Εκλογές αιρετών: ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ «το μακρύ χέρι» της Κεραμέως στον κλάδο!
«Το υπουργείο Παιδείας με προκλητικό τρόπο και ξεκάθαρη στόχευση, πέρα από το να εφαρμόσει το νόμο Χατζηδάκη, θέλοντας να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς»

Ότι λειτουργούν ως «το μακρύ χέρι της Κεραμέως στον κλάδο» κατηγορούν τις παρατάξεις ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ οι εκλεγμένοι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, σχολιάζοντας τη στάση των εν λόγω δυνάμεων κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας όπου συζητήθηκε η προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να επιβάλλει αποκλειστικά ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης.

Οπως επισημαίνουν οι εκλεγμένοι της ΑΣΕ, «το υπουργείο Παιδείας με προκλητικό τρόπο και ξεκάθαρη στόχευση, πέρα από το να εφαρμόσει το νόμο Χατζηδάκη, θέλοντας να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς, κατέθεσε την εγκύκλιο για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβούλιων. Προβλέπεται μια απαράδεκτη διαδικασία, απαξίωσης των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, διάτρητη από κάθε πλευρά. Η εκλογή των αιρετών θα γίνεται αποκλειστικά με ψηφιακή κάλπη. Πρόκειται για διάταξη πιο αντιδραστική ακόμα και από όσα προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη».

«Η απάντηση του κλάδου μπορεί και πρέπει να είναι και αυτή τη φορά αντίστοιχη με αυτή που έχει κρατήσει τα τελευταία χρόνια» απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζουν οι εκλεγμένοι της ΑΣΕ, «όμως ο ρόλος της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ εδώ και αρκετό διάστημα είναι γνωστός και αναντίστοιχος της στάσης και των διαθέσεων των συναδέλφων».

«Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ» υπογραμμίζουν, «ένα χρόνο ακριβώς μετά το "ξεπούλημα" της μεγαλειώδους απεργίας του κλάδου, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία της κυβέρνησης ακόμα και της ίδιας της Κεραμέως!

Ενώ είχανε προαποφασίσει και συνεννοηθεί μεταξύ τους να συμμετέχουν στις εκλογές - παρωδία του Υπουργείου Παιδείας παρουσίασαν μια φτηνή θεατρική παράσταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Παρότι η ΔΑΚΕ εξαρχής διατύπωσε τη θέση της ότι θα συμμετέχει στις εκλογές κάτω από οποιουσδήποτε όρους, οι ΣΥΝΕΚ ψήφισαν αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές θέτοντας ως προϋπόθεση την ομοφωνία όλων των παρατάξεων που αντικειμενικά δεν θα υπήρχε. Είχαμε, δηλαδή, το εξής σουρεαλιστικό αποτέλεσμα: 8 ψήφους στους 11 να ψηφίζουν αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές (όλες οι παρατάξεις πλην της κυβερνητικής ΔΑΚΕ), αλλά να μην μπαίνει σε ισχύ η απόφαση και τελικά να κατεβαίνουν στις εκλογές άνευ όρων ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ όπως αρχικά είχαν προαποφασίσει.

Πιο αποκαλυπτική, όμως, των προθέσεων τους ήταν η στάση τους απέναντι στη συνεκτική πρόταση που κατέθεσε η ΑΣΕ, να πάρουν τα σωματεία την υπόθεση στα χέρια τους, να «στήσουν» παντού κάλπες, να εκλέξουμε εμείς και δια ζώσης τους αιρετούς μας δίνοντας ακόμα μια φορά αποστομωτική απάντηση στις επιδιώξεις του Υπ. Παιδείας. Παρότι όλες σχεδόν οι παρατάξεις παραδέχθηκαν ότι πολιτικά είναι η πιο σωστή θέση και η κριτική τους εξαντλήθηκε σε τεχνικά ζητήματα, καταψηφίστηκε από ΔΑΚΕ - ΠΕΚ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ενώ οι ΣΥΝΕΚ κράτησαν την υποκριτική στάση "ψηφίζουμε με την προϋπόθεση της ομοφωνίας" που γνώριζαν ότι δεν υπάρχει. Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το "πάθος" με το οποίο η ηγεσία των Παρεμβάσεων πολέμησε την πρόταση της ΑΣΕ για "δια ζώσης εκλογές με ευθύνη των σωματείων" και η ταύτιση επιχειρημάτων με τη ΔΑΚΕ».

Οι εκλεγμένοι της ΑΣΕ αναδεικνύουν την τεράστια ευθύνη των παραπάνω δυνάμεων, που ανοίγουν «διάπλατα τις πόρτες στον νόμο Χατζηδάκη, για την πλήρη γενίκευσή του, δεν σέβονται ούτε το 95% του κλάδου που απείχε το 2020 από τις ψευδοεκλογές, αλλά ούτε το γεγονός ότι καμία ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα δεν τον υλοποίησε κάνοντας ηλεκτρονικές εκλογές».

«Το διακύβευμα σήμερα» τονίζει η δήλωση, «είναι αν θα σταθούμε ως κλάδος χωρίς υποχωρήσεις και αναστολές απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης! Αν θα αντιτάξουμε ένα κίνημα χειραφετημένο και αποφασισμένο να συγκρουστεί, που δεν θα περιμένει "σωτήρες", αλλά καθημερινά θα βάζει στο επίκεντρο της διαπάλης αιτήματα που καλύπτουν τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας!

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, οι ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα! Να ακυρώσουμε με τη μαζική μας αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία τα σχέδια της κυβέρνησης!

Να απομονώσουμε μέσα στα σωματεία αυτούς που θα καλέσουν σε ηλεκτρονική ψήφο και θα προτιμήσουν την "καρέκλα" απέναντι στο συμφέρον του κλάδου!

Στις 9 Νοεμβρίου δίνουμε συνολική απάντηση με τη συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία!».

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Το δικαστήριο απασχόλησαν τρεις καταγγελίες παιδιών από την δομή του Βόλου - Ξυλοδαρμούς και παιδική εργασία έναντι τροφής και στέγης περιέγραψαν...
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Εκλογές
Για μια Ευρώπη της προόδου!
Οι εκλογικές διαδικασίες πάντα έχουν ιστορική βαρύτητα. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, στην εξέλιξη κοινωνιών μας, στο μέλλον της χώρας μας.
Για μια Ευρώπη της προόδου!
panellinies ekpaideutikos
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Πανελλήνιες 2024: «Μεγαλύτερος φόρτος σε λιγότερα άτομα γεγονός που υπονομεύει την ομαλή διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων»
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Αλέξης Χαρίτσης
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»
«Το μόνο καινούριο που ακούσαμε από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δίνει μάχη κατά των πολυεθνικών κολοσσών! Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης! Εντάξει, κάπου...
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»