Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
6 στους 10 μαθητές χωρίς παράλληλη στήριξη – Ανύπαρκτα τα σχολικά γεύματα σε δύο δήμους

Για «τρομακτική αδιαφορία» από πλευράς υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κάνει λόγο ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς, αφού πάνω από τα μισά παιδιά με αναπηρίες ή ειδικές μαθησιακές ανάγκες μένουν εκτός παράλληλης στήριξης, σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο thesstoday.gr , ο Θ. Κοκονάς τονίζει πως διανύουμε μια χρονιά με πολλά και άλυτα προβλήματα. 

Αναλυτικότερα, αν και μετράμε δύο μήνες περίπου από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών με παράλληλη στήριξη. Σε επικοινωνία που είχαν οι γονείς με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενημερώθηκαν ότι βρίσκονται σε αναμονή για νέες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού οι οποίες, ωστόσο, ενδέχεται να μην επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των μαθητών.

«Έξι στα δέκα παιδιά δεν έχουν παράλληλη στήριξη με συνέπεια είτε να μην πηγαίνουν στο σχολείο είτε να παρακολουθούν τα μαθήματα με μεγάλη δυσκολία. Οι διευθυντές των σχολείων προσπαθούν από την πλευρά τους να διαχειριστούν την κατάσταση και όσο είναι εφικτό να γεμίσουν κάποιες ώρες των παιδιών με μαθησιακές ανάγκες και να παρακολουθούν τα μαθήματα στο σχολείο τους. Η λύση όμως δεν είναι αυτή, χρειάζεται άμεσα να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις και να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι», είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Κοκονάς.

Χωρίς σχολικά γεύματα δύο Δήμοι

Το «έργο» με τα σχολικά γεύματα καλά κρατεί, αφού εκατοντάδες μαθητές σε 23 δημοτικά σχολεία του δήμου Νέαπολης-Συκεών και σε 7 σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου, μένουν χωρίς γεύματα. 

Οι διαμάχες που έχουν προκύψει με τους αναδόχους στέκονται εμπόδιο στην εξασφάλιση παροχής των γευμάτων.

«Το τόσο απαραίτητο γεύμα των παιδιών μας δεν υπάρχει στα δημοτικά των συγκεκριμένων δήμων καθώς ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν διαμάχες με τις εταιρείες-αναδόχους. Διαμάχες σε βάρος των παιδιών τη στιγμή που οι γονείς προσπαθούν να κρατήσουν όρθια τα νοικοκυριά τους λόγω της ακρίβειας. Αίτημα μας ήταν να δοθούν τα σχολικά γεύματα σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά μόνο συγκεκριμένος αριθμός δημοτικών είναι στη λίστα με τους δικαιούχους», επισήμανε ο Θ. Κοκονάς με τον ίδιο να προσθέτει ότι παραμένει άγνωστο το πότε και αν θα ξεκινήσει η διανομή τους. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Το υπουργείο του χρηματοδότησε με 40 εκατ. ευρώ το παράνομο λογισμικό, καταγγέλλει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Μετσόβιο
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Μαζικό φοιτητικό κάλεσμα για την υπόθεση εκκένωσης της κατάληψης Αρχιτεκτονικής – Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2/6
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Αντρέας Εμπειρίκος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μια βαθιά υπαρξιακή επιλογή στην πρεμιέρα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την αξία της...
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης