Ζέττα Μακρή στην 4η Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια
Ενέκριναν το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας με στόχο τη μείωση του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών, από τροχαία ατυχήματα, κατά 50% έως το 2030

Η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε στην 4η Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια, με βασικό θέμα την έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021 – 2030, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στη συνεδρίαση, εκτός από την υφυπουργό Παιδείας, συμμετείχαν, επίσης, η αν. υπουργός Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα , ο αν. υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο  υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και η Γενική Γραμματέας Υποδομών κα Μαρία – Έλλη Γεράρδη.

Η ημερήσια διάταξη της 4ης συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής περιελάμβανε, εκτός από την αποδοχή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας, την επικαιροποίηση  και προτεραιοποίηση των δράσεων για την Οδική Ασφάλεια, τον Οδηγό Δημόσιας Πολιτικής για το ποδήλατο ενόψει του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το ποδήλατο, το Σχέδιο Νόμου για το κυρωτικό πλαίσιο Κ.Ο.Κ. και την ενημέρωση για το έργο ENIRISST: Στατιστικά και δράσεις.

Η κ. Μακρή, μετά το πέρας των εργασιών της επιτροπής, δήλωσε σχετικά: «Σε κάθε μας συνάντηση σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο, μέσα από συντονισμένες ενέργειες και δραστικές πρωτοβουλίες, που αναβαθμίζουν την εθνική προτεραιότητα της οδικής ασφάλειας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων, που τιμάται, κάθε χρόνο, την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου, επικροτώ την τακτικότητα των συνεδριάσεων της Κυβερνητικής Επιτροπής και ευχαριστώ, θερμά, τους συμμετέχοντες και συναρμόδιους Υπουργούς για την συνέπειά τους.

Οι θλιβερές στατιστικές εκατομμυρίων ανθρώπινων ζωών, παγκοσμίως, που χάνονται, ετησίως, στους δρόμους, με τα τροχαία συμβάντα να αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-29 ετών, είναι μια πραγματικότητα, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή.

Σήμερα, εγκρίναμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας και στοχεύουμε, με μια ολοκληρωμένη κυβερνητική πολιτική,  στη μείωση του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών, από τροχαία ατυχήματα, κατά 50% έως το 2030.

Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί σε τροχαίες συγκρούσεις μπορούν να αποφευχθούν με την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, την  καλλιέργεια της υπευθυνότητας, του σεβασμού στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και στο αγαθό της ζωής, με την προώθηση της κυκλοφοριακής παιδείας και της ασφαλούς συμπεριφοράς στο δρόμο, από τα πρώτα, κιόλας, σχολικά χρόνια.

Ευελπιστούμε ότι η αυριανή γενιά οδηγών και πεζών θα είναι ευσυνείδητοι οδηγοί και συνειδητοποιημένοι χρήστες του οδικού δικτύου, που με την υπεύθυνη στάση τους θα συν-διαμορφώσουν μια συλλογική νοοτροπία στις οδικές μετακινήσεις».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
«Βαρύ» υπόμνημα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών προς τη Σοφία Ζαχαράκη
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»
«Όταν η διαφορετικότητα ποινικοποιείται, τότε μιλάμε για συστηματική βία» σημειώνει η Τομεάρχη Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Σκορδαλιά «αφρός»: Η τέλεια συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου μετά την παρέλαση
Σκορδαλιά «αφρός» για την 25η Μαρτίου: Το έξυπνο κόλπο για να μην σας «κάψει» το σκόρδο
Σκορδαλιά «αφρός»: Η τέλεια συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου μετά την παρέλαση
2ου ΓΕΛ Αλιβερίου
Συνάντηση της ομάδας eTwinning του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου με δύο εταιρικά σχολεία στη Ν. Ιταλία
Το 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου «ενώνει» την Εύβοια με τη Νάπολη μέσω eTwinning – Ένα ταξίδι στις κοινές ρίζες, την ισότητα των φύλων και την ιστορία των αρχαίων...
Συνάντηση της ομάδας eTwinning του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου με δύο εταιρικά σχολεία στη Ν. Ιταλία