εκπαιδευτικοί
Τι πιστώσεις έχουν εξασφαλιστεί

"Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται η επόμενη φάση της υποβολής αιτημάτων από τα σχολεία για την πρόσληψη αναπληρωτών,  για παράλληλη στήριξη και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Επεξεργάζονται ήδη οι υπηρεσίες τα αιτήματα αυτά και θα ανακοινώσουμε τις νέες προσλήψεις". Τα παραπάνω είχε δηλώσει η υφυπουργός Παιδείας στις 14 Οκτωβρίου στη Βουλή , κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτού Λ. Κανέλλη.

Πραγματικά από σήμερα 20 και αύριο 21 Οκτωβρίου οι διευθύνσεις στέλνουν στο υπουργείο Παιδείας τα κενά και τις ανάγκες για προσωπικό και οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσουν νέες προσλήψεις στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Πατρέα 

α) εξασφαλίστηκαν 1230 8μηνες πιστώσεις από τον Τακτικό Προϋπολογισμό. Μπορούν να διατεθούν σχεδόν σε οτιδήποτε (εκτός από τα έργα που παραδοσιακά παίζουν με ΕΣΠΑ, δηλ. ΖΕΠ, ΔΥΕΠ, ΜΝΑΕ κτλ.)

β) Αναμένονται οι πιστώσεις από τις φετινές άδειες άνευ αποδοχών (περίπου 1000). Παραδοσιακά διατίθενται στη Δευτεροβάθμια Γενική.

γ) Άλλες περίπου 500 πιστώσεις υπάρχουν από τις μη αναλήψεις της Β’ Φάσης Αναπληρωτών. Θα διατεθούν μία-προς-μία στο έργο από το οποίο προέκυψε η καθεμία.

δ) Προσλήψεις στην Παράλληλη για να καλυφθούν και αιτήματα της επόμενης φάσης υποδοχής αιτημάτων (μέχρι και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022).

ε) Προσλήψεις ΖΕΠ Δευτεροβάθμιας (μετά την κυκλοφορία του ΦΕΚ Τεύχος B’ 5232/10.10.2022, αναμένονται οι αποφάσεις Ίδρυσης από τις ΠΔΕ).

στ) Αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ για τις Ομάδες Σχολείων στο πλαίσιο της Πράξης “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς”. Έχει πιστώσεις για 400 άτομα φέτος.

Για να μπορέσουν να γίνουν όλα μαζί, η πρόβλεψη είναι ότι θα ανακοινωθούν τα ονόματα της Γ’ Φάσης την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου για ανάληψη στα σχολεία τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 στις δυο πρώτες φάσεις προσλήψεων κλήθηκαν 38.934 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Ωστόσο είναι γνωστό ότι τόσο στην Α΄ φάση προσλήψεων όσο και στη Β΄ φάση εκατοντάδες ήταν οι εκπαιδευτικοί που δεν αποδέχθηκαν τελικά την πρόσληψη καθώς δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο με τα προβλήματα στέγασης όσο και με τα γενικότερα προβλήματα διαμονής και κάλυψης στοιχειωδών αναγκών σε περιοχές εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας.

Προφανώς αυτοί οι εκπαιδευτικοί θα αναπληρωθούν στη Γ΄ φάση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith
Υποβολή Προτάσεων για το έργο «SUB1.1 Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας – ΣΕΑ» - Ανακοινοποίηση στο ορθό
Πρόσκληση υποβολής Προτάσεων στο πλαίσιο του Έργου «SUB1.1 Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας – ΣΕΑ»
Υποβολή Προτάσεων για το έργο «SUB1.1 Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας – ΣΕΑ» - Ανακοινοποίηση στο ορθό