Επιλογές Διευθυντών σχολείων: Σε απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται στη διαδικασία
Η πολιτική ηγεσία να μην προσέρχεται στον Δημόσιο Διάλογο στον οποίον την είχε καλέσει ο Ο.ΜΕ.Δ. κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (Π.Ο.Σ.Υ.Π).

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των εργαζόμενων του υπουργείου Παιδείας, με τους υπαλλήλους να προχωρούν σε απεργία-αποχή και με την πολιτική ηγεσία να μην προσέρχεται στον Δημόσιο Διάλογο στον οποίον την είχε καλέσει ο Ο.ΜΕ.Δ. κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (Π.Ο.Σ.Υ.Π).

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΣΥΠ κήρυξε  πανελλήνια απεργία για όλα τα φυσικά μέλη των Συλλόγων της που εμπλέκονται  ή που θα εμπλακούν διοικητικά στην διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, απέχοντας από κάθε διοικητική πράξη που θα μπορούσε να συνδράμει στην υλοποίηση της διαδικασίας αυτής, με ημερομηνία έναρξης της απεργίας-αποχής μετά την πάροδο τεσσάρων (4) ημερών από την κοινοποίηση της, σύμφωνα με την κείμενη συνδικαλιστική νομοθεσία και δη των σχετικών διατάξεων του Ν. 1264/1982, ήτοι από την Τρίτη 13.12.2022 και με ημερομηνία λήξης της απεργίας-αποχής να συμπίπτει με την ημερομηνία περάτωσης της διαδικασίας επιλογής, ήτοι έως την 28η Δεκεμβρίου 2022.

«Προφανώς η Πολιτική Ηγεσία στερείται επιχειρημάτων και για αυτό 'φυγομάχησε'» τονίζει η Ομοσπονδία, προτρέποντας μάλιστα το υπουργείο Παιδείας «αν κρίνει ότι έχει νομικά, υπηρεσιακά και λογικά επιχειρήματα, να προσφύγει δικαστικά για να ακυρώσει την νόμιμη  απεργία – αποχή μας  και όχι με δόλιους και εκβιαστικούς  τρόπους, να προσπαθεί να διχάσει υπαλλήλους και Προϊσταμένους στις Υπηρεσίες μας και  να επιχειρεί να σαμποτάρει την τεράστια συμμετοχή των συναδέλφων μας στην απεργία – αποχή που κήρυξε η ΠΟΣΥΠ». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ: 

Όπως ακριβώς είχε προβλέψει η ΠΟΣΥΠ, σήμερα η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, δεν προσήλθε  στον Δημόσιο Διάλογο στον οποίον την είχε καλέσει ο Ο.ΜΕ.Δ. (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας μας και σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου, ώστε η  απεργία μας να είναι σύννομη και ισχυρή. Προφανώς η Πολιτική Ηγεσία στερείται επιχειρημάτων και για αυτό «φυγομάχησε».

Έτσι, σύμφωνα με  το πρακτικό του Ο.ΜΕ.Δ. το οποίο και δημοσιοποιούμε, ο Δημόσιος Διάλογος κατέστη άκαρπος, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, αποδεικνύοντας περίτρανα την ορθότητα των θέσεων  και την νομιμότητα των ενεργειών μας.

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία, αν κρίνει ότι έχει νομικά, υπηρεσιακά και λογικά επιχειρήματα, να προσφύγει δικαστικά για να ακυρώσει την νόμιμη  απεργία – αποχή μας  και όχι με δόλιους και εκβιαστικούς  τρόπους, να προσπαθεί να διχάσει υπαλλήλους και Προϊσταμένους στις Υπηρεσίες μας και  να επιχειρεί να σαμποτάρει την τεράστια συμμετοχή των συναδέλφων μας στην απεργία – αποχή που κήρυξε η ΠΟΣΥΠ.

Ο Γ. Γραμματέας κ. Κόπτσης, όντας σε πανικό, συγκάλεσε σήμερα νέα τηλεδιάσκεψη,  με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, προσπαθώντας να τους πιέσει, ώστε κι αυτοί με την σειρά τους να πιέσουν  τους υπαλλήλους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που από αύριο θα συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από κάθε  διαδικασία που σχετίζεται με την επιλογή των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων.

Αν ο κ. Κόπτσης έχει συνηθίσει να είναι εθελόδουλος για να χτίσει πολιτική καριέρα, του δηλώνουμε ότι δεν θα βρει ομοίους του, ούτε στην Διοίκηση, ούτε στους υπαλλήλους των Υπηρεσιών μας.

Οι  προφορικές υποδείξεις του προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, για πίεση των υπαλλήλων, για έλεγχο της συμμετοχής τους στην απεργία- αποχή, για την δικαιωματική παρουσία τους στην Υπηρεσία, για αναθέσεις αποκλειστικών καθηκόντων, για δημιουργία ομάδων αποκλειστικής εργασίας, ακόμη και για περικοπές μισθών, αποτελούν απόρροια της παντελούς άγνοιας του για την Διοίκηση και την Νομοθεσία.

Δεν ξέρουμε τι  νομικούς συμβούλους έχει, τι τον συμβουλεύουν και τι καταλαβαίνει τελικά ο ίδιος, αλλά αν έχει το σθένος και την παρρησία, αυτά για τα οποία εντέλλονται  προφορικά οι  Διευθυντές Εκπαίδευσης, τον προκαλούμε να τα κάνει αύριο ενυπόγραφη εγκύκλιο του και  να τα στείλει στις Υπηρεσίες μας, ώστε να λάβει αύριο κιόλας, μια μήνυση για παράβαση καθήκοντος και μία αγωγή, της ΠΟΣΥΠ.

Αλλιώς ας μην προσπαθεί να σπείρει «ζιζάνια» στις  Υπηρεσίες μας, να διαρρήξει τις σχέσεις των Προϊσταμένων και των υπαλλήλων, να δημιουργήσει εντάσεις, προστριβές, αναφορές ακόμη και μηνύσεις, διότι τα Σωματεία μας θα συνδράμουν νομικά και συνδικαλιστικά τα μέλη τους, απέναντι σε κάθε είδους Διευθυντική αυθαιρεσία, η οποία θα  παρεμποδίσει την άσκηση του νομίμου δικαιώματος της απεργίας. Αυτό αποτελεί παράβαση καθήκοντος και πειθαρχικό παράπτωμα για τον κάθε Διευθυντή που θα το επιχειρήσει.

Ήδη ο ίδιος έχει περιέλθει σε κατάσταση πανικού, αδιεξόδου, εμπάθειας, αγνωμοσύνης και απομόνωσης, οπότε ας μην προσπαθεί να συμπαρασύρει στην κατάσταση του,  και άλλους.

Η ΠΟΣΥΠ, συνεχίζει τον δίκαιο αγώνα της, προασπίζοντας τα υπηρεσιακά και υπαλληλικά συμφέροντα των υπαλλήλων, διοικητικών και εκπαιδευτικών που εργάζονται στις Περιφερειακές Υπηρεσίες, μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που ήδη από σήμερα έχουν δηλώσει  με ποσοστά άνω του 70% την πρόθεση τους για συμμετοχή στην αυριανή απεργία-αποχή της Ομοσπονδίας μας.

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΕΚΚΙΝΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΜΑΣ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Κάθε απόπειρα εκφοβισμού,  ιεραρχικής και διευθυντικής αυθαιρεσίας θα πέσει στο κενό.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας, να αναλάβει τις ευθύνες της, έστω και τώρα.

Η μόνη πλέον διέξοδος, στα αδιέξοδα που δημιούργησε η Πολιτική Ηγεσία, δεν είναι μία πιθανολογούμενη παράταση αλλά η άμεση εξαγγελία παράτασης 20 τουλάχιστον ημερών, ήτοι έως 18 Ιανουαρίου 2023, για την διεκπεραίωση των διαδικασιών, για τις οποίες έθεσαν αψυχολόγητα, εντός των εορτών, ως καταληκτική ημερομηνία την 28η Δεκεμβρίου 2022. Άλλωστε σε λίγες ημέρες θα διαπιστώσουν και οι ίδιοι την αναγκαιότητα χορήγησης παράτασης, εξαιτίας  της  ανεδαφικότητας των χρονοδιαγραμμάτων τους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

poseidonos
Ποσειδώνος: Έχει σκαφτεί το 80% της σήραγγας- Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία
Θα καταργηθούν 6 φανάρια, εξασφαλίζοντας ταχύτερη διέλευση των οχημάτων αλλά και ευκολότερη πρόσβαση των πεζών στη θάλασσα
Ποσειδώνος: Έχει σκαφτεί το 80% της σήραγγας- Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία