πανεπιστημιο-δυτικης-μακεδονιας
Αθώοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την υπόθεση που αφορούσε απόφαση απαλλαγής από τα δίδακτρα μεταπτυχιακού για τέκνα μελών ΔΕΠ

Αθώοι κρίθηκαν με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης οι εννέα κατηγορούμενοι στην υπόθεση που αφορούσε απόφαση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που έδινε σε τέκνα καθηγητών του ιδρύματος τη δυνατότητα απαλλαγής από τα δίδακτρα Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Κατηγορούμενοι ήταν ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Τουρλιδάκης, τα μέλη της Συγκλήτου της περιόδου 2015-2019, που ψήφισαν υπέρ της πρότασης των δωρεάν μεταπτυχιακών, δύο καθηγητές από την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, αλλά και τα τέκνα τους, τα οποία θα μπορούσαν να ευεργετηθούν, εφόσον εφαρμοζόταν η συγκεκριμένη απόφαση περί της απαλλαγής από τα δίδακτρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, ενώ είχε προηγηθεί η απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας σε μια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περί τις τέσσερις ώρες.

Το καλοκαίρι του 2017 η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μετά από εισήγηση της αρμόδιας για εκπαιδευτικά θέματα αντιπρυτάνεως, έλαβε κατά πλειοψηφία 4-2 την απόφαση δωρεάν συμμετοχής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής – δίγλωσση ειδική αγωγή 2017-2018» δυο φοιτητών, οι οποίοι ήταν τέκνα καθηγητών της Παιδαγωγικής Σχολής του ιδρύματος.

Έπειτα από μια βδομάδα και μετά από αντιδράσεις η Σύγκλητος με ομοφωνία προχώρησε στην ανάκληση της προηγούμενης απόφασης της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θέρμανση στα σχολεία
Αιτωλοακαρνανία: «Σχολεία λειτουργούν χωρίς άδεια, με ακατάλληλες αίθουσες»
Προβλήματα σχολικής στέγης: «Άκρως απαραίτητο να σχεδιαστεί ΤΩΡΑ ολοκληρωμένη πρόταση για τη σχολική στέγη από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την...
Αιτωλοακαρνανία: «Σχολεία λειτουργούν χωρίς άδεια, με ακατάλληλες αίθουσες»
panellinies g
Πανελλαδικές 2024: Οι αμοιβές των συμμετεχόντων για τα Μουσικά τμήματα των πανεπιστημίων
Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2024: Τι αμοιβές παίρνουν οι πρόεδροι, τα μέλη, οι γραμματείς , οι επιτηρητές, οι εξεταστές-βαθμολογητές για τα μουσικά...
Πανελλαδικές 2024: Οι αμοιβές των συμμετεχόντων για τα Μουσικά τμήματα των πανεπιστημίων