voutsinos
Μετά την Κάλυμνο, την Κω και τη Ρόδο, ο Γεώργιος Βούτσινος επισκέφθηκε την Άμφισσα

Την Άμφισσα επισκέφθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Βούτσινος.

Τον κ. Γ. Βούτσινο υποδέχθηκαν στην Άμφισσα ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ κ. Ιωάννης Μπούγας και ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής. Ο κ. Βούτσινος μετά από σύντομη επίσκεψη στο Δημαρχείο, επισκέφθηκε με τον Βουλευτή Φωκίδας και τον Δήμαρχο Δελφών το κτήριο που στεγάζει το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας, το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα με την υπ΄ αριθμ. Φ11/74076/Δ4 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων και συστεγάζεται με το Ι.Ε.Κ. Άμφισσας.   

Στις συσκέψεις που ακολούθησαν συμμετείχαν ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. κ. Θεοδόσης Καρβέλλης και του ΕΠΑ.Λ. κ. Νικόλαος Αναγνωστόπουλος, καθώς και καθηγητές και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Βούτσινος, μετά το πέρας των συσκέψεων, ανακοίνωσε ότι, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η ίδρυση του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ., θα αναμορφωθεί το πρόγραμμα σπουδών στον τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος», ώστε οι μαθητές να εκπαιδεύονται σε μεθόδους καλλιέργειας, παραγωγής και προώθησης της τοπικής ποικιλίας της Ελιάς Άμφισσας και τους ελαιόλαδου, συναρμόζοντας την εκπαίδευση με την βέλτιστη αξιοποίηση του προϊόντος και την τοπική αγορά. Για το ζήτημα αυτό συγκροτήθηκε ήδη ομάδα εργασίας. Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε, επίσης, τη χρηματοδότηση εκτεταμένων επισκευών του κτηρίου, όπου συστεγάζονται τα δύο Σχολεία, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, χάρις στη δημιουργία του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ.

Στον Γενικό Γραμματέα τέθηκε, επίσης, το θέμα της επέκτασης του μέτρου της δωρεάν σίτισης καταρτιζόμενων των Τμημάτων Ι.Ε.Κ. κατ΄ αντιστοιχία προς τους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άμφισσα και από εκπροσώπους του Δήμου Δωρίδας η Ίδρυση Τμήματος Γαλακτοκομίας του Ι.Ε.Κ. Άμφισσας στο Λιδωρίκι. Σχετικά με το εν λόγω αίτημα, ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε να διατυπωθεί επίσημα αίτημα από το Δήμο και άλλους φορείς στο οικείο Σ.Σ.Π.Α.Ε. με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη στέγασή του και τον αριθμό των καταρτιζόμενων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικές
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Γιατί η στρατηγική μελέτης είναι πιο σημαντική από τις ώρες διαβάσματος
Ένα από τα συχνότερα φαινόμενα που παρατηρούνται στους μαθητές της Γ’ Λυκείου είναι η αίσθηση ότι «διαβάζουν συνεχώς, αλλά δεν αποδίδουν»
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Γιατί η στρατηγική μελέτης είναι πιο σημαντική από τις ώρες διαβάσματος
listeiaa.jpg
Δυτικά προάστια: Σύλληψη νεαρών με όπλα και κουκούλες λήστευαν τα καταστήματα
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαϊδαρίου
Δυτικά προάστια: Σύλληψη νεαρών με όπλα και κουκούλες λήστευαν τα καταστήματα
χόκεϊ κλειστού χώρου
ΥΠΑΙΘΑ: Η προκήρυξη των πανελλήνιων αγώνων χόκεϊ κλειστού χώρου
Στους πανελλήνιους αγώνες χόκεϊ κλειστού χώρου μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων
ΥΠΑΙΘΑ: Η προκήρυξη των πανελλήνιων αγώνων χόκεϊ κλειστού χώρου