ΟΙΕΛΕ: Φτιάχνουν άλλη σύμβαση για το Υπουργείο Παιδείας κι άλλη για το ΠΣ Εργάνη, ώστε να διώχνουν εκπαιδευτικούς χωρίς αποζημίωση, κερδίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Σε σοβαρή καταγγελία εναντίον ορισμένων ιδιωτικών σχολείων, προχώρησε σήμερα η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ)

Υποστηρίζει ότι κάποια ιδιωτικά σχολεία, μεταξύ άλλων και σχολεία «υπεράνω πάσης υποψίας» (στα παρανομούντα σχολεία περιλαμβάνεται ιδιωτικό εκκλησιαστικό σχολείο!) φτιάχνουν παράνομα «διπλές» συμβάσεις στους εκπαιδευτικούς, μια για το Υπουργείο Παιδείας (το διοριστήριο) και μια για το Υπουργείο Εργασίας (ΠΣ Εργάνη).

Αποτέλεσμα, κατά την ΟΙΕΛΕ, είναι ότι τα σχολεία αυτά στην Εργάνη ανακοινώνουν απλώς «λύση σύμβασης λόγω λήξης του χρόνου της» κι έτσι γλιτώνουν την καταβολή αποζημίωσης.

Ολη η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Ντροπιαστική είναι, πλέον, η κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μετά την προχθεσινή μας αποκάλυψη για την αποχώρηση του 30% των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσα σε μια διετία από τα ιδιωτικά σχολεία, η ΟΙΕΛΕ σήμερα δίνει στη δημοσιότητα το σκάνδαλο των «διπλών συμβάσεων» που κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν λαμβάνουν ποτέ αποζημίωση απόλυσης!

Ορισμένα ιδιωτικά σχολεία, μεταξύ άλλων και κάποια σχολεία «υπεράνω πάσης υποψίας» (στα παρανομούντα σχολεία περιλαμβάνεται ιδιωτικό εκκλησιαστικό σχολείο!) φτιάχνουν παράνομα «διπλές» συμβάσεις στους εκπαιδευτικούς, μια για το Υπουργείο Παιδείας (το διοριστήριο) και μια για το Υπουργείο Εργασίας (ΠΣ Εργάνη). Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από την πρώτη ημέρα της σύμβασής τους πρέπει να συνάπτουν συμβάσεις αορίστου χρόνου βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης υποχρεωτικά εκδίδουν διοριστήριο του Υπουργείου όπου αναφέρεται ρητά ότι ο εκπαιδευτικός είναι αορίστου. Κάποιοι «πονηροί» ιδιοκτήτες όμως, στη δεύτερη σύμβαση που (επίσης υποχρεωτικά) κατατίθεται στην Εργάνη, τούς δηλώνουν παράνομα ως ορισμένου χρόνου. Ο λόγος ευνόητος. Ενώ ενημερώνουν τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ότι απέλυσαν τον εκπαιδευτικό, στην Εργάνη ανακοινώνουν απλώς «λύση σύμβασης λόγω λήξης του χρόνου της» κι έτσι γλιτώνουν την καταβολή αποζημίωσης. Περιττό να σημειώσουμε ότι με την πρακτική αυτή γλιτώνουν χιλιάδες ευρώ τα οποία «ληστεύουν» από τις τσέπες των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το φαινόμενο των παράνομων διπλών συμβάσεων έχει αρχίσει να αποκτά διαστάσεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με κατάπληξη, ωστόσο, διαπιστώσαμε σήμερα από καταγγελίες εκπαιδευτικών ότι την άθλια αυτή πρακτική ακολουθεί γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Εκκλησίας της Ελλάδας – και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα - στα νότια της Αθήνας. Σε επικοινωνία μας με την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όχι μόνο επιβεβαιώθηκε το γεγονός αλλά και το ότι το σχολείο, αν και έχουμε φθάσει στα τέλη Νοεμβρίου, δεν έχει ακόμη αποστείλει καμιά ενημέρωση για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών!!

Η λύση για να αντιμετωπιστεί η βαρύτατη αυτή παρανομία είναι απλή. Τα ιδιωτικά σχολεία να καταθέτουν στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τις συμβάσεις στο ΠΣ Εργάνη των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνουν. Ταυτόχρονα θα αντιμετωπιστούν και άλλες παρανομίες (πχ στην Εργάνη συχνά δεν δηλώνονται όλες οι ώρες που υπάρχουν στο διοριστήριο, με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να μην παίρνει τις νόμιμες αποδοχές για όλες τις ώρες που εργάζεται). Φοβούμαστε, βέβαια, ότι (και) αυτό το απολύτως λογικό αίτημα της ΟΙΕΛΕ δεν θα ικανοποιηθεί λόγω των πιέσεων που θα ασκήσουν κύκλοι των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων…

Δυστυχώς, στην ιδιωτική εκπαίδευση το πάρτι αυθαιρεσίας συνεχίζεται…

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Αυτοί είναι οι 1.549 επιμορφωτές των εκπαιδευτικών - Πίνακας
Αναλυτικά ο πίνακας με τους 1.549 επιμορφωτές των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το Εκπαιδευτικό Υλικό Πρωτοβάθμιας και...
ΙΕΠ: Αυτοί είναι οι 1.549 επιμορφωτές των εκπαιδευτικών - Πίνακας
σχολειο κλειστο
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία σε Κύμη-Αλιβέρι
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά θα είναι τα σχολεία στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου τη Δευτέρα και την Τρίτη  - Την Κυριακή οι αποφάσεις για την Αττική
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία σε Κύμη-Αλιβέρι
κλειστο σχολειο
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Κλειστά σχολεία: Αύριο η απόφαση για τα σχολεία της Αττικής
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αύριο η απόφαση για το αν θα κλείσουν τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Κλειστά σχολεία: Αύριο η απόφαση για τα σχολεία της Αττικής