εκπαιδευτικοί
Τι πιστώσεις έχουν εξασφαλιστεί

"Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται η επόμενη φάση της υποβολής αιτημάτων από τα σχολεία για την πρόσληψη αναπληρωτών,  για παράλληλη στήριξη και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Επεξεργάζονται ήδη οι υπηρεσίες τα αιτήματα αυτά και θα ανακοινώσουμε τις νέες προσλήψεις". Τα παραπάνω είχε δηλώσει η υφυπουργός Παιδείας στις 14 Οκτωβρίου στη Βουλή , κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτού Λ. Κανέλλη.

Πραγματικά από σήμερα 20 και αύριο 21 Οκτωβρίου οι διευθύνσεις στέλνουν στο υπουργείο Παιδείας τα κενά και τις ανάγκες για προσωπικό και οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσουν νέες προσλήψεις στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Πατρέα 

α) εξασφαλίστηκαν 1230 8μηνες πιστώσεις από τον Τακτικό Προϋπολογισμό. Μπορούν να διατεθούν σχεδόν σε οτιδήποτε (εκτός από τα έργα που παραδοσιακά παίζουν με ΕΣΠΑ, δηλ. ΖΕΠ, ΔΥΕΠ, ΜΝΑΕ κτλ.)

β) Αναμένονται οι πιστώσεις από τις φετινές άδειες άνευ αποδοχών (περίπου 1000). Παραδοσιακά διατίθενται στη Δευτεροβάθμια Γενική.

γ) Άλλες περίπου 500 πιστώσεις υπάρχουν από τις μη αναλήψεις της Β’ Φάσης Αναπληρωτών. Θα διατεθούν μία-προς-μία στο έργο από το οποίο προέκυψε η καθεμία.

δ) Προσλήψεις στην Παράλληλη για να καλυφθούν και αιτήματα της επόμενης φάσης υποδοχής αιτημάτων (μέχρι και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022).

ε) Προσλήψεις ΖΕΠ Δευτεροβάθμιας (μετά την κυκλοφορία του ΦΕΚ Τεύχος B’ 5232/10.10.2022, αναμένονται οι αποφάσεις Ίδρυσης από τις ΠΔΕ).

στ) Αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ για τις Ομάδες Σχολείων στο πλαίσιο της Πράξης “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς”. Έχει πιστώσεις για 400 άτομα φέτος.

Για να μπορέσουν να γίνουν όλα μαζί, η πρόβλεψη είναι ότι θα ανακοινωθούν τα ονόματα της Γ’ Φάσης την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου για ανάληψη στα σχολεία τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 στις δυο πρώτες φάσεις προσλήψεων κλήθηκαν 38.934 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Ωστόσο είναι γνωστό ότι τόσο στην Α΄ φάση προσλήψεων όσο και στη Β΄ φάση εκατοντάδες ήταν οι εκπαιδευτικοί που δεν αποδέχθηκαν τελικά την πρόσληψη καθώς δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο με τα προβλήματα στέγασης όσο και με τα γενικότερα προβλήματα διαμονής και κάλυψης στοιχειωδών αναγκών σε περιοχές εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας.

Προφανώς αυτοί οι εκπαιδευτικοί θα αναπληρωθούν στη Γ΄ φάση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Μέσα στην εβδομάδα οι τελικοί πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων Συμβούλων (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας)
Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Μέσα στην εβδομάδα οι τελικοί πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων Συμβούλων (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας)
ΙΕΠ 2.jpg
ΙΕΠ: Παράταση προθεσμίας για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στην επιμόρφωση για τη διαφοροποιημένη διδασκαλία
Το πρόγραμμα υλοποιείται με σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση συνολικής διάρκειας δεκατεσσάρων ωρών
ΙΕΠ: Παράταση προθεσμίας για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στην επιμόρφωση για τη διαφοροποιημένη διδασκαλία
panellinies_3.jpg
Πανελλήνιες 2023: Αλλάζει η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ειδικών Μαθημάτων
Η νέα σύνθεση της επιτροπής περιλαμβάνει περισσότερα μέλη ειδικοτήτων αντίστοιχων με τα εξεταζόμενα μαθήματα, καθώς και περισσότερους υπαλλήλους του...
Πανελλήνιες 2023: Αλλάζει η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ειδικών Μαθημάτων