«Το υπουργείο Παιδείας με προκλητικό τρόπο και ξεκάθαρη στόχευση, πέρα από το να εφαρμόσει το νόμο Χατζηδάκη, θέλοντας να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς»

Ότι λειτουργούν ως «το μακρύ χέρι της Κεραμέως στον κλάδο» κατηγορούν τις παρατάξεις ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ οι εκλεγμένοι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, σχολιάζοντας τη στάση των εν λόγω δυνάμεων κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας όπου συζητήθηκε η προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να επιβάλλει αποκλειστικά ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης.

Οπως επισημαίνουν οι εκλεγμένοι της ΑΣΕ, «το υπουργείο Παιδείας με προκλητικό τρόπο και ξεκάθαρη στόχευση, πέρα από το να εφαρμόσει το νόμο Χατζηδάκη, θέλοντας να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς, κατέθεσε την εγκύκλιο για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβούλιων. Προβλέπεται μια απαράδεκτη διαδικασία, απαξίωσης των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, διάτρητη από κάθε πλευρά. Η εκλογή των αιρετών θα γίνεται αποκλειστικά με ψηφιακή κάλπη. Πρόκειται για διάταξη πιο αντιδραστική ακόμα και από όσα προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη».

«Η απάντηση του κλάδου μπορεί και πρέπει να είναι και αυτή τη φορά αντίστοιχη με αυτή που έχει κρατήσει τα τελευταία χρόνια» απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζουν οι εκλεγμένοι της ΑΣΕ, «όμως ο ρόλος της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ εδώ και αρκετό διάστημα είναι γνωστός και αναντίστοιχος της στάσης και των διαθέσεων των συναδέλφων».

«Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ» υπογραμμίζουν, «ένα χρόνο ακριβώς μετά το "ξεπούλημα" της μεγαλειώδους απεργίας του κλάδου, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία της κυβέρνησης ακόμα και της ίδιας της Κεραμέως!

Ενώ είχανε προαποφασίσει και συνεννοηθεί μεταξύ τους να συμμετέχουν στις εκλογές - παρωδία του Υπουργείου Παιδείας παρουσίασαν μια φτηνή θεατρική παράσταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Παρότι η ΔΑΚΕ εξαρχής διατύπωσε τη θέση της ότι θα συμμετέχει στις εκλογές κάτω από οποιουσδήποτε όρους, οι ΣΥΝΕΚ ψήφισαν αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές θέτοντας ως προϋπόθεση την ομοφωνία όλων των παρατάξεων που αντικειμενικά δεν θα υπήρχε. Είχαμε, δηλαδή, το εξής σουρεαλιστικό αποτέλεσμα: 8 ψήφους στους 11 να ψηφίζουν αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές (όλες οι παρατάξεις πλην της κυβερνητικής ΔΑΚΕ), αλλά να μην μπαίνει σε ισχύ η απόφαση και τελικά να κατεβαίνουν στις εκλογές άνευ όρων ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ όπως αρχικά είχαν προαποφασίσει.

Πιο αποκαλυπτική, όμως, των προθέσεων τους ήταν η στάση τους απέναντι στη συνεκτική πρόταση που κατέθεσε η ΑΣΕ, να πάρουν τα σωματεία την υπόθεση στα χέρια τους, να «στήσουν» παντού κάλπες, να εκλέξουμε εμείς και δια ζώσης τους αιρετούς μας δίνοντας ακόμα μια φορά αποστομωτική απάντηση στις επιδιώξεις του Υπ. Παιδείας. Παρότι όλες σχεδόν οι παρατάξεις παραδέχθηκαν ότι πολιτικά είναι η πιο σωστή θέση και η κριτική τους εξαντλήθηκε σε τεχνικά ζητήματα, καταψηφίστηκε από ΔΑΚΕ - ΠΕΚ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ενώ οι ΣΥΝΕΚ κράτησαν την υποκριτική στάση "ψηφίζουμε με την προϋπόθεση της ομοφωνίας" που γνώριζαν ότι δεν υπάρχει. Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το "πάθος" με το οποίο η ηγεσία των Παρεμβάσεων πολέμησε την πρόταση της ΑΣΕ για "δια ζώσης εκλογές με ευθύνη των σωματείων" και η ταύτιση επιχειρημάτων με τη ΔΑΚΕ».

Οι εκλεγμένοι της ΑΣΕ αναδεικνύουν την τεράστια ευθύνη των παραπάνω δυνάμεων, που ανοίγουν «διάπλατα τις πόρτες στον νόμο Χατζηδάκη, για την πλήρη γενίκευσή του, δεν σέβονται ούτε το 95% του κλάδου που απείχε το 2020 από τις ψευδοεκλογές, αλλά ούτε το γεγονός ότι καμία ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα δεν τον υλοποίησε κάνοντας ηλεκτρονικές εκλογές».

«Το διακύβευμα σήμερα» τονίζει η δήλωση, «είναι αν θα σταθούμε ως κλάδος χωρίς υποχωρήσεις και αναστολές απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης! Αν θα αντιτάξουμε ένα κίνημα χειραφετημένο και αποφασισμένο να συγκρουστεί, που δεν θα περιμένει "σωτήρες", αλλά καθημερινά θα βάζει στο επίκεντρο της διαπάλης αιτήματα που καλύπτουν τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας!

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, οι ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα! Να ακυρώσουμε με τη μαζική μας αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία τα σχέδια της κυβέρνησης!

Να απομονώσουμε μέσα στα σωματεία αυτούς που θα καλέσουν σε ηλεκτρονική ψήφο και θα προτιμήσουν την "καρέκλα" απέναντι στο συμφέρον του κλάδου!

Στις 9 Νοεμβρίου δίνουμε συνολική απάντηση με τη συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία!».

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Αυτοί είναι οι 1.549 επιμορφωτές των εκπαιδευτικών - Πίνακας
Αναλυτικά ο πίνακας με τους 1.549 επιμορφωτές των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το Εκπαιδευτικό Υλικό Πρωτοβάθμιας και...
ΙΕΠ: Αυτοί είναι οι 1.549 επιμορφωτές των εκπαιδευτικών - Πίνακας
σχολειο κλειστο
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία σε Κύμη-Αλιβέρι
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά θα είναι τα σχολεία στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου τη Δευτέρα και την Τρίτη  - Την Κυριακή οι αποφάσεις για την Αττική
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία σε Κύμη-Αλιβέρι
κλειστο σχολειο
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Κλειστά σχολεία: Αύριο η απόφαση για τα σχολεία της Αττικής
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αύριο η απόφαση για το αν θα κλείσουν τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Κλειστά σχολεία: Αύριο η απόφαση για τα σχολεία της Αττικής