εκπαιδευτικοί
Τι πιστώσεις έχουν εξασφαλιστεί

"Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται η επόμενη φάση της υποβολής αιτημάτων από τα σχολεία για την πρόσληψη αναπληρωτών,  για παράλληλη στήριξη και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Επεξεργάζονται ήδη οι υπηρεσίες τα αιτήματα αυτά και θα ανακοινώσουμε τις νέες προσλήψεις". Τα παραπάνω είχε δηλώσει η υφυπουργός Παιδείας στις 14 Οκτωβρίου στη Βουλή , κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτού Λ. Κανέλλη.

Πραγματικά από σήμερα 20 και αύριο 21 Οκτωβρίου οι διευθύνσεις στέλνουν στο υπουργείο Παιδείας τα κενά και τις ανάγκες για προσωπικό και οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσουν νέες προσλήψεις στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Πατρέα 

α) εξασφαλίστηκαν 1230 8μηνες πιστώσεις από τον Τακτικό Προϋπολογισμό. Μπορούν να διατεθούν σχεδόν σε οτιδήποτε (εκτός από τα έργα που παραδοσιακά παίζουν με ΕΣΠΑ, δηλ. ΖΕΠ, ΔΥΕΠ, ΜΝΑΕ κτλ.)

β) Αναμένονται οι πιστώσεις από τις φετινές άδειες άνευ αποδοχών (περίπου 1000). Παραδοσιακά διατίθενται στη Δευτεροβάθμια Γενική.

γ) Άλλες περίπου 500 πιστώσεις υπάρχουν από τις μη αναλήψεις της Β’ Φάσης Αναπληρωτών. Θα διατεθούν μία-προς-μία στο έργο από το οποίο προέκυψε η καθεμία.

δ) Προσλήψεις στην Παράλληλη για να καλυφθούν και αιτήματα της επόμενης φάσης υποδοχής αιτημάτων (μέχρι και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022).

ε) Προσλήψεις ΖΕΠ Δευτεροβάθμιας (μετά την κυκλοφορία του ΦΕΚ Τεύχος B’ 5232/10.10.2022, αναμένονται οι αποφάσεις Ίδρυσης από τις ΠΔΕ).

στ) Αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ για τις Ομάδες Σχολείων στο πλαίσιο της Πράξης “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς”. Έχει πιστώσεις για 400 άτομα φέτος.

Για να μπορέσουν να γίνουν όλα μαζί, η πρόβλεψη είναι ότι θα ανακοινωθούν τα ονόματα της Γ’ Φάσης την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου για ανάληψη στα σχολεία τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 στις δυο πρώτες φάσεις προσλήψεων κλήθηκαν 38.934 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Ωστόσο είναι γνωστό ότι τόσο στην Α΄ φάση προσλήψεων όσο και στη Β΄ φάση εκατοντάδες ήταν οι εκπαιδευτικοί που δεν αποδέχθηκαν τελικά την πρόσληψη καθώς δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο με τα προβλήματα στέγασης όσο και με τα γενικότερα προβλήματα διαμονής και κάλυψης στοιχειωδών αναγκών σε περιοχές εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας.

Προφανώς αυτοί οι εκπαιδευτικοί θα αναπληρωθούν στη Γ΄ φάση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko
Επίθεση με οξύ σε κατάστημα της Κομοτηνής – Στο νοσοκομείο 25χρονη υπάλληλος
Συνελήφθη 43χρονη μετά από απόπειρα κλοπής – Είχε πάνω της μαχαίρι, ηρεμιστικά και μπουκάλι με υδροχλωρικό οξύ
Επίθεση με οξύ σε κατάστημα της Κομοτηνής – Στο νοσοκομείο 25χρονη υπάλληλος
οδωντοτος
Διπλή βλάβη στον Οδοντωτό: Εγκλωβίστηκαν 77 επιβάτες – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Ακινητοποιήθηκε και η εφεδρική αμαξοστοιχία – Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού με ΕΜΑΚ και Πολιτική Προστασία
Διπλή βλάβη στον Οδοντωτό: Εγκλωβίστηκαν 77 επιβάτες – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
ευρώπη epso
Προκήρυξη-«μαμούθ»: 1.490 θέσεις διοικητικών στην ΕΕ με μισθό έως 6.961 ευρώ
Ανοιχτές οι αιτήσεις για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τύπου «ΑΣΕΠ» – Χωρίς προϋπηρεσία, με πτυχίο τριετούς φοίτησης οι υποψήφιοι
Προκήρυξη-«μαμούθ»: 1.490 θέσεις διοικητικών στην ΕΕ με μισθό έως 6.961 ευρώ