antiperiferiarxis-paideias
Ποιος είναι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Αττικής

Ο Μπάμπης Αλεξανδράτος, έμπειρος εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, επελέγη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για να καταλάβει τη νεοπαγή θέση του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που ορίστηκε μετά την πρόσφατη ανακατανομή προσώπων και αρμοδιοτήτων στη διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αττικής: «Είναι γνωστό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει προσωπικά ο Γιώργος Πατούλης για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας, μέσα από την εξασφάλιση σημαντικών πόρων από το ΕΣΠΑ για την ενεργειακή και κτιριακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων και τη δημιουργία νέων, τη σύσταση νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά και τον εξοπλισμό σχολείων με σύγχρονο εκπαιδευτικό και εποπτικό εξοπλισμό σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

Ο Μπάμπης Αλεξανδράτος είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει επί δεκαετίες «και  από πρώτο χέρι» τόσο τον χώρο της εκπαίδευσης, όσο και της Αυτοδιοίκησης. Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ, με πτυχία στις Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση της Νομικής Σχολής Αθηνών και της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, με μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, υπηρέτησε επί σειρά ετών την εκπαίδευση ως δάσκαλος, διευθυντής σχολείων και διευθυντής Εκπαίδευσης. Παράλληλα ως γονέας ασχολήθηκε ενεργά με το γονεϊκό κίνημα μέσα από συλλόγους γονέων και την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας.

Το ίδιο μακρόχρονη είναι και η ενασχόλησή του με την πολιτική. Γνωρίζει καλά την Αττική αφού ήταν υποψήφιος Βουλευτής το 2012 στην - τεράστια τότε -  περιφέρεια της Β’ Αθηνών, εξελέγη  Νομαρχιακός Σύμβουλος στην τότε Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς και υπήρξε αιρετός εκπρόσωπος όλων των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Αττικής. Ως συνδικαλιστής, συναισθάνεται  απόλυτα  την αγωνία και το ενδιαφέρον τόσο των συναδέλφων του, όσο και των γονέων και της κοινωνίας γενικότερα και είναι πάντα ανοικτός σε προβληματισμούς και προτάσεις.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την Πρωτοχρονιά, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Αττικής δήλωσε:

«Μαζί με τις εγκάρδιες ευχές μου για την νέα χρονιά, θέλω να πω  ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Είναι τιμητικό που ορίζομαι Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, καθώς με τον τρόπο αυτόν δείχνει ο Περιφερειάρχης τη βαρύτητα και τη σημασία που δίνει στην Παιδεία. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ κατά το μέγιστο δυνατόν στις προσδοκίες, τόσο στις δικές  του και όλης της Περιφέρειάς μας, όσο και των 500.000 μαθητών των σχολείων μας, των 50.000  εκπαιδευτικών μας καθώς  και των γονέων των μαθητών μας, στα 4.000 και πλέον σχολεία της Αττικής μας. Στόχος  μου είναι να προσπαθήσω  με όλες μου τις δυνάμεις, για να έχουμε καλύτερα σχολεία και Παιδεία με προοπτικές για τα παιδιά μας και τη νέα γενιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ntountouka
Γονείς: Κινητοποίηση σήμερα (07/12) στο ΥΠΑΙΘ για την τέχνη και τον πολιτισμό στα σχολεία
Στήριξη της Κινητοποίησης που διοργανώνουν Π.Ε.ΣΥ.Θ. και ΕΝΕΚΕΜ  στο ΥΠΑΙΘ την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 14:00
Γονείς: Κινητοποίηση σήμερα (07/12) στο ΥΠΑΙΘ για την τέχνη και τον πολιτισμό στα σχολεία
Ενοικιάσεις ακινήτων
Κτηματολόγιο: Στα άκρα η κόντρα εργαζομένων και υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Ποιος ο λόγος

Στα άκρα φτάνει η κόντρα μεταξύ εργαζομένων στον φορέα του Κτηματολογίου και ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής...

Κτηματολόγιο: Στα άκρα η κόντρα εργαζομένων και υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Ποιος ο λόγος