σχολειο-φθορες
«Ευτυχώς δεν έχει συμβεί ακόμη κάποιο ατύχημα. Λόγω της παλαιότητας της σκεπής, της κλίσης των μαρμάρων, αλλά και επειδή τα λούκια είναι βουλωμένα, κάθε φορά που βρέχει, το νερό μπαίνει στις αίθουσες. Επιπλέον, σοβάδες καταρρέουν και τα παιδιά κινδυνεύουν, καθώς μπορεί να πέσουν στα κεφάλια τους»

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα καταγγέλλουν στο GRTimes, γονείς μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Αδένδρου, τα οποία συστεγάζονται.

Όπως λέει συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Αδένδρου, Περικλής Αθανασιάδης, «ευτυχώς δεν έχει συμβεί ακόμη κάποιο ατύχημα. Λόγω της παλαιότητας της σκεπής, της κλίσης των μαρμάρων, αλλά και επειδή τα λούκια είναι βουλωμένα, κάθε φορά που βρέχει, το νερό μπαίνει στις αίθουσες. Επιπλέον, σοβάδες καταρρέουν και τα παιδιά κινδυνεύουν, καθώς μπορεί να πέσουν στα κεφάλια τους».

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασιάδη, ο Σύλλογος Γονέων του οποίου προεδρεύει προσπάθησε πολλές φορές να επικοινωνήσει τα προβλήματα στον δήμο, δίχως ωστόσο οι γονείς να εισακουστούν.

Είπε ακόμη πως «άνθρωποι του δήμου πραγματοποίησαν αυτοψία στο κτίριο, το χαρακτήρισαν μεταξύ άλλων ως άθλιο, ενώ τοποθέτησαν ένα ειδικό πλέγμα προκειμένου οι σοβάδες να μην πέφτουν στο πάτωμα».

Ο κ. Αθανασιάδης ξεκαθάρισε επιπλέον ότι τα προβλήματα αυτά ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια το «πολύ παλιό αυτό κτίριο», ενώ ανέφερε ακόμη πως, «τα παιδιά μας κινδυνεύουν και από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, καθώς όσα έρχονται με λεωφορείο, κατεβαίνουν στη μέση ενός αγροτικού δρόμου που συνδέει το Άδενδρο με το Πλατύ, όπου οι οδηγοί αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι, «έχουμε ζητήσει να τοποθετηθούν ηλιακοί φωτεινοί σηματοδότες, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Είπαμε στον δήμο ότι θα μαζέψουμε εμείς, οι γονείς τα χρήματα για να τους τοποθετήσουμε, αλλά δε μας το επέτρεψαν. Αναφέρουν πως τους εμποδίζει η τεχνική υπηρεσία του δήμου να πράξουν κάτι τέτοιο».

«Τα σοβαρά προβλήματα θα αποκατασταθούν έως το τέλος Νοεμβρίου»

Πλήρως ενημερωμένη για όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν γονείς και παιδιά στο συγκεκριμένο σχολείο, δήλωσε στο GRTimes η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Χαλκηδόνος, Μαρία Κωστοπούλου.

«Γνωρίζουμε πως, καθώς παρουσιάζουν ανάποδη κλίση πλέον τα μάρμαρα, όποτε βρέχει, τα νερά μπαίνουν στο σχολείο. Γνωρίζουμε τα προβλήματα της σκεπής και όλα θα τακτοποιηθούν άμεσα», είπε συγκεκριμένα η ίδια στο GRTimes, ξεκαθαρίζοντας ότι:

«Από τις επόμενες κιόλας ημέρες, θα αντικατασταθούν όλα τα κουφώματα. Τα παλιά μάρμαρα, θα αντικατασταθούν. Το ίδιο θα συμβεί και με τα λούκια. Στο σχέδιο, προβλέπεται να αλλάξουν ακόμη και όλα τα φωτιστικά του σχολείου».

Η κ. Κωστοπούλου επιπλέον, αναφερόμενη στο κομβικό ζήτημα της ιδιαίτερα φθαρμένης, όπως είπε, σκεπής, γνωστοποίησε ότι «από την ερχόμενη βδομάδα και αν δεν βρέξει, θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων της».

Ξεκαθάρισε ακόμη πως θα πραγματοποιηθεί νέα μόνωση στη σκεπή, η οποία, όπως υπογράμμισε, θα αντικατασταθεί στο 70%.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα παλιό κτίριο, στο οποίο τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν κατασκευαστικές κακοτεχνίες, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί πλέον τα προβλήματα.

Είπε ακόμη πως το σχολείο θα βαφτεί την ερχόμενη άνοιξη, ενώ μίλησε για παρεμβάσεις συνολικού κόστους 1.300.000€ σε 20 συνολικά σχολεία του δήμου Χαλκηδόνος.

Τι συμβαίνει με τον επικίνδυνο δρόμο

Μιλώντας για το ζήτημα που ταλαιπωρεί τους γονείς λόγω του αγροτικού δρόμου όπου δεν υπάρχουν φανάρια, η κ. Κωστοπούλου ανέφερε ότι «είναι ενήμερη και συμμερίζομαι την αγωνία τους».

Όπως είπε, ωστόσο, φανάρια στον δρόμο δεν πρόκειται να τοποθετηθούν, καθώς σύμφωνα με την ίδια, η τεχνική υπηρεσία του δήμου Χαλκηδονος εκπόνησε σχετική μελέτη η οποία απεφάνθη πως δεν προβλέπεται να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στο συγκεκριμένο σημείο.

«Η αρμόδια υπηρεσία, επικαλούμενη τον νόμο, μας κοινοποίησε ότι δε δύναται να τοποθετήσει φανάρια στο εν λόγω σημείο», ανέφερε συγκεκριμένα η αντιδήμαρχος, γνωστοποιώντας παράλληλα πως «θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή και θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια άλλη λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taxi
Ποιες είναι οι δύο ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο του 2024 που ξεκινά η σχολική χρονιά;
Τι θα ισχύσει το νέο σχολικό έτος για την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία;
Ποιες είναι οι δύο ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο του 2024 που ξεκινά η σχολική χρονιά;
nikolopoulos
Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής "διαλύει τον προγραμματισμό των σχολείων"
Με έγγραφο (Α.Π. 14322/22-07-2024)  του νέου Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής ανακαλούνται όλες οι αποφάσεις κατανομής τμημάτων
Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής "διαλύει τον προγραμματισμό των σχολείων"