Νικόλαος Δέρκας Αντιπρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Ο κ.Νικόλαος Δέρκας ορίστηκε Πρόεδρος ομάδας εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενο την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ).

Ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Δέρκας, Καθηγητής του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, της Σχολής Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής, ορίστηκε Πρόεδρος ομάδας εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενο την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ).

Ο Αντιπρύτανης κ. Νικόλαος Δέρκας έχει εκπονήσει, μαζί με τον κ. Δημήτριο Σκούρα, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και τον κ. Δημήτριο Ψαλτόπουλο, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σχετική μελέτη, στην οποία προτείνουν λύσεις σε θεσμικό επίπεδο για το ζήτημα αυτό («Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του θεσμικού, οργανωτικού και λειτουργικού πλαισίου των συλλογικών δικτύων άρδευσης στην Ελλάδα», διαΝΕΟσις, 06.2021).

Όπως δήλωσε ο κ. Δέρκας, στόχος της ομάδας εργασίας είναι η δημιουργία βιώσιμων δημόσιων οργανισμών διαχείρισης του αγροτικού νερού και η στελέχωσή τους με κατάλληλους επιστήμονες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ορθολογική διαχείριση των έργων και η άρδευση με επιστημονική καθοδήγηση και έλεγχο.

Η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου κρίνεται απολύτως απαραίτητη, λαμβανομένης υπόψη της κακής λειτουργικής κατάστασης της πλειοψηφίας των έργων, της ελλιπούς στελέχωσης των οργανισμών διαχείρισης, των υψηλών χρεών πολλών ΟΕΒ αλλά και του αυξημένου κόστους ενέργειας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνταξεις.jpg
Δημόσιοι υπάλληλοι - Εκπαιδευτικοί: Σχέδιο αλλαγών στις συντάξεις φέρνει ανατροπή-«βόμβα» στα πλασματικά έτη
Τι καταργείται, πόσο επηρεάζονται δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματίες πίνακες και παραδείγματα
Δημόσιοι υπάλληλοι - Εκπαιδευτικοί: Σχέδιο αλλαγών στις συντάξεις φέρνει ανατροπή-«βόμβα» στα πλασματικά έτη