voutsinos
Μετά την Κάλυμνο, την Κω και τη Ρόδο, ο Γεώργιος Βούτσινος επισκέφθηκε την Άμφισσα

Την Άμφισσα επισκέφθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Βούτσινος.

Τον κ. Γ. Βούτσινο υποδέχθηκαν στην Άμφισσα ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ κ. Ιωάννης Μπούγας και ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής. Ο κ. Βούτσινος μετά από σύντομη επίσκεψη στο Δημαρχείο, επισκέφθηκε με τον Βουλευτή Φωκίδας και τον Δήμαρχο Δελφών το κτήριο που στεγάζει το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας, το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα με την υπ΄ αριθμ. Φ11/74076/Δ4 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων και συστεγάζεται με το Ι.Ε.Κ. Άμφισσας.   

Στις συσκέψεις που ακολούθησαν συμμετείχαν ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. κ. Θεοδόσης Καρβέλλης και του ΕΠΑ.Λ. κ. Νικόλαος Αναγνωστόπουλος, καθώς και καθηγητές και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Βούτσινος, μετά το πέρας των συσκέψεων, ανακοίνωσε ότι, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η ίδρυση του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ., θα αναμορφωθεί το πρόγραμμα σπουδών στον τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος», ώστε οι μαθητές να εκπαιδεύονται σε μεθόδους καλλιέργειας, παραγωγής και προώθησης της τοπικής ποικιλίας της Ελιάς Άμφισσας και τους ελαιόλαδου, συναρμόζοντας την εκπαίδευση με την βέλτιστη αξιοποίηση του προϊόντος και την τοπική αγορά. Για το ζήτημα αυτό συγκροτήθηκε ήδη ομάδα εργασίας. Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε, επίσης, τη χρηματοδότηση εκτεταμένων επισκευών του κτηρίου, όπου συστεγάζονται τα δύο Σχολεία, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, χάρις στη δημιουργία του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ.

Στον Γενικό Γραμματέα τέθηκε, επίσης, το θέμα της επέκτασης του μέτρου της δωρεάν σίτισης καταρτιζόμενων των Τμημάτων Ι.Ε.Κ. κατ΄ αντιστοιχία προς τους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άμφισσα και από εκπροσώπους του Δήμου Δωρίδας η Ίδρυση Τμήματος Γαλακτοκομίας του Ι.Ε.Κ. Άμφισσας στο Λιδωρίκι. Σχετικά με το εν λόγω αίτημα, ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε να διατυπωθεί επίσημα αίτημα από το Δήμο και άλλους φορείς στο οικείο Σ.Σ.Π.Α.Ε. με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη στέγασή του και τον αριθμό των καταρτιζόμενων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

4770_diek.jpg
ΔΙΕΚ: Από σήμερα οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα σπουδαστών - Οδηγίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους
ΔΙΕΚ: Από σήμερα οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα σπουδαστών - Οδηγίες
tilekpaideusi-1.jpg
Webex και ξερό ψωμί
«Η εκπαιδευτικός δε θέλησε να λογοφέρει μαζί του για την τηλεκπαίδευση, καθώς στο νέο σύστημα της αξιολόγησης δε θα την κρίνει προφανώς κάποιο...
Webex και ξερό ψωμί
papaiwannou-thanasis-asep.jpg
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Την επόμενη εβδομάδα το ΦΕΚ προκήρυξης για τη Γενική
Την επόμενη εβδομάδα το ΦΕΚ της προκήρυξης για τη Γενική εκπαίδευση -Ποιες οι πιθανότητες διακοπής της διαδικασίας του γραπτού διαγωνισμού λόγω...
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Την επόμενη εβδομάδα το ΦΕΚ προκήρυξης για τη Γενική