Παιδικοί σταθμοί: Απλήρωτοι 4 μήνες, στέλνουν εξώδικο στα συναρμόδια Υπουργεία
Oι σταθμοί απέστειλαν εξώδικο προς τα συναρμόδια Υπουργεία και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη (ΕΕΤΑΑ), προειδοποιώντας ότι παράταση της καθυστέρησης θα σημαίνει αξίωση αποζημιώσεων

Απαράδεκτες καταστάσεις βιώνουν εδώ και 4 μήνες οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί της χώρας.

Καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα κονδύλια, περιγράφουν οικονομική ασφυξία σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους με απλήρωτα Δώρα Χριστουγέννων.

Για το λόγο αυτόν, οι σταθμοί απέστειλαν εξώδικο προς τα συναρμόδια Υπουργεία και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη (ΕΕΤΑΑ), προειδοποιώντας ότι παράταση της καθυστέρησης θα σημαίνει αξίωση αποζημιώσεων και τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμών αναγκάζετε εμάς, που προσφέρουμε κοινωνικό έργο και λειτούργημα σε αυτή την περίπτωση, να αυτοχρηματοδοτούμε τη δράση, μολονότι οι οικονομικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς.

Τα λειτουργικά έξοδα είναι ανελαστική δαπάνη, συνεχώς αυξανόμενη λόγω των αυξήσεων των ενεργειακών πόρων. Παραγνωρίζετε ότι πρόκειται περί ενός δύσκολου αντικειμένου, αφού οι εργαζόμενοι παιδαγωγοί πρέπει να αγνοήσουν το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι ή κατά το ήμισυ πληρωμένοι, και να προσφέρουν με χαμόγελο και ευχάριστη διάθεση, που φτάνει τα όρια της αυταπάρνησης, τις υπηρεσίες τους. Επίσης παραγνωρίζετε ότι ο σκοπός της δράσης είναι να υπηρετήσει τα παιδαγωγικά ιδεώδη ατόμων προσχολικής ηλικίας με αναπηρίες, πράγμα το οποίο εσείς καταλύετε, αφού ορισμένοι παιδικοί σταθμοί έχουν φτάσει στα όρια της πτώχευσης μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο αυτό έργο.

Με την υπαίτια αδικαιολόγητη καθυστέρηση επί 4 ολόκληρους μήνες, που φτάνει στα όρια του εμπαιγμού και της απαξίωσης, μας έχετε οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία με δυσβάσταχτες συνέπειες για τα μέλη μας και τους εργαζόμενους τους»

Δείτε το εξώδικο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Αβάθμιας εκπαίδευσης σε ΚΕΔΑΣΥ, ΙΚΥ και Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας - Ονόματα
Δείτε τις αποφάσεις με όλα τα ονόματα
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Αβάθμιας εκπαίδευσης σε ΚΕΔΑΣΥ, ΙΚΥ και Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας - Ονόματα
panelladikes panellinies
Πανελλήνιες 2024: Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων - Η εγκύκλιος
Ολες οι λεπτομέρεις για τις επανληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις 2024 που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο
Πανελλήνιες 2024: Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων - Η εγκύκλιος