Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Συλλογή υπογραφών για το κόστος μετακίνησης των φοιτητών
Πρωτοβουλία για τα μεγάλα έξοδα μετακίνησης των φοιτητών του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι οικογένειες των φοιτητών αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην ενοικίαση κατοικίας για τα παιδιά τους που πέρασαν σε άλλη πόλη από τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Δεν είναι επίσης λίγες οι περιπτώσεις που φοιτητές αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά από τον τόπο κατοικίας τους στην πόλη που πέρασαν προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, με το κόστος πληρωμής να ανέρχεται σε δεκάδες ευρώ κάθε μήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιουλιάν Χατζίου προχώρησε στην πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών από φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Κόρινθο, διεκδικώντας την οικονομική ενίσχυση των παιδιών που μετακινούνται καθημερινά από την Αθήνα και άλλες πόλεις. 

Το κείμενο για τη συλλογή υπογραφών:

Το κόστος μετακίνησης των φοιτητών της σχολής μας που παραμένουν στις πόλεις τους ξεπερνά τα 100€ μηνιαίως και τα 1200€ ετησίως. Στην Ελλάδα της κρίσης και του κατώτατου μισθού των 713€, το κόστος μετακίνησης των φοιτητών της σχολής μας είναι ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ.

Για τον λόγο αυτό, διεκδικώντας την αξιοπρέπεια και την προστασία των φοιτητών και των φοιτητριών της σχολής μας από τον κίνδυνο της στέρησης των σπουδών τους εξαιτίας του μη βιώσιμου κόστους,αποφάσισα να πάρω την πρωτοβουλία και να συντάξω το παρόν κείμενο ζητώντας από το διοικητικό συμβούλιο του ΠΕΔΙΣ να λάβει δράση για το ζήτημα του κόστους μετακίνησης.

Για την ανακούφιση του εισοδήματος των φοιτητών , τέτοιες δράσεις πρέπει αφορούν την μείωση των φοιτητικών τιμών στο κόστος της μετακίνησης με ΤΑΞΙ και στο κόστος των εισητηρίων του προαστιακού και των ΚΤΕΛ.

Για να γίνει όμως ένα τέτοιο αίτημα πραγματικότητα, η στήριξη σου είναι αναγκαία! Υπόγραψε και εσύ το κείμενο αυτό για να καταφέρουμε να καταθέσουμε το αίτημα μας δυναμικά και να κερδίσουμε την μάχη αυτή, για την αξιοπρέπεια και το πανεπιστήμιο μας!

Γιουλιάν Χατζίου,
φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων , πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,
μέλος Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία
Αρχισαν τα «παρατράγουδα» με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών: Δημοτική Αρχή καθυστερει τη β' δόση της τακτικής επιχορήγησης για λειτουργικές δαπάνες στα σχολεία
Οπως τονίζει ο ΣΕΠΕ Αγίων Αναργύρων σε ανακοίνωσή του, η σχολική χρονιά βρίσκεται ουσιαστικά στο τέλος της και η Δημοτική Αρχή κωλυσιεργεί και...
Αρχισαν τα «παρατράγουδα» με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών: Δημοτική Αρχή καθυστερει τη β' δόση της τακτικής επιχορήγησης για λειτουργικές δαπάνες στα σχολεία
aeroplano
Θρίλερ στον αέρα: Άρπαξε φωτιά ο κινητήρας και το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση
Η πτήση από το Κουίνσταουν προς τη Μελβούρνη παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα κατά την απογείωση
Θρίλερ στον αέρα: Άρπαξε φωτιά ο κινητήρας και το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση