σεμιναριο
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

‘ΕΒΡΑΪΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ’

Στο πλαίσιο του έργου HANNAH: Challenging and Debunking Antisemitic Myths, που συγχρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή ένωση και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα EU Rights, Equality and Citizenship, η εταιρεία ReadLab, το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, το Εβραϊκό Μουσείο της Γαλικίας , ο οργανισμός Jugend- & Kulturprojekt e.V. , η Terraforming και ο CENTROPA, δημιούργησαν από κοινού ένα εξ’ αποστάσεως, ασύγχρονο διαδικτυακό μάθημα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς.

Το μάθημα, πλούσιο σε πηγές και εκπαιδευτικό υλικό, αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να προσεγγίσουν το ζήτημα του αντισημιτισμού και του Ολοκαυτώματός στην τάξη καθώς και να φέρουν σε επαφή τους μαθητές τους με την εβραϊκή ζωή και ιστορία.

Στόχοι και θεματικές του μαθήματος

Στόχος του διαδικτυακού μαθήματος είναι να φέρει σε επαφή τον αναγνώστη με τον πλούτο του εβραϊκού πολιτισμού και της εβραϊκής ιστορίας. Μεταξύ άλλων καλύπτονται οι παρακάτω θεματικές:

  • Η ιστορία και ζωή των Εβραίων στην καρδιά της Ευρώπης (Πολωνία, Γερμανία) αλλά και στην περιφέρειά της (Σερβία και Ελλάδα)
  • Οι διάφορες μορφές αντισημιτισμού
  • Οι τρόποι ανατροπής των αντισημιτικών μύθων
  • Οι τρόποι με τους οποίους εξελίχθηκε το Ολοκαύτωμα στο επίκεντρό του (Γερμανία και Πολωνία) καθώς και στην περιφέρεια της Ευρώπης (Ελλάδα και Σερβία).

Το μάθημα προσφέρεται δωρεάν σε ελληνικά και αγγλικά* και μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει στο χρόνο και με το ρυθμό που επιλέγει.

Χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης

Με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του μαθήματος και αφού συμπληρωθεί σωστά το 50% των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής που υπάρχουν στην κάθε ενότητα , δίδεται η αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης.

Οδηγίες εγγραφής

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας https://vle.hannah-project.eu/ δημιουργώντας τους δικούς σας κωδικούς.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το παρακάτω email  i[email protected]

Περισσότερα για το έργο HANNAH μπορείτε να βρείτε στο επίσημο website https://hannah-project.eu/ καθώς και στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/HANNAH.REC.eu.project

*Το μάθημα είναι επίσης διαθέσιμο σε γερμανικά, σερβικά και πολωνικά

3

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας δημοσίευσης δεν συνιστά αποδοχή των περιεχομένων, τα οποία αντανακλούν τις απόψεις μόνο των συντακτών της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα