υπουργειο Παιδείας
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών.

Εγκύκλιο εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, απέστειλε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζ. Μακρή στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, στις  Διευθύνσεις Δ.Ε., τις Σχολικές μονάδες Δ.Ε. της χώρας και στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο για το σχολικό έτος 2022-23 οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών και μετά το πέρας του επετειακού εορτασμού , θα απονεμηθούν αριστεία, βραβεία, έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και ειδικοί έπαινοι στους μαθητές που φοίτησαν κατά το σχολικό έτος 2021-22.

Η Εγκύκλιος

«Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου για το σχολικό έτος 2022-2023»

Εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σας ενημερώνουμε τα εξής: 1. Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δ.Ε. κατά την παραμονή της επετείου γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 2 της με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-5- 2019 Υ.Α (Β’2005).

Για το σχολικό έτος 2022-23 οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ. αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09- 2022 Κ.Υ.Α. (Β’4695).

2. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) διδακτικών ωρών.

3. Μετά το πέρας του επετειακού εορτασμού, θα απονεμηθούν αριστεία, βραβεία, έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και ειδικοί έπαινοι στους/στις μαθητές/τριες που φοίτησαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

4. Όσον αφορά στην εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων, τη σύνθεση τμημάτων, τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών στις εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρελάσεις κ.α.), θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες από τις οικείες δημοτικές αρχές. Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β’4695).

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΖΩΗ ΜΑΚΡΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kne-logotypo-1200x700.jpg
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
«Η απάντηση θα δοθεί στις φοιτητικές εκλογές», τονίζει η οργάνωση
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
nekros
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης – Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αναζητούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
iaponia
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
Επτά παιδιά τραυματίστηκαν αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου – Ο δράστης συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
xrisoxoidis
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
Οργή Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στη Νομική – Βολές κατά των πανεπιστημιακών αρχών για αδράνεια στην εφαρμογή του νόμου
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»