καθηγητές
Άλωση των οργάνων διοίκησης από την ηγεσία της ΔΑΚΕ μέσω πρωτοκλασάτων συνδικαλιστών της, συγγενικών προσώπων και κουμπαριών που την αναδεικνύουν σε κυρίαρχη μορφή της συνδικαλιστικής τους δράσης. 

Η πρόσφατη συγκρότηση από την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας του συμβουλίου επιλογής των διευθυντών σχολείων που ανήκουν στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, με απόλυτο έλεγχο από μέλη της ΔΑΚΕ, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία.  Με πανομοιότυπο έλεγχο από τη ΔΑΚΕ λειτούργησε το νόθο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης την προηγούμενη διετία, αλλά και με την ανασυγκρότηση του ΠΥΣΔΕ στην αρχή της χρονιάς (2/9) έχουμε παράδοση του οργάνου στη ΔΑΚΕ! Τόσο απροκάλυπτα και απόλυτος έλεγχος από κυβερνητική παράταξη, δεν έχει υπάρξει!

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν ότι από τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ συγκροτούνται τα όργανα διοίκησης! Από τα πέντε τακτικά μέλη του ΠΥΣΔΕ τα τρία είναι της ΔΑΚΕ (Μπίσμπος, Θεοχαρόπουλος, Κουμανδράκη), η ίδια σύνθεση και στα αναπληρωματικά μέλη (Αδάμ, Τσουμάνη, Αγγελόπουλος). Από τα πέντε τακτικά μέλη του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών τα δύο είναι μέλη της ΔΑΚΕ (Σάρρου, Σαρίκα) και για να μην τους ξεφύγει ο έλεγχος στο ποιος εκπαιδευτικός θα γίνει Διευθυντής, με την ίδια σύνθεση επιλέχθηκαν και τα  αναπληρωματικά μέλη με τη συμμετοχή δύο μελών της ΔΑΚΕ (Τσοκανάρας, Δερματάς).   Πρόκειται για μια απαράδεκτη πρωτοφανή επιδίωξη άλωση των οργάνων διοίκησης από την ηγεσία της ΔΑΚΕ μέσω πρωτοκλασάτων συνδικαλιστών της, συγγενικών προσώπων και κουμπαριών που την αναδεικνύουν σε κυρίαρχη μορφή της συνδικαλιστικής τους δράσης. 

Η ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Θεσσαλονίκης

Πρωτοφανής  κομματική άλωση του ΠΥΣΔΕ και του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών από τη ΔΑΚΕ

Στηρίζουμε τα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ, συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές και καταδικάζουμε τις πρακτικές της κυβερνητικής παράταξης

Η πρόσφατη συγκρότηση (8/12) από την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας του συμβουλίου επιλογής των διευθυντών σχολείων που ανήκουν στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, με απόλυτο έλεγχο από μέλη της ΔΑΚΕ, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία.  Με πανομοιότυπο έλεγχο από τη ΔΑΚΕ λειτούργησε το νόθο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης την προηγούμενη διετία, αλλά και με την ανασυγκρότηση του ΠΥΣΔΕ στην αρχή της χρονιάς (2/9) έχουμε παράδοση του οργάνου στη ΔΑΚΕ! Τόσο απροκάλυπτα και απόλυτος έλεγχος από κυβερνητική παράταξη, δεν έχει υπάρξει!

Από τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ συγκροτούνται τα όργανα διοίκησης! Από τα πέντε τακτικά μέλη του ΠΥΣΔΕ τα τρία είναι της ΔΑΚΕ (Μπίσμπος, Θεοχαρόπουλος, Κουμανδράκη), η ίδια σύνθεση και στα αναπληρωματικά μέλη (Αδάμ, Τσουμάνη, Αγγελόπουλος). Από τα πέντε τακτικά μέλη του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών τα δύο είναι μέλη της ΔΑΚΕ (Σάρρου, Σαρίκα) και για να μην τους ξεφύγει ο έλεγχος στο ποιος εκπαιδευτικός θα γίνει Διευθυντής, με την ίδια σύνθεση επιλέχθηκαν και τα  αναπληρωματικά μέλη με τη συμμετοχή δύο μελών της ΔΑΚΕ (Τσοκανάρας, Δερματάς).   Πρόκειται για μια απαράδεκτη πρωτοφανή επιδίωξη άλωση των οργάνων διοίκησης από την ηγεσία της ΔΑΚΕ μέσω πρωτοκλασάτων συνδικαλιστών της, συγγενικών προσώπων και κουμπαριών που την αναδεικνύουν σε κυρίαρχη μορφή της συνδικαλιστικής τους δράσης. 

Η παράταξη της ΔΑΚΕ όλη την προηγούμενη χρονιά δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για τα προβλήματα του κλάδου, απέχει από κάθε δράση της ΕΛΜΕ και πολεμάει την ΕΛΜΕ για να συγκαλύψει την αντιδημοκρατική, εργοδοτική, απρεπή συμπεριφορά του διαγραμμένου μέλους της Χ. Βαϊτσίδη. Ταυτίζεται με τα αίσχη του και τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων.

Είναι αποτέλεσμα της στάσης μιας παράταξης που λειτουργεί πλέον χωρίς αρχές σε απόλυτη σύμπλευση με την κυβέρνηση και τη διοίκηση. Προωθούν προσωπικά συμφέροντα μελών τους, του κόμματος που υποστηρίζουν και της παράταξής τους. Δεν έχουμε να κάνουμε απλά με τον παραδοσιακό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που οι Παρεμβάσεις αποκαλύπτουμε, καταδικάζουμε και καλούμε τους εκπαιδευτικούς από κοινού να αντιμετωπίζουμε, αλλά για κομματική άλωση της διοίκησης από τη ΔΑΚΕ καθώς συμπλέουν ανοιχτά. Με το Διευθυντή εκπαίδευσης να επισκέπτεται σχολεία δια της κ. Σάρρου η οποία βρίσκεται στη Διεύθυνση από την αρχή της χρονιάς, χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του ΥΠΑΙΘ,  να συμμετέχει σε αγιασμούς σχολείων συνοδεία του κ. Βαϊτσίδη, τον οποίο αρνήθηκε να στείλει να εργαστεί, όπως όφειλε να κάνει μετά τη διαγραφή του από την ΕΛΜΕ και τη μη συμμετοχή του σε κανένα συνδικαλιστικό όργανο.

Τα έργα και τις ημέρες του ανασυγκροτημένου ΠΥΣΔΕ της ΔΑΚΕ οι εκπαιδευτικοί τις γνωρίσαμε πολύ καλά με τις παρατυπίες στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε όλες τις κατηγορίες (νεοδιόριστοι, αποσπασμένοι, αναπληρωτές).  Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών έγιναν χωρίς δικαίωμα ενστάσεων,  Σαββατοκύριακο, και χωρίς δικαίωμα βελτίωσης θέσης και με απόκρυψη κενών από φάση σε φάση. Οι τοποθετήσεις των αποσπασμένων και των νεοδιόριστων έγιναν στην αρχή στα τυφλά και στη συνέχεια με απόκρυψη κενών. Για όλους τους εκπαιδευτικούς οι συμπληρώσεις ωραρίου γίνονται χωρίς δημοσιοποίηση κενών, χωρίς αιτήσεις των συναδέλφων και χωρίς τοποθετήσεις με βάση τα μόρια του καθενός. Απαράδεκτη η στάση Διευθυντή και των μελών του ΠΥΣΔΕ που δεν προχώρησαν στη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων της ειδικής αγωγής παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία. Για να κάνουν τα χατίρια της Κεραμέως προχωρούν σε άλλη μία παρατυπία. Αφήνουν τους νεοδιόριστους σε ομηρία και προωθούν τα σχέδιά του ΥΠΑΙΘ για την ατομική αξιολόγηση.  

Την κατάσταση αυτή οι Παρεμβάσεις την αντιπαλέψαμε με τα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ. Δεν συμφωνούμε με την πρακτική άλλων παρατάξεων που αφήνουν αναπάντητη την εκφυλιστική στάση της ΔΑΚΕ. Το ΠΑΜΕ διακηρύσσει ότι είναι υποδεέστερα τα θέματα αυτά, όπως και η συμπεριφορά Χ. Βαϊτσίδη, ενώ τα ΣΥΝΕΚ δια της συμμετοχής τους στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία έδωσαν ευκαιρία στον ΧΒ για να επιδιώξει τη νομιμοποίησή του, αντί της πλήρους απομόνωσής του. Τώρα μας καλούν σε ψευδεπίγραφο αγώνα να αλλάξουμε την κατάσταση στο ΠΥΣΔΕ της ΔΑΚΕ και μάλιστα να ανατρέψουμε και αντιεκπαιδευτικούς νόμους μέσα σε μονοδιάστατα όργανα, ελεγχόμενα από τη ΔΑΚΕ. Στη Διεύθυνση ανατολικής Θεσσαλονίκης  στα αναπληρωματικά μέλη στο Συμβούλιο Επιλογής έβαλαν ένα μέλος από την ΠΕΚ και ένα από τα ΣΥΝΕΚ ως επιβράβευση για τη συμμέτοχη τους στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τη στήριξή τους στα σχέδια της Κεραμέως.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην επιτρέψουν στην ΔΑΚΕ, παράταξη του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού, του ωφελιμισμού και των συμφερόντων, μέσω της κομματικής άλωσης των οργάνων διοίκησης να προωθήσει την χειραγώγηση εκπαιδευτικών και τον έλεγχο των ΕΛΜΕ. Στις εκλογές των ΕΛΜΕ στις 21/12 οι εκπαιδευτικοί να μαυρίσουν την ΔΑΚΕ και να μη νομιμοποιήσουν τον Χ. Βαϊτσίδη. Η ψήφος τους να είναι απόρριψη της πολιτικής τους και των αθλιοτήτων των  εκπροσώπων τους.

Για να στηρίξουμε το δρόμο του αγώνα με συντονισμό των ΕΛΜΕ, για σωματεία με γνήσια χαρακτηριστικά που υπερασπίζονται αρχές και αξίες. Για να σταματήσουμε τις παρατυπίες, αυθαιρεσίες και εξυπηρετήσεις απαιτώντας διαφάνεια και αντικειμενικότητα σε όλες τις τοποθετήσεις με δημοσιοποίηση όλων των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΠΥΣΔΕ. Για να μπει ένα τέλος σε κομματικά όργανα επιλογής και στις απαξιωτικές συνεντεύξεις, με Διευθυντές που θα εκλέγονται από το σύλλογο διδασκόντων. Συλλόγους διδασκόντων που θα αποφασίζουν για όλα τα θέματα της λειτουργίας των σχολείων. Τους καλούμε  να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις.      

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικό έτος 2024-2025: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ σε Φορείς και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας - Όλα τα ονόματα
Ποιοι εκπαιδευτικοί παίρνουν απόσπαση σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ σε Φορείς και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας - Όλα τα ονόματα
μιχαηλιδου
Δόμνα Μιχαηλίδου για αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς: Σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες, άδεια μητρότητας και άδεια ανατροφής
Αναρρωτικές άδειες, άδεια μητρότητας, άδεια ανατροφής και επίδομα μητρότητας
Δόμνα Μιχαηλίδου για αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς: Σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες, άδεια μητρότητας και άδεια ανατροφής