Η απάντηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον φοιτητή που αδυνατεί να πάρει πτυχίο λόγω χρέους
Απάντηση έδωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τον φοιτητή που αδυνατεί να λάβει πτυχίο λόγω χρέους

Τη δική του απάντηση έδωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναφορικά με τον φοιτητή του πρώην ΤΕΙ Λάρισας από τη Ζαγορά του Πηλίου, που δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο του λόγω του χρέους των 105 ευρώ στις φοιτητικές εστίες του ιδρύματος.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο νεαρός, που έχασε τον πατέρα του ενώ σπούδαζε και η μητέρα του νοσηλεύεται μετά από εργατικό ατύχημα, είχε στείλει επιστολή στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχετικά με την απόφαση για την μη λήψη του πτυχίου του.

Σε ανακοίνωση που αναδημοσιεύει το kosmoslarissa.gr, το ίδρυμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αν πράγματι ο κύριος Κουρελάς αδυνατεί και πληρώσει το ποσό των 105 ευρώ, το αίτημά του θα ρυθμιστεί από το ίδρυμα» αλλά τονίζει ότι: «Το αίτημά του όμως να καταργηθεί για όλους τους φοιτητές το “χαράτσι” όπως επικαλείται, κατά παράβαση του κανονισμού, δεν μπορεί να γίνει δεκτό»

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

«Σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος, με βάση τον κανονισμό των εστιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα η ετήσια συνδρομή για να διαμείνει κάποιος στη συγκεκριμένη εστία είναι 150 ευρώ. Η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του κυρίου Κουρελά έχει ληφθεί υπόψη και έχουν γίνει οι σχετικές εκπτώσεις με βάση τον κανονισμό.

Ο κύριος Λαυρέντης Κουρελάς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του, υπέβαλε πρόσφατα πριν από ένα μήνα αίτημά του να πάρει πτυχίο και οφείλει 105 ευρώ. Συγκεκριμένα, παρέδωσε την πτυχιακή του εργασία στις 4/7/2022, δεν υπέβαλε αίτημα για ορκωμοσία τον Ιούλιο και ζήτησε εγγράφως να συμμετέχει στην ορκωμοσία στις 1 Νοεμβρίου.

Αν πράγματι ο κύριος Κουρελάς αδυνατεί και πληρώσει το ποσό των 105 ευρώ, το αίτημά του θα ρυθμιστεί από το ίδρυμα.

Το αίτημά του όμως να καταργηθεί για όλους τους φοιτητές το «χαράτσι» όπως επικαλείται, κατά παράβαση του κανονισμού, δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Το σύνολο των εστιακών φοιτητών γνωρίζει το συμβολικό κόστος της ετήσιας συνδρομής και ανταποκρίνεται στην υποχρέωση αυτή.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική αίθουσα
Σχολικές Επιτροπές: Το «λουκέτο» που φέρνει οικονομική ασφυξία στα σχολεία
«Σήμα κινδύνου» από την ΕΛΜΕ Πειραιά - Πώς οι Διευθυντές μετατρέπονται σε λογιστές και γιατί η υποχρηματοδότηση οδηγεί σε σχολεία-επαίτες
Σχολικές Επιτροπές: Το «λουκέτο» που φέρνει οικονομική ασφυξία στα σχολεία
Στο μπλόκο της Νίκαιας η Μαρία Καρυστιανού
Στο μπλόκο της Νίκαιας η Μαρία Καρυστιανού: «Θα τα καταφέρετε εάν μείνετε ενωμένοι» (Βίντεο)
«Δεν έχω να πω ημερομηνία, δεν έχω να πω όνομα για το κόμμα» - Στο πλευρό των αγροτών Μαρία Καρυστιανού και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Στο μπλόκο της Νίκαιας η Μαρία Καρυστιανού: «Θα τα καταφέρετε εάν μείνετε ενωμένοι» (Βίντεο)
Τηλέμαχος Κουντούρης
Τηλέμαχος Κουντούρης: Γιατί η πλατφόρμα αναφορών για ενδοσχολική βία και εκφοβισμό πρέπει να καταργηθεί
Η κατάργηση της πλατφόρμας αναφορών δεν σημαίνει ανοχή στη βία. Συνιστά επιστροφή στην ουσία της παιδαγωγικής ευθύνης και στην ενδυνάμωση του...
Τηλέμαχος Κουντούρης: Γιατί η πλατφόρμα αναφορών για ενδοσχολική βία και εκφοβισμό πρέπει να καταργηθεί
Αγρότες με τρακτέρ
Αγρότες: Πρόταση για "απόβαση" στην Αθήνα την Τρίτη με λεωφορεία
Συλλαλητήριο ετοιμάζουν οι αγρότες την ώρα της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Δεν υποχωρούμε, ο αγώνας συνεχίζεται»
Αγρότες: Πρόταση για "απόβαση" στην Αθήνα την Τρίτη με λεωφορεία