πανεπιστημιο-δυτικης-μακεδονιας
Αθώοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την υπόθεση που αφορούσε απόφαση απαλλαγής από τα δίδακτρα μεταπτυχιακού για τέκνα μελών ΔΕΠ

Αθώοι κρίθηκαν με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης οι εννέα κατηγορούμενοι στην υπόθεση που αφορούσε απόφαση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που έδινε σε τέκνα καθηγητών του ιδρύματος τη δυνατότητα απαλλαγής από τα δίδακτρα Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Κατηγορούμενοι ήταν ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Τουρλιδάκης, τα μέλη της Συγκλήτου της περιόδου 2015-2019, που ψήφισαν υπέρ της πρότασης των δωρεάν μεταπτυχιακών, δύο καθηγητές από την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, αλλά και τα τέκνα τους, τα οποία θα μπορούσαν να ευεργετηθούν, εφόσον εφαρμοζόταν η συγκεκριμένη απόφαση περί της απαλλαγής από τα δίδακτρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, ενώ είχε προηγηθεί η απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας σε μια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περί τις τέσσερις ώρες.

Το καλοκαίρι του 2017 η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μετά από εισήγηση της αρμόδιας για εκπαιδευτικά θέματα αντιπρυτάνεως, έλαβε κατά πλειοψηφία 4-2 την απόφαση δωρεάν συμμετοχής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής – δίγλωσση ειδική αγωγή 2017-2018» δυο φοιτητών, οι οποίοι ήταν τέκνα καθηγητών της Παιδαγωγικής Σχολής του ιδρύματος.

Έπειτα από μια βδομάδα και μετά από αντιδράσεις η Σύγκλητος με ομοφωνία προχώρησε στην ανάκληση της προηγούμενης απόφασης της.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

συμπερίληψη
Πάμε να χτίσουμε το νέο σχολείο της συμπερίληψης: Παιδαγωγικό τριήμερο στη Μυτιλήνη
Από 8 έως 10 Δεκεμβρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και τη στήριξη των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Πάμε να χτίσουμε το νέο σχολείο της συμπερίληψης: Παιδαγωγικό τριήμερο στη Μυτιλήνη
απθ
«Βουλευτικές Εκλογές 2023: Πολιτικές και εκλογικές συνέχειες και ρήξεις»: Συνέδριο στο ΑΠΘ
Βασικός στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάλυση των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2023 που σηματοδοτούν ενδεχομένως την αρχή ενός νέου κύκλου στον δρόμο...
«Βουλευτικές Εκλογές 2023: Πολιτικές και εκλογικές συνέχειες και ρήξεις»: Συνέδριο στο ΑΠΘ