Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε διαγωνισμό εικονικής δίκης  η ομάδα της Νομικής σχολής εκπα
Τα μέλη της ομάδας της Νομικής ΕΚΠΑ (φωτό) επέδειξαν τις εξαιρετικές νομικές ικανότητές τους, δεξιοτεχνία στο παιχνίδι ρόλων και αξιοθαύμαστη δεξιότητα στη δημόσια ομιλία καθ' όλα τα στάδια αυτού του απαιτητικού Διαγωνισμού

Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε διαγωνισμό εικονικής δίκης Διεθνούς Ανθρωπιστικού και Προσφυγικού Δικαίου, αναδείχθηκε η ομάδα της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Τα μέλη της ομάδας της Νομικής ΕΚΠΑ επέδειξαν τις εξαιρετικές νομικές ικανότητές τους, δεξιοτεχνία στο παιχνίδι ρόλων και αξιοθαύμαστη δεξιότητα στη δημόσια ομιλία καθ' όλα τα στάδια αυτού του απαιτητικού Διαγωνισμού, τον οποίο κέρδισαν επάξια.

Η ανακοίνωση της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Η ομάδα μας συμμετείχε για πρώτη φορά στον φετινό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Διεθνούς Ανθρωπιστικού και Προσφυγικού Δικαίου και, έπειτα από έναν δύσκολο και συναρπαστικό τελικό γύρο απέναντι στο Πανεπιστήμιο «St. Kliment Ohridski» της Σόφιας, κατέλαβε ομόφωνα την πρώτη θέση!

Η ομάδα του ΕΚΠΑ αποτελείτο από τη Δέσποινα Παπαδέλα (προπτυχιακή φοιτήτρια), την Πολυξένη Δημοπούλου και τον Σπυρίδωνα Λεώνη (μεταπτυχιακοί φοιτητές στο LLM  in  International  and  European  Law) υπό την καθοδήγηση του Δρ Σταύρου Ευδόκιμου Πανταζόπουλου. Στην Πολυξένη απονεμήθηκε επίσης το βραβείο της Καλύτερης Ομιλήτριας του Τελικού Γύρου (Best  Oralist  of  the  Final  Round). Τα μέλη της ομάδας μας επέδειξαν τις εξαιρετικές νομικές ικανότητές τους, δεξιοτεχνία στο παιχνίδι ρόλων και αξιοθαύμαστη δεξιότητα στη δημόσια ομιλία καθ' όλα τα στάδια αυτού του απαιτητικού Διαγωνισμού, τον οποίο κέρδισαν επάξια.

Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης Διεθνούς Ανθρωπιστικού και Προσφυγικού Δικαίου 2022 (All-European  International  Humanitarian  and  Refugee  Law  Moot  Court  Competition) βασίζεται σε μια Μελέτη Περίπτωσης, η οποία προετοιμάζεται προσεκτικά από τους διοργανωτές (Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνας) σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και εξετάζει τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν το διεθνές ανθρωπιστικό και προσφυγικό δίκαιο, αντλώντας στοιχεία από τρέχουσες καταστάσεις. Έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να μελετήσουν και να κατανοήσουν τις θεμελιώδεις έννοιες του διεθνούς ανθρωπιστικού και προσφυγικού δικαίου, αντιμετωπίζοντας συγκεκριμένα νομικά προβλήματα και εξασκώντας τη νομική τους επιχειρηματολογία ενώπιον έμπειρων δικαστών και μελών της επιτροπής.

Η 7η έκδοση του διάσημου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης Διεθνούς Ανθρωπιστικού και Προσφυγικού Δικαίου έλαβε χώρα στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου 2022. Διοργανώθηκε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας (Καθηγήτρια Vasilka  Sancin) και υποστηρίχθηκε από τη ΔΕΕΣ, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τον σλοβενικό Ερυθρό Σταυρό.

Η φιλοξενία και η άριστη διοργάνωση του Διαγωνισμού αποτελούν εχέγγυα για την συμμετοχή της ομάδας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και την επόμενη χρονιά. Η ομάδα μας είναι ευγνώμων στην Καθηγήτρια Vasilka Sancin και τη Δρ Maruša Veber για τη διοργάνωση αυτού του τόσο συναρπαστικού Διαγωνισμού.

Η ομάδα μας θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει θερμά την αντιπροσωπεία του ICRC στην Αθήνα για τη συνεχή φροντίδα και την αμέριστη συμπαράσταση. Χωρίς την απαραίτητη υποστήριξή της, η συμμετοχή της ομάδας μας στον Διαγωνισμό θα ήταν αδύνατη.

Η ομάδα μας εκφράζει τη βαθιά εκτίμησή της στο ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ που ενθάρρυνε εξαρχής και αδιαλείπτως τη συμμετοχή μας, καθώς και στο διοικητικό προσωπικό που μας βοήθησε σημαντικά καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα