eTwinning
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 23:00 (ώρα Ελλάδος)

Πρόσκληση για την κάλυψη  σαράντα (40) θέσεων για το εθελοντικό σώμα εκπαιδευτικών – «πρεσβευτών» της δράσης ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων «eTwinning», για την περίοδο από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης έως 31.12.2023, δημοσίευσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) eTwinning, στο πλαίσιο της υλοποίησης της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning», προκηρύσσει την κάλυψη

Η συμμετοχή στο σώμα πρεσβευτών είναι εθελοντική και δεν προβλέπεται αμοιβή.

1. Θητεία: από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης έως 31 Δεκεμβρίου 2023.

2. Πλήθος θέσεων: Σαράντα (40) θέσεις, με γεωγραφική κατανομή η οποία περιγράφεται στην ενότητα 5 «Κατανομή θέσεων ανά Διευθύνσεις Εκπαίδευσης».

3. Καθήκοντα – Αρμοδιότητες

Οι πρεσβευτές της δράσης «eTwinning» έχουν ρόλο επιμορφωτικό, συμβουλευτικό, καθοδηγητικό και υποστηρικτικό προς την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής ευθύνης τους. Πιο συγκεκριμένα, οι πρεσβευτές έχουν τα κάτωθι καθήκοντα-αρμοδιότητες:

▪ Διεξαγωγή και αξιολόγηση τουλάχιστον έξι (6) τηλεκπαιδεύσεων (webinars) ανά έτος με θέμα τη χρήση των εργαλείων της πλατφόρμας «eTwinning», τη χρήση εργαλείων Web 2.0 και την οργάνωση συνεργατικών ποιοτικών προγραμμάτων «eTwinning» για εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης τους.

▪ Τεχνική και παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που εκπονούν έργα στην περιοχή ευθύνης τους. ▪ Παρακολούθηση της προόδου των έργων που δημιουργούν οι σχολικές μονάδες και οι 2 Έλληνες/Ελληνίδες εκπαιδευτικοί στην περιοχή ευθύνης τους.

▪ Συμμετοχή και υποστήριξη λοιπών δράσεων του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) σε τοπικό επίπεδο. ▪ Απολογισμό προς τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) των ενεργών στο έργο ανά σχολικό έτος εκπαιδευτικών της περιοχής ευθύνης τους.

▪ Υποβολή σύντομης γραπτής έκθεσης ενεργειών ανά τετράμηνο προς τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης (E.Ο.Y.) της δράσης «eTwinning».

▪ Τέσσερις (4) πρεσβευτές θα υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ΕΠΑ.Λ. (στην επιλογή προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ΕΠΑ.Λ.).

▪ Ένας (1) πρεσβευτής θα υποστηρίζει εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και ανήκουν στο Υ.ΠΑΙ.Θ. (στην επιλογή προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία του εξωτερικού). Οι πρεσβευτές που επιλεγούν, θα κληθούν να συμμετέχουν σε διαδικτυακά προγράμματα επιμόρφωσης που θα πραγματοποιηθούν από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning»

4. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής

▪ Μόνιμοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. ▪ Συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί (συνυπολογίζοντας πιθανή προϋπηρεσία ως αναπληρωτές) τουλάχιστον πέντε (5) ετών, από τα οποία τρία (3) τουλάχιστον έτη να έχουν ασκήσει πλήρη διδακτική υπηρεσία σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και/ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. ▪ Καλή γνώση Αγγλικών (τουλάχιστον Β2 επιπέδου). ▪ Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. (Α' επιπέδου). ▪ Τουλάχιστον δύο (2) ολοκληρωμένες συνεργασίες «eTwinning» διάρκειας κατ’ ελάχιστο έξι (6) μηνών η κάθε μία, κατά τη διάρκεια των τριών (3) τελευταίων σχολικών ετών (2019-2020, 2020-2021, 2021-2022).

Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων

▪ Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 23:00 (ώρα Ελλάδος) ▪ Hμερομηνία δημοσιοποίησης προσωρινού πίνακα: 19 Οκτωβρίου 2022 ▪ Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών: 27 Οκτωβρίου 2022 ▪ Ημερομηνία ανάρτησης οριστικού πίνακα: 31 Οκτωβρίου 2022 Οι αξιολογικοί πίνακες θα ανακοινωθούν στον διαδικτυακό ιστότοπο της δράσης «eTwinning».

Δείτε την πρόσκληση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδική αγωγή, μαρκαδόροι, παιδί, μαθητής
Η συμπερίληψη στην εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από ό,τι πιστεύουν πολλοί
«Ας σταθούμε στα παιδιά με απώλειες, ως Άνθρωποι, γιατί η μεγαλύτερη μορφή αναπηρίας είναι η απαξίωση των ατόμων με αναπηρία»
Η συμπερίληψη στην εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από ό,τι πιστεύουν πολλοί
filologoi_2.jpg
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: «Είθε η Ημέρα αυτή…»
«Ως Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ έχουμε επισημάνει πολλές φορές τις ελλείψεις του κλάδου μας, οι οποίες ακόμα και τώρα, 20 μέρες πριν τα Χριστούγεννα,...
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: «Είθε η Ημέρα αυτή…»