Το πρώτα προπτυχιακά προγράμματα ελληνικού πανεπιστημίου στο εξωτερικό είναι γεγονός. Το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύει κοινά προπτυχιακά σε συνεργασία με δυο κινεζικά ΑΕΙ τα οποία θα λειτουργήσουν το 2023.
Ειδικότερα το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει προχωρήσει σε συμφωνία για κοινά προπτυχιακά προγράμματα σπουδών με δύο τεχνολογικά πανεπιστήμια της Κίνας τα Fujian University of Technology και Liaoning University ofTechnology.
Με το Fujian University of Technology θα οργανωθούν τέσσερα προγράμματα σε σπουδές μηχανολόγων μηχανικών πολιτικών μηχανικών ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών ενώ με το Liaoning University of Technology ένα πρόγραμμα σε σπουδές χημικών μηχανικών.
Δίδακτρα 6.000 ευρώ
Τα προγράμματα θα οργανώνονται στην Κίνα με δίδακτρα ύψους 6.000 ευρώ ανά φοιτητή ετησίως. Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα λαμβάνει το ένα τρίτο των διδάκτρων και υποχρεούται να προσφέρει διδάσκοντες για το ένα τρίτο των μαθημάτων.
Στους διδάσκοντες περιλαμβάνονται καθηγητές του ελληνικού ιδρύματος αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες με διδακτορικό, δηλαδή, όποιος εν δυνάμει θα μπορούσε να διδάξει σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο.
Κατά την πρώτη ακαδημαϊκή χρονιά εκτιμάται από τις ηγεσίες των ιδρυμάτων ότι θα παρακολουθήσουν 100 με 150 φοιτητές στο κάθε πρόγραμμα.
Τα έξοδα των διδασκόντων θα καλύπτονται από τα δίδακτρα ενώ η διαμονή θα προσφέρεται δωρεάν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ