Δεν δίνουν το πτυχίο σε φοιτητή που δεν πλήρωσε το χαράτσι για τη διαμονή του στις Εστίες!
Είναι απαράδεκτο σε μια τέτοια περίοδο που ο μισθός τελειώνει πριν καν φτάσουμε στα μέσα του μήνα που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός έχουν φτάσει στα ύφη να ζητάνε υπέρογκα ποσά από φοιτητές με μηδενικό εισόδημα.

Την απαράδεκτη ενέργεια της Φοιτητικής Μέριμνας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που για άλλη μια φορά απειλούν φοιτητή ότι δεν θα μπορέσει να πάρει το πτυχίο του με την αιτιολογία ότι χρωστάει χρήματα στο Πανεπιστήμιο καθώς δεν πλήρωσε το χαράτσι για τη διαμονή στις Εστίες καταγγέλλει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Λάρισας που προχώρησε χθες στις 11 π.μ σε κινητοποίηση στα γραφεία της Φοιτητικής Μέριμνας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι είναι απαράδεκτο σε μια τέτοια περίοδο που ο μισθός τελειώνει πριν καν φτάσουμε στα μέσα του μήνα που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός έχουν φτάσει στα ύφη να ζητάνε υπέρογκα ποσά από φοιτητές με μηδενικό εισόδημα.

Επικαλούνται μάλιστα τον εσωτερικό κανονισμό των Εστιών και ότι δήθεν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Εναν κανονισμό για τον οποίο οι εστιακοί φοιτητές έχουν κάνει επανειλημμένα κινητοποιήσεις στη Φοιτητική Μέριμνα και στην Εφορία των Εστιών αλλά και στη διοίκηση του Ιδρύματος διεκδικώντας την αλλαγή του.

Είναι ο ίδιος κανονισμός που επικαλέστηκαν και το προηγούμενο διάστημα που προσπάθησαν να διώξουν φοιτητές επειδή δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν το χαράτσι που τους επιβάλλουν κάθε χρόνο.

Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Λάρισας δηλώνει ότι οι απειλές τους όχι μόνο δεν φοβίζουν αλλά οργίζουν ακόμα περισσότερο.

"Τους ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα υποκύψουμε. Κανένας φοιτητής δεν θα αναγκαστεί να χάσει το πτυχίο του επειδή δεν έχει χρήματα Οπως δεν δεχτήκαμε να πεταχτούν φοιτητές έξω από τα δωμάτιά τους έτσι και τώρα με τον αγώνα μας θα βάλουμε πάλι εμπόδιο στα σχέδιά τους" σημειώνει ο Σύλλογος των Εστιακών Φοιτητών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα