Ειδική αγωγή: Σε εκκρεμότητα 485 αιτήσεις παιδιών με σοβαρά ή μη προβλήματα μαθησιακά ή υγείας
Την άμεση ενίσχυση και στελέχωση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Διεπιστημονικής Αξιολόγησης ζητά η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής.

Την στελέχωση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Διεπιστημονικής Αξιολόγησης που είναι η μοναδική αρμόδια επιτροπή στην όποια προσφεύγουν γονείς και κηδεμόνες που διαφωνούν με το αποτέλεσμα της έκθεσης αξιολόγησης - γνωμάτευσης του ΚΕΔΑΣΥ, ζητά η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής.

Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία, η υποστελέχωση της επιτροπής έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν σε εκκρεμότητα 485 αιτήσεις επανεξέτασης μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σοβαρά ή μη προβλήματα μαθησιακά ή υγείας, οι οποίοι περιμένουν να ενταχθούν στο κατάλληλο πλαίσιο και να λάβουν την ανάλογη αναγκαία ολόπλευρη βοήθεια.

Ακολουθεί το υπόμνημα:

Ως Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής θέλουμε να σας θέσουμε τα εξής: Οι ΔΕΔΑ είναι, σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 51 του ν.4547/2018, πενταμελής Δευτεροβάθμια Επιτροπή Διεπιστημονικής Αξιολόγησης στην όποια προσφεύγουν γονείς και κηδεμόνες που διαφωνούν με το αποτέλεσμα της έκθεσης αξιολόγησης - γνωμάτευσης του ΚΕΔΑΣΥ, που συγκροτείται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Η απόφαση της ΔΕΔΑ είναι οριστική. Αυτή την στιγμή στη ΔΕΔΑ Αττικής, μοναδικό φορέα επαναξιολόγησης των αιτήσεων και των ενστάσεων για τις γνωματεύσεις των μαθητών από τα 12 ΚΕΔΑΣΥ της Αττικής, παραμένουν σε εκκρεμότητα 485 αιτήσεις επανεξέτασης μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σοβαρά ή μη προβλήματα μαθησιακά ή υγείας.

Η ολιγωρία αυτή, έχει σαν αποτέλεσμα μαθητές που χρήζουν σύνθετης και απαιτητικής επιστημονικής και όχι μόνο, στήριξης, να αναμένουν, εδώ και μήνες, την οριστική γνωμοδότηση της ΔΕΔΑ ώστε να ενταχθούν στο κατάλληλο πλαίσιο και να λάβουν την ανάλογη αναγκαία ολόπλευρη βοήθεια.

Απαιτούμε άμεσα την ανασύσταση της Επιτροπής και την πλήρη στελέχωσή της ώστε να εξεταστούν όλα τα αιτήματα που είναι σε εκκρεμότητα .

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

IKARIA
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας
Στα πλαίσια του 13ου διεθνή μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους, η ταινία αφορά κάποια παιδιά που συνειδητοποιούν ότι...
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας