ΕΑΠ , γράμματα
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης και ΕΑΠ

Μνημόνιο Συνεργασίας, με αντικείμενο -μεταξύ άλλων- την παροχή εξ αποστάσεως προγραμμάτων επιμόρφωσης, υπέγραψαν σήμερα το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π). Το μνημόνιο υπέγραψαν οι πρόεδροι του ΕΑΠ, καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης και του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, Νίκος Καρράς.

Μεταξύ των στόχων του μνημονίου περιλαμβάνονται η παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης, τα οποία θα προσφέρονται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Ε.Α.Π., η συνδιοργάνωση πολιτιστικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (ημερίδες, διαλέξεις, σεμινάρια, εκθέσεις, αφιερώματα), η ενίσχυση της συνεργασίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, η υποβολή κοινών δημοσιεύσεων, η συνεργασία σε ζητήματα αξιοποίησης πολιτιστικού έργου προς άμεσο όφελος της κοινωνίας και η ανταλλαγή καλών πρακτικών στρατηγικής συνεργασιών με τοπικές κοινότητες, περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς.

«Με την υπογραφή του μνημονίου επαληθεύεται και περνάει σε θεσμικό επίπεδο η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, η οποία ήδη δοκιμάστηκε με πολύ θετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο κ.Καρράς και έκανε λόγο για αυξημένη σημασία που έχουν τέτοιες ενέργειες, στο πλαίσιο και της συμπλήρωσης 100 ετών δράσης της Ένωσης.

Ο πρόεδρος του ΕΑΠ, καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, τόνισε πως θεωρεί σημαντικό ότι «ανοίγει ο δρόμος της συνεργασίας σε σημαντικά αντικείμενα και της ενίσχυσης της εκπαίδευσης και κατάρτισης γύρω από τη δημοσιογραφία, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος δημοσιογραφικών σπουδών και του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του ΕΑΠ, όπου μπορούν να αναπτυχθούν προγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες των δημοσιογράφων».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Νέα διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2023
Η νέα αυτή διάκριση αντανακλά το υψηλό επίπεδο ποιότητας του διδακτικού προσωπικού, των προγραμμάτων σπουδών, της έρευνας που παράγεται, αλλά και του...
Νέα διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2023