Σημείωμα για Βασίλη
Το 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών γέμισε με λευκά λουλούδια, κεριά και συγκινητικά μηνύματα από γονείς και μαθητές μετά το θάνατο του 11χρονου αγοριού

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στις Σέρρες, η οποία έχει βυθιστεί στη θλίψη μετά το χαμό του 11χρονου μαθητή σε έκρηξη που σημειώθηκε στο 9ο δημοτικό σχολείο, τόσο άδικα και απρόσμενα.

«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης», γράφει το χαρτί που άφησε μαθητής στην πόρτα του σχολείου μαζί με ένα λουλούδι, δείχνοντας την απέραντη θλίψη και «παγωμάρα» που επικρατεί

«Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω»

Σημειώνεται ότι στο σχολείο βρέθηκαν σήμερα πραγματογνώμονες της Αστυνομίας για να διερευνήσουν τα αίτια της φονικής έκρηξης ενώ νωρίτερα κλιμάκιο της ΕΛΑΣ μετέφερε την πόρτα που έπεσε πάνω στους τρεις μαθητές πίσω από το  σχολείο προκειμένου να ελεγχθεί. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ακόμη δύο μαθητές, 10 και 6 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο 10χρονος που πήρε εξιτήριο περιέγραψε τι συνέβη. «Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα» είπε ο μαθητής.

Ο 10χρονος είπε πως ένα από τα παιδιά το χτύπησε σίδερο στο κεφάλι. Όπως είπε ο δημοσιογράφος, το παιδί δεν ήξερε ότι ο συμμαθητής του είχε πεθάνει.

Κλειστά τα σχολεία

Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Σερρών θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την ημέρα της κηδείας του άτυχου μαθητή της Στ´ Τάξης, ως ένδειξη πένθους.

Μάλιστα, το 9ο Δημοτικό Σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σερρών.

Επίσης εξαιτίας αυτής της τραγωδίας και σε ένδειξη πένθους και συμπαράσταση στους γονείς του παιδιού, ο Δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στη Φθιώτιδα
Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Σφοδρό τροχαίο με σχολικό λεωφορείο, νεκρός 21χρονος
Μετωπική σύγκρουση σχολικού λεωφορείου που πήγαινε να παραλάβει μαθητές με ΙΧ, νεκρός ο οδηγός του οχήματος
Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Σφοδρό τροχαίο με σχολικό λεωφορείο, νεκρός 21χρονος
ypourgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Μοιράζονται €423.335 σε 1.401 υπαλλήλους και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς
«Πράσινο φως» για χιλιάδες ώρες υπερωριών – Ποιους αφορά και πώς θα μοιραστούν τα 423.335 ευρώ
Υπουργείο Παιδείας: Μοιράζονται €423.335 σε 1.401 υπαλλήλους και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς