Η Γ' Φάση είναι προ των πυλών με τον αριθμό των κενών να αγγίζει τα 440, ενώ οσονούπω αναμένεται να αυξηθεί δραματικά και με τις νέες γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ - Επιστολή διαμαρτυρίας από την Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής

Η Β' Φάση αποτελεί πλέον γεγονός. Ως Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής θα θέλαμε αρχικά να συγχαρούμε όλους όσοι προσελήφθησαν και να καταστήσουμε σαφές ότι ο αγώνας μας για διεκδίκηση δε σταματάει εδώ!

Σίγουρα ο αριθμός των προσλήψεων δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικός δεδομένων των πολλών κενών. Ωστόσο, αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη επ' ουδενί δεν μας πτοεί, αντιθέτως μας δίνει επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουμε πιο συστηματικά και δυναμικά την διεκδίκηση των προσλήψεων που μας αναλογούν. Το χρωστάμε πρώτα απ' όλα στην μέχρι τώρα προσπάθεια μας, αλλά και στους ίδιους τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι δικαιούνται μια δίκαιη και ισότιμη εκπαίδευση! Ομοίως, το χρωστάμε και στους γονείς, οι οποίοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε εμάς και στον αγώνα μας.

Εμμένουμε στο δικαίωμα της παράλληλης στήριξης και στη Β'θμια Εκπαίδευση, η οποία συστηματικά απαξιώνεται, όπως και στην ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης, η οποία επίσης καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Η Γ' Φάση είναι προ των πυλών και ενόψει αυτής συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά την κάλυψη όλων των κενών, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τα 440, ενώ οσονούπω αναμένεται να αυξηθεί δραματικά και με τις νέες γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ.

Οι προσλήψεις του ΥΠΑΙΘ δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες του κλάδου μας και κατά συνέπεια στις ανάγκες των ίδιων των μαθητών. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί η Παράλληλη Στήριξη με έναν εκπαιδευτικό για τέσσερις, πέντε ή και επτά μαθητές. Αυτή η λογική όχι μόνο ακυρώνει τις γνωματεύσεις της διεπιστημονικής ομάδας των ΚΕΔΑΣΥ, αφού μειώνονται δραματικά οι ώρες που έχουν οριστεί από αυτά, αλλά λειτουργεί και εις βάρος των ίδιων των παιδιών, αφού δεν τους παρέχεται η κατάλληλη βοήθεια. Μια βοήθεια καθοριστική για το μέλλον τους και την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του ΥΠΑΙΘ ενόψει της Γ' Φάσης και προσβλέπουμε στην αποκατάσταση της αδικίας που σημειώνεται στον κλάδο μας, ώστε η Ειδική Αγωγή να έχει τη θέση που της αξίζει και στην Β'θμια εκπαίδευση!

Ακολουθούν τα ποσοστά κάλυψης στις δύο φάσεις που προηγήθηκαν. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και δυστυχώς δεν είναι καθόλου ικανοποιητικοί:

ειδικη-αγωγη-πινακες

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Καθηγητής Κωνσταντίνος Συνολάκης
Προειδοποίηση καθηγητή Συνολάκη: «Μπορεί να δούμε μεγάλο σεισμό 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα»
«Το ελληνικό τόξο μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό 8,5 Ρίχτερ», λέει ο καθηγητής Συνολάκης
Προειδοποίηση καθηγητή Συνολάκη: «Μπορεί να δούμε μεγάλο σεισμό 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα»
elliniki-glossa-960x500.jpg
9 Φεβρουαρίου: Γιατί Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας;
Πώς θα μπορούσε να αποδοθεί στην αγγλική γλώσσα η γλωσσική ιδιόλεκτος ενός Καβάφη, ενός Παπαδιαμάντη ή το γλωσσικό περιβάλλον του δημοτικού...
9 Φεβρουαρίου: Γιατί Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας;
σχολείο
Έκαναν περικοπή μισθού σε εκπαιδευτικό που απείχε από την τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη ΓΕΛ
Παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 9-2-2023 στις 14:30 στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Έκαναν περικοπή μισθού σε εκπαιδευτικό που απείχε από την τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη ΓΕΛ
Κακοκαιρία: Λεωφορείο στο χιόνι
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια λεωφορεία δεν κάνουν δρομολόγια – Οι αλλαγές
Τα λεωφορεία που δεν κάνουν δρομολόγια και οι γραμμές που αλλάζουν - Όσα πρέπει να γνωρίζεται για τις αμαξοστοιχείες της Hellenic Train που δεν θα...
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια λεωφορεία δεν κάνουν δρομολόγια – Οι αλλαγές