εστία πανεπιστήμιο Πατρών
«Γολγοθάς» η σίτιση των φοιτητών στην εστία του Πανεπιστημίου Πατρών - Τεράστιες ουρές, συνωστισμός και αναμονή έως και μία ώρα

Σε «γολγοθά» έχει μετατραπεί για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών η αναμονή στην εστία του ιδρύματος, καθώς σχεδόν καθημερινά παρατηρείται συνωστισμός και δημιουργούνται μεγάλες ουρές για τη σίτιση.

Σύμφωνα με τα «Φοιτητικά Νέα» και καταγγελίες φοιτητών, έξω από τη λέσχη του πανεπιστημίου περιμένουν αρκετή ώρα για να παραλάβουν μια μερίδα φαγητό. H ουρά που σχηματίζεται οδηγεί πολλούς στο δίλημμα να επιλέξουν εάν θα σιτιστούν ή αν θα χάσουν μέρος του μαθήματος αφού ο χρόνος αναμονής φτάνει την μία ώρα (χωρίς να υπολογίζεται ο χρόνος που θα φάει ο φοιτητής).

Όπως αναφέρει φοιτητής στα «Φοιτητικά Νέα», «τόσο όσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι φοιτητές έχουμε 1 ώρα κενό ανάμεσα στα μαθήματα μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε να φάμε το μεσημεριανό μας γεύμα».  

Άλλος φοιτητής δηλώνει: «Καθημερινά αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της πολύωρης αναμονής στην ουρά της φοιτητικής εστίας Πατρών με σκοπό να φάμε το μεσημεριανό μας. Η σίτιση των φοιτητών για το μεσημεριανό τους γεύμα είναι από τις 12:00 μέχρι τις 16:00. Από τις 11:30 κιόλας αρχίζουν να σχηματίζονται μεγάλες ουρές που φτάνουν και τα 100 μέτρα την ώρα αιχμής (γύρω στη 13:00-14:00), τα οποία μεταφράζονται σε 45 λεπτά ακόμα και σε 1 ώρα αναμονής μόνο και μόνο για να μπεις στον χώρο της σίτισης».

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα η Πανεπιστημιούπολη του Ρίο είναι ένα από τα πολυπληθέστερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας και έχει μόνο ένα μέρος για να σιτίζονται οι φοιτητές. Κάθε χρόνο, όπως και φέτος όλο και περισσότερα τμήματα μεταφέρονται στο Ρίο δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση με τις ουρές αναμονής των φοιτητών για να φάνε το μεσημεριανό τους να μεγαλώνουν. Είναι πολύ εύκολο κάποιος να παραπονιέται συνεχώς για ένα πρόβλημα. Το δύσκολο είναι να προτείνει λύσεις. Το τελευταίο διάστημα μεγάλωσε λίγο ο χώρος της σίτισης αφού προστέθηκαν κάποια τραπέζια, το πρόβλημα όμως δεν άλλαξες καθόλου», επισημαίνει ο φοιτητής στα «Φοιτητικά Νέα».

εστία πανεπιστήμιο Πατρών

Παράλληλα συμπληρώνει: «Κατά το περσινό ακαδημαϊκό έτος σχηματίζονταν 2 ουρές σε δυο διαφορετικά σημεία. Μια ουρά για εκείνους που σιτίζονταν μέσα στον χώρο της εστίας και μια ουρά για εκείνους που ήθελα να πάρουν το φαγητό take away. Αυτό μείωνε αρκετά τον χρόνο αναμονής, αλλά φέτος η λύση αυτή σταμάτησε να υφίσταται».

Ακόμα, ο φοιτητής δηλώνει: «Το παράρτημα είναι ένας μεγάλος χώρος ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας και είναι υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει καμία απολύτως παρέμβαση από τις αρχές με σκοπός την λήξη της κατάληψης που αποτελεί παράνομη ενέργεια. Αν ο χώρος αυτός αξιοποιείτο ως χώρος σίτισης, όπως παλιά, αυτό θα έλυνε αρκετά το πρόβλημα καθώς παρά πολλοί φοιτητές που έχουν μαθήματα απογευματινές ώρες θα μπορούσαν να πάνε εκεί για να σιτιστούν και όχι να έρθουν μέχρι το Ρίο».

Παράλληλα προσθέτει: «Ακόμα δεδομένης της έκτασης της Πανεπιστημιούπολης θα μπορούσε να αξιοποιηθεί κάποιος ακόμη χώρος για την σίτιση των φοιτητών. Για παράδειγμα, το ΕΜΠ έχει αρκετά λιγότερους φοιτητές από την Πανεπιστημιούπολη του Ρίο και έχει πάνω από 3 χώρους για σίτιση των φοιτητών. Ο 4-ετής φοιτητής του Τμήματος ΗΜκΤΥ», αναφέρει παράλληλα ο φοιτητής και καταλήγει: «Ευελπιστούμε να μπορέσει να βρεθεί σύντομα μια λύση γιατί το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο, δεν προβάλλεται σχεδόν καθόλου και απασχολεί μια πολύ μεγάλη ομάδα ατόμων».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα