Παράλληλη στήριξη-Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Πάνω από 440 τα κενά μετά και τη β΄φάση προσλήψεων
Η Γ' Φάση είναι προ των πυλών με τον αριθμό των κενών να αγγίζει τα 440, ενώ οσονούπω αναμένεται να αυξηθεί δραματικά και με τις νέες γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ - Επιστολή διαμαρτυρίας από την Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής

Η Β' Φάση αποτελεί πλέον γεγονός. Ως Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής θα θέλαμε αρχικά να συγχαρούμε όλους όσοι προσελήφθησαν και να καταστήσουμε σαφές ότι ο αγώνας μας για διεκδίκηση δε σταματάει εδώ!

Σίγουρα ο αριθμός των προσλήψεων δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικός δεδομένων των πολλών κενών. Ωστόσο, αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη επ' ουδενί δεν μας πτοεί, αντιθέτως μας δίνει επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουμε πιο συστηματικά και δυναμικά την διεκδίκηση των προσλήψεων που μας αναλογούν. Το χρωστάμε πρώτα απ' όλα στην μέχρι τώρα προσπάθεια μας, αλλά και στους ίδιους τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι δικαιούνται μια δίκαιη και ισότιμη εκπαίδευση! Ομοίως, το χρωστάμε και στους γονείς, οι οποίοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε εμάς και στον αγώνα μας.

Εμμένουμε στο δικαίωμα της παράλληλης στήριξης και στη Β'θμια Εκπαίδευση, η οποία συστηματικά απαξιώνεται, όπως και στην ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης, η οποία επίσης καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Η Γ' Φάση είναι προ των πυλών και ενόψει αυτής συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά την κάλυψη όλων των κενών, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τα 440, ενώ οσονούπω αναμένεται να αυξηθεί δραματικά και με τις νέες γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ.

Οι προσλήψεις του ΥΠΑΙΘ δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες του κλάδου μας και κατά συνέπεια στις ανάγκες των ίδιων των μαθητών. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί η Παράλληλη Στήριξη με έναν εκπαιδευτικό για τέσσερις, πέντε ή και επτά μαθητές. Αυτή η λογική όχι μόνο ακυρώνει τις γνωματεύσεις της διεπιστημονικής ομάδας των ΚΕΔΑΣΥ, αφού μειώνονται δραματικά οι ώρες που έχουν οριστεί από αυτά, αλλά λειτουργεί και εις βάρος των ίδιων των παιδιών, αφού δεν τους παρέχεται η κατάλληλη βοήθεια. Μια βοήθεια καθοριστική για το μέλλον τους και την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του ΥΠΑΙΘ ενόψει της Γ' Φάσης και προσβλέπουμε στην αποκατάσταση της αδικίας που σημειώνεται στον κλάδο μας, ώστε η Ειδική Αγωγή να έχει τη θέση που της αξίζει και στην Β'θμια εκπαίδευση!

Ακολουθούν τα ποσοστά κάλυψης στις δύο φάσεις που προηγήθηκαν. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και δυστυχώς δεν είναι καθόλου ικανοποιητικοί:

ειδικη-αγωγη-πινακες

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα