από το γεγονός πια ότι έχουμε. Νηπιαγωγείο από τα 4 με αγγλικά από τα προγράμματα σπουδών και τα εργαστήρια σπουδών στα σχολεία που για πρώτη φορά διδάσκουμε μαθήματα έξω από το κλασικό πρόγραμμα τα οποία τα έχουν αγκαλιάσει και τα παιδιά και οι δάσκαλοι που τα διδάσκουν. Την έμφαση που δίνουμε στην τεχνική εκπαίδευση γιατί δεν γίνεται όλα τα παιδιά να πάνε στο πανεπιστήμιο. Ναι, πιστεύω ότι μία από τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στη δεύτερη τετραετία θα αφορά το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων γιατρών και καθηγητών.

- Δημοσιογράφος: Γιατρών και δασκάλων καθηγητών;

Κ. Μητσοτάκης: Δασκάλων καθηγητών αυτό εννοώ. Διδακτικού προσωπικού. Η αλήθεια είναι ότι ζητάμε πολλά πάρα πολλά από τους καθηγητές μας και τους δασκάλους μας και δίνουμε λίγα.Είναι κάτι το οποίο όσο θα έχουμε δημοσιονομικές ανάσες θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Δηλαδή πολλές φορές ερχόμαστε κοιτάμε τον Προϋπολογισμό και λέμε: Δημιουργήσαμε ένα πλεόνασμα. Πού να το δώσουμε; Να κόψουμε φόρους ή να δώσουμε κάνα επίδομα; Οχι, κάποια στιγμή θα επενδύσουμε και στους ανθρώπους μας. Αρα κάποια στιγμή ο δημοσιονομικός χώρος τον οποίο θα δημιουργούμε θα πρέπει να μπορεί να οδηγεί και σε αύξηση σε καλύτερους μισθούς. Οπως οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να βελτιώνονται γιατί είναι ακόμα χαμηλοί έτσι και οι μισθοί σε κρίσιμες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να αυξάνονται γιατί επιτελούν ένα πολύ σπουδαίο έργο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Κλειστά σχολεία σήμερα 12/1:  Η νέα λίστα

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astinomia-peripoliko
Κρήτη: Μαθητής Δημοτικού κατήγγειλε την μητέρα του για ενδοοικογενειακή βία
Η μητέρα συνελήφθη μετά την καταγγελία του 11χρονου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον έσπρωξε και του έβαλε τις φωνές
Κρήτη: Μαθητής Δημοτικού κατήγγειλε την μητέρα του για ενδοοικογενειακή βία
παπαδακης
Ο Γιώργος Παπαδάκης… «ζωντάνεψε» σε διαφήμιση καφέ και προκάλεσε αντιδράσεις
Ιδιοκτήτης καταστήματος χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για διαφήμιση – Αντιδράσεις για τη χρήση της εικόνας του δημοσιογράφου μετά θάνατον
Ο Γιώργος Παπαδάκης… «ζωντάνεψε» σε διαφήμιση καφέ και προκάλεσε αντιδράσεις
χηστι
Κύπρος: Παραίτηση του συγγενή και διευθυντή του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη που εμφανίζεται στο βίντεο με τις μίζες
Στη δημόσια τοποθέτησή του υποστήριξε ότι υπήρξε στοχευμένη και κακόβουλη παραποίηση δηλώσεών του, με σκοπό την υπονόμευση του Προέδρου Νίκου...
Κύπρος: Παραίτηση του συγγενή και διευθυντή του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη που εμφανίζεται στο βίντεο με τις μίζες
Ζαχαράκη Κικίλιας
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις όλο το σχολικό έτος σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Οι εκπτώσεις αφορούν σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που μεταβαίνουν για ανάληψη υπηρεσίας
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις όλο το σχολικό έτος σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια