ΚΕΡΑΜΕΩΣ
«Τα επόμενα χρόνια… Το 2023 θα πέσει μαζί με τις εκλογές. Συνεπώς θα έχουμε προσλήψεις, δε βλέπω πώς…..»

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης για νέους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Ερωτηθείσα αν έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις: Για 12 χρόνια στη χώρα δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός, η τελευταία διαδικασία για ανάδειξη νέων εκπαιδευτικών είχε γίνει το 2008. Εμείς από το 2020 και μετά έχουμε διορίσει 25.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον κάνουμε και πολλές προσλήψεις για κενά που εκδηλώνονται στα σχολεία άρα είμαστε σε μια διαρκή διαδικασία κάλυψης κενών όποτε αυτά παρουσιάζονται σε έναν ζωντανό οργανισμό όπως είναι το σχολείο. Τα επόμενα χρόνια, αν και εφόσον ο ελληνικός λαός μας τιμήσει με την εμπιστοσύνη του, ο στόχος μας είναι σιγά–σιγά να φύγουμε από την στρεβλή εφαρμογή του καθεστώτος του αναπληρωτή-εκπαιδευτικού δηλαδή ο αναπληρωτής να κάνει αυτό που λεει η λέξη να αναπληρώνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


ΔΗΜ: Άρα θα δούμε διορισμούς και το 2023;


Τα επόμενα χρόνια… Το 2023 θα πέσει μαζί με τις εκλογές. Συνεπώς θα έχουμε προσλήψεις, δε βλέπω πώς…..Θα δούμε ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα αλλά ο στόχος είναι σιγά-σιγά να φύγουμε από το καθεστώς του αναπληρωτή. Αυτό είναι ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο έχουμε ήδη ξεκινήσει δυναμικά με 25.000 διορισμούς και ο στόχος με αυτούς τους διορισμούς είναι σιγά –σιγά να φύγουμε από αυτό το καθεστώς και πλέον έχουμε περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς απ’ ότι αναπληρωτές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aen.jpg
ΑΕΝ 2026: Οι βάσεις εισαγωγής των τελευταίων ετών – Εκτιμήσεις για τις Πανελλήνιες
Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού παραμένουν μία από τις πιο σταθερές και δυναμικές επιλογές σπουδών για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΑΕΝ 2026: Οι βάσεις εισαγωγής των τελευταίων ετών – Εκτιμήσεις για τις Πανελλήνιες
Συνταξεις
Πλασματικά έτη ασφάλισης το 2026: Πώς αυξάνουν τη σύνταξη και πόσο κοστίζει η εξαγορά
Οι επιλογές που έχουν οι ασφαλισμένοι, τα αναγνωριζόμενα έτη ανά ταμείο και τα οικονομικά οφέλη από τη συμπλήρωση της 40ετίας
Πλασματικά έτη ασφάλισης το 2026: Πώς αυξάνουν τη σύνταξη και πόσο κοστίζει η εξαγορά