Δεν χρειάζεται σωματείο
ΔΑΚΕ: Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή; Ή καμιά ντροπή δεν είναι δουλειά! 

Η ΔΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση. Μην απορείτε. Δεν έβγαλε ανακοίνωση για να καταγγείλει το  υπουργείο παιδείας και την κυβέρνηση, ούτε την αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθείται εδώ και αρκετά χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις, ούτε την καταστολή που ασκείται σε βάρος του εκπαιδευτικού κινήματος με τις συνεχόμενες προσφυγές στα δικαστήρια από την υπουργό, ούτε για την επιχειρούμενη τρομοκράτηση μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και μελών της ΕΛΜΕ, γιατί απλά εφάρμοσαν τις αποφάσεις της και εξέφρασαν τις απόψεις τους, ούτε για τη βιομηχανία και μεθόδευση διώξεων που έχει στηθεί από τη διοίκηση.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΚΕ Πειραιά δείχνει ξεκάθαρα ότι η ΔΑΚΕ λειτουργεί ως το alter ego της κυβέρνησης, της υπουργού και του ΔΔΕ. Προφανώς μέλος της ΔΑΚΕ και φανατικός υποστηρικτής της κυβέρνησης θα είναι κι ο προϊστάμενος γιατί τέτοια υπεράσπιση δεν θα έβρισκε σε καμία των περιπτώσεων. Υπεράσπιση που δείχνει ότι συντάκτης της συγκεκριμένης ανακοίνωσης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο ίδιος ο ΔΔΕ.

Τα παραπάνω σημειώνει η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά για τη ΔΑΚΕ Πειραιά.

πειραιασ

Η ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής
( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) 


ΔΑΚΕ: Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή; Ή καμιά ντροπή δεν είναι δουλειά! 

Τη στολή του επιλοχία φόρεσε η ΔΑΚΕ Πειραιά για να υπερασπίσει τον λοχαγό της και τα αφεντικά της.
Το είδαμε κι αυτό. Η ΔΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση. Μην απορείτε. Δεν έβγαλε ανακοίνωση για να καταγγείλει το  υπουργείο παιδείας και την κυβέρνηση, ούτε την αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθείται εδώ και αρκετά χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις, ούτε την καταστολή που ασκείται σε βάρος του εκπαιδευτικού κινήματος με τις συνεχόμενες προσφυγές στα δικαστήρια από την υπουργό, ούτε για την επιχειρούμενη τρομοκράτηση μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και μελών της ΕΛΜΕ, γιατί απλά εφάρμοσαν τις αποφάσεις της και εξέφρασαν τις απόψεις τους, ούτε για τη βιομηχανία και μεθόδευση διώξεων που έχει στηθεί από τη διοίκηση.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΚΕ Πειραιά δείχνει ξεκάθαρα ότι η ΔΑΚΕ λειτουργεί ως το alter ego της κυβέρνησης, της υπουργού και του ΔΔΕ. Προφανώς μέλος της ΔΑΚΕ και φανατικός υποστηρικτής της κυβέρνησης θα είναι κι ο προϊστάμενος γιατί τέτοια υπεράσπιση δεν θα έβρισκε σε καμία των περιπτώσεων. Υπεράσπιση που δείχνει ότι συντάκτης της συγκεκριμένης ανακοίνωσης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο ίδιος ο ΔΔΕ.

Μια ανακοίνωση που ξεκινάει λιβανίζοντας την πρεσβεία του κράτους - τρομοκράτη, του μόνιμου δολοφόνου του Παλαιστινιακού λαού και μόνιμου τραμπούκου στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής, του Ισραήλ, στην Αθήνα. Εξαίροντας την «ευαισθησία της», γιατί φωταγωγήθηκε… με μωβ χρώμα! Την ίδια ώρα που κυκλοφορεί ένα ακόμα σοκαριστικό βίντεο εκτέλεσης εν ψυχρώ, με τέσσερις σφαίρες αυτή τη φορά, ενός ακόμα νεαρού Παλαιστίνιου από έναν από τους ένστολους φονιάδες του, έναν Ισραηλινό στρατιώτη. Ντράπηκε και η ντροπή!
Μια ανακοίνωση που στη συνέχεια εργαλειοποιεί την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία για να εξυμνήσει τον ΔΔΕ και τις δημόσιες σχέσεις που αναπτύσσει. Γιατί πραγματικά αν ενδιαφερόταν δεν θα άφηνε η κυβέρνηση εκατοντάδες παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη, ούτε θα προσλάμβανε ελάχιστους αναπληρωτές Ε.Α. για 3 και 4 παιδιά ο καθένας, ούτε θα υποχρηματοδοτούσε τη δημόσια εκπαίδευση και θα άφηνε τα δημόσια ειδικά σχολεία χωρίς υλικοτεχνική υποδομή και μόνιμους διορισμούς.

Καμία έκπληξη προφανώς, καθώς η ΔΑΚΕ είναι η παράταξη που:
 Διατηρούσε από το 2020 δοτό αιρετό στο ΠΥΣΔΕ, όταν η αποχή στις ηλεκτρονικές εκλογές ξεπέρασε τότε το 90%! Το ότι δύο χρόνια μετά βρήκε κι άλλους συμμάχους στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, τις ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ, δεν αλλάζει κάτι σε αυτό το αίσχος!

 Στις συνελεύσεις των προέδρων των ΕΛΜΕ δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις των Γ.Σ. και των Δ.Σ., αλλά πραξικοπηματικά αλλάζει τις αποφάσεις αν έτσι επιθυμεί το κόμμα της ΝΔ (Γ.Σ. προέδρων ΕΛΜΕ πέρυσι στις 16/12 και πραξικόπημα ενάντια στην απεργία - αποχή).

Ενώ διώκονται από τον ΔΔΕ μέλη της ΕΛΜΕ με λογικές που μας πάνε 50 χρόνια πίσω, δεν ψηφίζουν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τη στήριξη των συναδέλφων και βεβαίως δεν πατάνε το πόδι τους στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης.

 Αποτελεί ουσιαστικά τον δούρειο ίππο της διοίκησης και του εργοδότη, του υπουργείου. Ο εργοδοτικός - κρατικός συνδικαλισμός της ΔΑΚΕ αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο. Για τη ΔΑΚΕ είναι πλέον καθαρό ότι ο ρόλος τους στον συνδικαλισμό είναι να τον χρησιμοποιούν σαν σκαλοπάτι για να γίνουν αξιολογητές και προϊστάμενοι. Και για να υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο της κατεδάφισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Το γεγονός ότι σε αυτόν τον βρώμικο ρόλο έχουν βρει συνοδοιπόρους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις (ηλεκτρονικές εκλογές, αξιολόγηση, αδράνεια της ΟΛΜΕ) τις ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ, είναι κάτι που πρέπει να γίνει σαφές πλέον σε όλους τους συναδέλφους. Από κοινού επιχειρούν να βάλλουν ταφόπλακα στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους εκπαιδευτικού κινήματος.

Η απάντηση έχει ήδη δοθεί και θα συνεχίσει να δίνεται. Η πολύ μεγάλη συγκέντρωση στις 30/11, η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και των συναδελφισσών στη συλλογή υπογραφών για την υπεράσπιση των συναδέλφων διευθυντών των γυμνασίων που διώκονται, τα δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης ενάντια στις διώξεις των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ που εκδίδονται από τα σωματεία, μας βάζουν επιπλέον καθήκοντα.

Η κινητοποίηση την Παρασκευή 9/12/2022 στη 1 μ.μ. στη ΔΔΕ Πειραιά αποτελεί τον επόμενο σταθμό της απάντησης απέναντι στον αυταρχισμό, τη φίμωση, την καταστολή. Απέναντι στην επιχειρούμενη επίθεση της κυβέρνησης με στόχο τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση, τη διάλυση των σωματείων και την απαξίωση της συλλογικής διεκδίκησης και του συντονισμού αγώνων των από κάτω. Ενάντια στην πολιτική που μας φτωχοποιεί, μας εμπλέκει στον πόλεμο, διαλύει το δημόσιο σχολείο, καταργεί τα εργασιακά μας δικαιώματα και υπονομεύει 
τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Η απάντηση τόσο στη διοίκηση και στο υπουργείο - κυβέρνηση, όσο και στον κυβερνητικό - κρατικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ βρίσκεται στους δρόμους και τις Γενικές Συνελεύσεις.

Παρασκευή 9/12/2022, 1:30 μ.μ., νέα συγκέντρωση στη ΔΔΕ Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 35). 

Παρασκευή 16/12/2022, 2 μ.μ., στο συγκρότημα Τζαβέλλα, συμμετέχουμε μαζικά στην 
εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ
: παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής, ενάντια στη φίμωση, την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό, ενισχύουμε την αγωνιστική του κατεύθυνση - θωρακίζουμε το σωματείο. 

Μόνο ο Λαός σώζει τον Λαό!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αναπληρώτρια εκπ/κός: Γιατί ανακλήθηκε η πρόσληψη της και πως σχετίζεται με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητοποιησεισ
Φοιτητικοί Σύλλογοι: Κλιμάκωση με πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη
«Η κυβέρνηση τόλμησε να καταθέσει το νομοσχέδιο! Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με νέα πανελλαδική κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης...
Φοιτητικοί Σύλλογοι: Κλιμάκωση με πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη
πιερρακακης
Πρωτολογία και δευτερολογία του Κ. Πιερρακάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια
Πιερρακάκης: «Οποιοσδήποτε λέει αυτή τη στιγμή ότι δεν έχουμε ιδιωτική, ιδιωτική, όχι μη κερδοσκοπική, ιδιωτική πρακτικά τριτοβάθμια, ό,τι και να...
Πρωτολογία και δευτερολογία του Κ. Πιερρακάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Και τώρα οι εκπαιδευτικοί… ως βοηθοί εισαγγελέα στην εκπαίδευση της υποκρισίας!
Προφανώς ο εκπαιδευτικός πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά, να τα συζητάει, να συμπαραστέκεται στα προβλήματά τους, να τα βοηθάει, να τα εμψυχώνει....
Και τώρα οι εκπαιδευτικοί… ως βοηθοί εισαγγελέα στην εκπαίδευση της υποκρισίας!