Thumbnail
6 στους 10 μαθητές χωρίς παράλληλη στήριξη – Ανύπαρκτα τα σχολικά γεύματα σε δύο δήμους

Για «τρομακτική αδιαφορία» από πλευράς υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κάνει λόγο ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς, αφού πάνω από τα μισά παιδιά με αναπηρίες ή ειδικές μαθησιακές ανάγκες μένουν εκτός παράλληλης στήριξης, σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο thesstoday.gr , ο Θ. Κοκονάς τονίζει πως διανύουμε μια χρονιά με πολλά και άλυτα προβλήματα. 

Αναλυτικότερα, αν και μετράμε δύο μήνες περίπου από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών με παράλληλη στήριξη. Σε επικοινωνία που είχαν οι γονείς με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενημερώθηκαν ότι βρίσκονται σε αναμονή για νέες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού οι οποίες, ωστόσο, ενδέχεται να μην επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των μαθητών.

«Έξι στα δέκα παιδιά δεν έχουν παράλληλη στήριξη με συνέπεια είτε να μην πηγαίνουν στο σχολείο είτε να παρακολουθούν τα μαθήματα με μεγάλη δυσκολία. Οι διευθυντές των σχολείων προσπαθούν από την πλευρά τους να διαχειριστούν την κατάσταση και όσο είναι εφικτό να γεμίσουν κάποιες ώρες των παιδιών με μαθησιακές ανάγκες και να παρακολουθούν τα μαθήματα στο σχολείο τους. Η λύση όμως δεν είναι αυτή, χρειάζεται άμεσα να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις και να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι», είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Κοκονάς.

Χωρίς σχολικά γεύματα δύο Δήμοι

Το «έργο» με τα σχολικά γεύματα καλά κρατεί, αφού εκατοντάδες μαθητές σε 23 δημοτικά σχολεία του δήμου Νέαπολης-Συκεών και σε 7 σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου, μένουν χωρίς γεύματα. 

Οι διαμάχες που έχουν προκύψει με τους αναδόχους στέκονται εμπόδιο στην εξασφάλιση παροχής των γευμάτων.

«Το τόσο απαραίτητο γεύμα των παιδιών μας δεν υπάρχει στα δημοτικά των συγκεκριμένων δήμων καθώς ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν διαμάχες με τις εταιρείες-αναδόχους. Διαμάχες σε βάρος των παιδιών τη στιγμή που οι γονείς προσπαθούν να κρατήσουν όρθια τα νοικοκυριά τους λόγω της ακρίβειας. Αίτημα μας ήταν να δοθούν τα σχολικά γεύματα σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά μόνο συγκεκριμένος αριθμός δημοτικών είναι στη λίστα με τους δικαιούχους», επισήμανε ο Θ. Κοκονάς με τον ίδιο να προσθέτει ότι παραμένει άγνωστο το πότε και αν θα ξεκινήσει η διανομή τους. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πατάτες
Χιλιάδες τόνοι πατάτας… στους δρόμους του Βερολίνου – Όταν η υπερπαραγωγή γίνεται κοινωνικό δώρο
Δωρεάν πατάτες στο Βερολίνο: Πώς μια εταιρεία έκανε την υπερπαραγωγή κοινωνικό γεγονός
Χιλιάδες τόνοι πατάτας… στους δρόμους του Βερολίνου – Όταν η υπερπαραγωγή γίνεται κοινωνικό δώρο
ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Tasnim: «Πάνω από 1 εκατ. Ιρανοί έτοιμοι για “ιστορική κόλαση” σε ενδεχόμενη αμερικανική εισβολή»
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αυξημένη προσέλευση πολιτών σε κέντρα των Basij, του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης αλλά και του τακτικού...
Tasnim: «Πάνω από 1 εκατ. Ιρανοί έτοιμοι για “ιστορική κόλαση” σε ενδεχόμενη αμερικανική εισβολή»
ζαχαρακη
Ζαχαράκη: Δύο δωρεάν συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές
Στις δωρεάν υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού θα μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές γυμνασίου και λυκείου
Ζαχαράκη: Δύο δωρεάν συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές