Thumbnail
Είναι πρωτοφανές ο προϊστάμενος να παρεμβαίνει και να ασκεί λογοκρισία στο τι συζητά το ΔΣ των εργαζομένων.

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, Παπαδόπουλου Δημήτρη, από τον πρώην ΔΔΕ Λάρισας κ. Καψάλη Ιωάννη, ο οποίος προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του εκπαιδευτικού γιατί ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τη συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ για ποινή που είχε επιβληθεί στον κ. Καψάλη.

Συγκεκριμένα ο πρώην ΔΔΕ Λάρισας τιμωρήθηκε με τρίμηνη στέρηση μισθού διότι κατά τη διάρκεια  της θητείας του είχε προχωρήσει στην περικοπή μισθού δύο εκπαιδευτικών γιατί ‘εξέθεσαν δημόσια’ τις απόψεις τους για διοικητικά θέματα της ΔΔΕ Λάρισας και συγκεκριμένα την τοποθέτηση διευθυντή με λανθασμένη μοριοδότηση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι)

Απόφαση στήριξης μέλος ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, Παπαδόπουλου Δημήτρη, από τον πρώην ΔΔΕ Λάρισας κ. Καψάλη Ιωάννη, ο οποίος προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του συναδέλφου συνδικαλιστή γιατί ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τη συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ για ποινή που είχε επιβληθεί στον κ. Καψάλη.

Συγκεκριμένα ο πρώην ΔΔΕ Λάρισας τιμωρήθηκε με τρίμηνη στέρηση μισθού διότι κατά τη διάρκεια  της θητείας του είχε προχωρήσει στην περικοπή μισθού δύο εκπαιδευτικών γιατί ‘εξέθεσαν δημόσια’ τις απόψεις τους για διοικητικά θέματα της ΔΔΕ Λάρισας και συγκεκριμένα την τοποθέτηση διευθυντή με λανθασμένη μοριοδότηση.

Οι δυο συνάδελφοι τελικά δικαιώθηκαν και τους επιστράφηκαν τα χρήματα, ενώ ο κ. Καψάλης παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου εσωτερικών, όπου και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή. Αξίζει να  σημειωθεί ότι οι δυο εκπαιδευτικοί είχαν απευθυνθεί από την αρχή στο σωματείο τους και στην ΟΛΜΕ.

·         Απαιτούμε να αποσυρθεί η μηνυτήρια αναφορά και να παύσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του συναδέλφου.

·         Είναι πρωτοφανές ο προϊστάμενος να παρεμβαίνει και να ασκεί λογοκρισία στο τι συζητά το ΔΣ των εργαζομένων. Ο συνάδελφος άσκησε τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα όπως ακριβώς προβλέπεται και συνταγματικά. Θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να γνωρίζουν αν τιμωρήθηκε ο προϊστάμενος τους για αποφάσεις που τους αφορούν.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
Λέξεις που συχνά γράφονται λάθος – Μήπως κάνεις κι εσύ τα ίδια λάθη;
Η ελληνική ορθογραφία κρύβει πολλές παγίδες, ακόμη και για όσους τη χρησιμοποιούν καθημερινά. Παρακάτω συγκεντρώνονται χαρακτηριστικά παραδείγματα...
Λέξεις που συχνά γράφονται λάθος – Μήπως κάνεις κι εσύ τα ίδια λάθη;