panepistimio
«Το επόμενο βήμα και επιδίωξή μας για τα προσεχή χρόνια είναι η ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε βάθος 5ετίας».

Την πρόθεση για την ίδρυση Κτηνιατρικής σχολής με έδρα το Αγρίνιο σε βάθος πενταετίας ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Την είδηση ανακοίνωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας ο οποίος δήλωσε πως: «Το Πανεπιστήμιο Πατρών θέτει το σχετικό αίτημα στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής και της χώρας γενικότερα και καλεί άπαντες να αγκαλιάσουν την πρόταση για ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής στην Αιτωλοακαρνανία» και πρόσθεσε: «Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς μια ισχυρή και βιώσιμη Γεωπονική Σχολή. Είναι κάτι που το χρειάζεται η Αιτωλοακαρνανία. Το επόμενο βήμα και επιδίωξή μας για τα προσεχή χρόνια είναι η ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε βάθος 5ετίας».

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ηλεία που έχει μείνει με άδεια χέρια (με τις «ευλογίες» του Υπουργείου Παιδείας), μετά το περιβόητο πλέον Προεδρικό Διάταγμα το οποίο στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη, απομάκρυνε κακήν κακώς την Μουσειολογία από τον Πύργο και την Γεωπονία από την Αμαλιάδα, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα… της αδιαφορίας και της απαξίωσης ενός ολόκληρου νομού, αφού πέραν του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας, του πανεπιστημίου Πατρών και του πανεπιστήμιου Λευκωσίας για μεταπτυχιακά προγράμματα που δεν ξέρουμε πότε θα υλοποιηθούν, οποιαδήποτε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πλέον αποτελεί μακρινό όνειρο.

Γιάννης Λυμπέρης, Δήμαρχος Ήλιδας: «Πρέπει να έχουμε “Μπάρμπα από την Κορώνη;”»

«...σήμερα βλέπουμε να γίνονται μεταρρυθμίσεις στην παιδεία οι οποίες ως πυρήνα και ως αρχή και τέλος έχουν το λεγόμενο “Μπάρμπα στην Κορώνη”.

Δηλαδή όποιος υπουργός ή αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παλαιότερα θέλει να πάει στον τόπο του μία σχολή, ανεξαρτήτως κριτηρίων, ανεξαρτήτως παραγωγικής διαδικασίας και παραγωγικών δεδομένων στην περιοχή, φυτεύει και μία σε πόλη όπως πήγε η δική μας Γεωργική Σχολή στο Μεσολόγγι. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν τώρα ζητάει και το Αγρίνιο Κτηνιατρική Σχολή. Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει κτηνοτροφία. Αλλά έτερον εκάτερον. Τελικά βαδίζουμε όποιος έχει “Μπάρμπα στην Κορώνη” να παίρνει και σχολή».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιωαννινα
«Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές ενάντια στη βία»: Πανελλήνια δράση του Δικτύου Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης
Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας τόσο στο σχολείο όσο και σε άλλα...
«Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές ενάντια στη βία»: Πανελλήνια δράση του Δικτύου Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης