niki-kerameos
«Πρόκειται για άλλο ένα ακόμη βήμα στο να δώσουμε ακόμη περισσότερη ενίσχυση σε αυτόν τον πολύ ευαίσθητο κλάδο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» δήλωσε η υπουργός Παιδείας

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρικάλων εγκαινίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων από το πρωί. Μετά το τέλος της τελετής των εγκαινίων η υπουργός έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι μεγάλη η χαρά που σήμερα εγκαινιάσαμε, αυτό το νέο σχολείο-πραγματικό κόσμημα, το οποίο έρχεται να συμβολίσει και μια σημαντική σύμπραξη. Σύμπραξη μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης -υπουργείο Παιδείας, υπουργείο Εσωτερικών- και τοπικής αυτοδιοίκησης, με το Δήμο Τρικκαίων να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο, σε αυτή την προσπάθεια -αλλά και άλλες συμπράξεις όπως για παράδειγμα το σύλλογο καλλιτεχνών της πόλης, μέλη του οποίου έχουν φιλοτεχνήσει παρά πολλούς χώρους του σχολείου».

Ακόμα η ίδια τόνισε πως «πρόκειται για άλλο ένα ακόμη βήμα στο να δώσουμε ακόμη περισσότερη ενίσχυση σε αυτόν τον πολύ ευαίσθητο κλάδο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης -τα παιδιά έχουν ειδικές δεξιότητες- και πώς η Πολιτεία έρχεται να μεριμνήσει προκειμένου η όλη εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται διαρκώς καλύτερη. Και γίνεται διαρκώς καλύτερη με μόνιμους διορισμούς που έγιναν για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ»

Η υπουργός κατέληξε αναφέροντας: «Σήμερα μπορώ να σας πω με περηφάνια πως έχουν γίνει 6.000 διορισμοί, μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, όπως και παρά πολλές άλλες προσλήψεις για τη βέλτιστη στελέχωση των σχολείων μας, έργα σημαντικά μέσω ΕΣΠΑ και μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, για την περαιτέρω ενίσχυση των ειδικών σχολείων, με ψηφιακό υλικό».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

«Λαβύρινθος: Περπατώντας, Χορεύοντας, Τραγουδώντας» – Η μεγάλη γιορτή των μαθητών και εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας
«Λαβύρινθος: Περπατώντας, Χορεύοντας, Τραγουδώντας» – Η μεγάλη γιορτή των μαθητών και εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας
Επιτυχής ολοκλήρωση σχολικών δράσεων στο ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας – Παράσταση και συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών
«Λαβύρινθος: Περπατώντας, Χορεύοντας, Τραγουδώντας» – Η μεγάλη γιορτή των μαθητών και εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας
bullying
«Μπαμπά, θα με αγαπάς ακόμη αν σου πω τι έγινε;» – Η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του παιδιού για την κακοποίηση
Αλεξανδρούπολη: Πώς αποκάλυψε την κακοποίηση στον πατέρα του ο 5χρονος
«Μπαμπά, θα με αγαπάς ακόμη αν σου πω τι έγινε;» – Η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του παιδιού για την κακοποίηση