σχολική τάξη
Απάντηση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στη θέση του Διευθυντή του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου κ. Τουτουδάκη εναντίον της ΕΛΜΕ

Λόγοι σεβασμού στη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά και στην ιστορία και τις δημοκρατικές αρχές του σωματείου μας,  επιτάσσουν μια σύντομη και οριστική απάντηση στη θέση  του διευθυντή του 7ου Γυμνασίου που δημοσιοποιήθηκε στο creta live, η οποία αντιστρέφει  την πραγματικότητα  και  επιδιώκει να εμφανίσει το διευθυντή –που έκανε «Δήλωση Εναντίωσης» στον Εισαγγελέα εναντίον 18 ανηλίκων μαθητών του (!)– ως τιμητή  της δημοκρατικής λειτουργίας και της διεκδικητικής δράσης του σωματείου μας.

Δηλώνουμε στον κ Τουτουδάκη ότι, αν κάποιος οφείλει  «να αναστοχαστεί και  να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του» είναι αυτός ο ίδιος και όχι το σωματείο μας.

Αλήθεια,  αναστοχάστηκε ο κ. διευθυντής την πράξη του, μετά την κατάθεση του στον εισαγγελέα εναντίον 18 παιδιών, ποιος είναι ο ρόλος και η αποστολή του ως παιδαγωγού, δασκάλου και διευθυντή;

Επειδή και από το «κατηγορώ» του εναντίον του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ φαίνεται ότι δεν το έπραξε, του απαντάμε εμείς ως συλλογικοί  και αιρετοί εκπρόσωποι της βάσης του κλάδου μας ότι όχι μόνο δεν αναστοχάστηκε, αλλά αντιθέτως, όπως έδειξε η αυταρχική συμπεριφορά του έναντί μας –όταν δημοκρατικά τον επισκεφθήκαμε στο σχολείο του, για να συζητήσουμε το θέμα– και όπως επιβεβαιώνει και η  τωρινή δημοσιοποιημένη θέση του, επιμένει στον ίδιο αντιδημοκρατικό κατήφορο της υιοθέτησης και προβολής των πιο αντιδραστικών παιδαγωγικών μεθόδων  που ενοχοποιούν ενώπιον των εισαγγελικών  αρχών ανήλικα παιδιά, στιγματίζοντάς τα  ψυχολογικά, ηθικά, αλλά και νομικά από τα πρώτα βήματα της ζωής τους.

Τέτοια «παιδαγωγική» (!), κύριε Τουτουδάκη,  η δημοκρατική ηθική μας  και το παιδαγωγικό έργο μας ούτε την αναγνωρίζει, ούτε την ασπάζεται, ούτε την υιοθετεί.

Μην κουράζεστε λοιπόν να μας δείχνετε το δρόμο της καταστολής και των ποινικοποιήσεων. Θα είμαστε σταθερά στο δρόμο του διαλόγου, της πειθούς και της υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά και των μορφωτικών δικαιωμάτων των  παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Των οικογενειών που σήμερα βάλλονται πολλαπλώς από την πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της καταστολής. Αφήνουμε σ’ εσάς το ρόλο της υπεράσπισης αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, με τα κελεύσματα που κάνετε και στους άλλους διευθυντές να ακολουθήσουν το δρόμο των …εισαγγελικών αναφορών για τους μαθητές τους, υποδεικνύοντάς τους μάλιστα και το θεσμικό πλαίσιο της ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Είστε όντως ...δάσκαλος στην κατεύθυνση της προσαρμογής  στο κοινωνικά άνισο και άδικο σύστημα που ζούμε  και προπομπός στην εφαρμογή  των μέτρων που ακυρώνουν τις βασικές  μορφωτικές, εργασιακές, οικονομικές και δημοκρατικές κατακτήσεις μας. Με αυτήν την έννοια, δεν έχετε πράγματι θέση στη δημοκρατική συλλογική ζωή του σωματείου. Έχετε ήδη επιλέξει εσείς και όχι εμείς, που αγωνιζόμαστε, τον… μοναχικό δρόμο του στυλοβάτη μιας αντιδραστικής πολιτικής  που στερεί μόρφωση, ψωμί και δουλειά από την πλειονότητα της κοινωνίας.

Εμείς από τη θέση του σωματείου μας,  αλλά και από την ακόμη πιο σύνθετη θέση του παιδαγωγού, είμαστε με την  πλειονότητα των αδικημένων και στερημένων και θα προασπιζόμαστε, με τους συλλογικούς αγώνες –τους οποίους με περισσή έπαρση αποκαλείτε «φανφάρες» (!)– τα  αναφαίρετα  δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας. Οι δρόμοι μας όντως είναι απέναντι. Η θέση της ΕΛΜΕ για την προάσπιση των μαθητικών  αγώνων, με όλες τις μορφές πάλης που υιοθετεί το μαθητικό κίνημα, είναι δεδομένη, εκφρασμένη και αδιαμφισβήτητη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα