Αγία Βαρβάρα: Μπρα ντε φερ δήμου-γονέων για μαθητή ΑμεΑ που μεταφέρεται «στα χέρια» λόγω ασυντήρητου ανελκυστήρα
Τι απαντά η αντιδήμαρχος Παιδείας Αγίας Βαρβάρας για τον μαθητή ΑμΕΑ που σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Γονέων μεταφέρεται «στα χέρια» λόγω ασυντήρητου ανελκυστήρα

Τη δική της εκδοχή δίνει μέσω του alfavita.gr η αντιδήμαρχος παιδείας, Αλεξάνδρα Φέγγη, στην καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Βαρβάρας, σύμφωνα με την οποία μαθητής ΑμεΑ που φοιτά σε δημοτικό σχολείο μεταφέρεται «στα χέρια» λόγω... ασυντήρητου ανελκυστήρα (Διαβάστε εδώ την καταγγελία των γονέων)

Ειδικότερα, στην καταγγελία, οι γονείς ανέφεραν πως το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας αδυνατεί να παρέχει αξιοπρεπή φοίτηση σε ΑΜΕΑ μαθητή, σημειώνοντας πως η πρόταση του δημάρχου ήταν «να αναζητήσει η οικογένεια σχολείο σε άλλο Δήμο(!) που να διαθέτει σχολείο προσβάσιμο για όλα τα παιδιά και τα ΑΜΕΑ!».

«Ο μαθητής, τον οποίο γνωρίζετε πολύ καλά, μιας και το θέμα σας έχει κοινοποιηθεί εδώ και καιρό, υποχρεώνεται να «μεταφέρεται σηκωτός» καθημερινά, με κίνδυνο της ζωής του, στην τάξη του, που βρίσκεται σε όροφο του σχολείου του. Και παραμένει εκεί μέχρι το σχόλασμα. Στον όροφο που δεν υπάρχει τουαλέτα ΑΜΕΑ! Στον όροφο που δεν υπάρχει προαύλιο! Στον όροφο που δεν βρίσκονται όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για τη σωστή φοίτηση σε ένα σχολείο, ώστε να μην παραμένει αποκλεισμένος από μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας! Και το υπομένει! Γιατί θέλει να φοιτά στο σχολείο του. Και το τίμημα είναι μεγάλο που αγγίζει τα όρια της ταπείνωσης (...) Και όλα αυτά σε ένα σχολείο που διαθέτει ανελκυστήρα! Που, όμως, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας γιατί ο Δήμος δεν φρόντισε πλαίσιο! Αντ’ αυτού η πρότασή σας ήταν να αναζητήσει η οικογένεια σχολείο σε άλλο Δήμο(!) που να διαθέτει σχολείο προσβάσιμο για όλα τα παιδιά και τα ΑΜΕΑ!» είχε γνωστοποιήσει η Ένωση Γονέων. 

Τι απαντά η δημοτική αρχή

«Ουδέποτε προτάθηκε η μετεγγραφή του παιδιού σε σχολείο άλλου δήμου. Πρόκειται για ένα κατάπτυστο ψεύδος και μια συνήθη τακτική της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας» απαντά η αντιδήμαρχος Παιδείας, διευκρινίζοντας πως μόλις διατυπώθηκε το πρόβλημα λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς «πήγε ο ίδιος ο Δήμαρχος στο σχολείο για την εξεύρεση λύσης, ταυτόχρονα απευθύνθηκε σε μία από τις πλέον αναγνωρισμένες και αξιόπιστες εταιρείες ανελκυστήρων ενώ επικοινώνησε και με τη μητέρα του παιδιού».

Και συνεχίζει: «παρότι ο Δήμος αιφνιδιάστηκε, διότι δεν είχε άμεσα ούτε την οικονομική δυνατότητα ούτε μπορούσε να μεταφέρει κονδύλι και να δημιουργήσει κωδικό, πρότεινε για την πρόσκαιρη αντιμετώπιση του ζητήματος και τη διευκόλυνση του μαθητή να μεταφερθεί η τάξη του παιδιού από τον όροφο στην αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο της νότιας πλευράς, όπου και η τουαλέτα ΑΜΕΑ ή στο ισόγειο ή αν ήταν αποδεκτό από τους διδάσκοντες, να μεταφερθεί η τάξη του παιδιού από τον όροφο στην αίθουσα των δασκάλων, που βρίσκεται στο ισόγειο της βόρειας πλευράς. Εξυπακούεται ότι οι υπηρεσίες του δήμου ήταν σε θέση αυθημερόν να κάνουν τις αλλαγές και μετακινήσεις των αιθουσών. Κανένας όμως δεν ήθελε να χάσει τη βολή του και προτιμούσαν όλοι να ανέχονται να μεταφέρεται το παιδί στα χέρια από τον συνοδό του αντί να δεχτούν μία πρόσκαιρη, μικρή μετακίνηση, στον προσφορότερο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Σε κάθε περίπτωση ζητήθηκε από την δημοτική αρχή, η οποία απευθύνθηκε και στη διεύθυνση του σχολείου και στη μητέρα να αξιοποιηθεί και η δυνατότητα να μετεγγραφεί ο πρωτοετής μαθητής σε κοντινό δημοτικό σχολείο του Δήμου, περίπου ίσης απόστασης από το σπίτι του, που διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές (ισόγεια πρόσβαση, τουαλέτα ΑΜΕΑ στο ισόγειο κλπ) και θα μπορούσε ο Δήμος με τα συνεργεία του να διαμορφώσει άμεσα αίθουσα διδασκαλίας για ΑΜΕΑ, ακόμη κι αν δεν υπήρχε. Την εκδοχή αυτή θα μπορούσε να υποστηρίξει και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, που υπογράφει την καταγγελία και που είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του συλλόγου γονέων του σχολείου στο οποίο προτάθηκε να μεταγραφεί ο μαθητής αλλά ό ίδιος προτιμάει μακαρίως να ανέχεται να μεταφέρεται το παιδί στα χέρια αφού αυτό αποτελεί βολική δολιοφθορά κατά της δημοτικής αρχής». 

Δείτε εδώ αναλυτικά την απάντηση της αντιδημάρχου Παιδείας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις αναπληρωτών: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με μόνο 50 ευρώ εγγραφή (Έως 4 Δεκεμβρίου)

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Εκπαίδευση
ΑΣΕΠ: Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022
Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022 περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022
γιατρος
Φοιτητές Ιατρικής: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ενδοκρινολογία - Διαβήτης - Μεταβολισμός
Απόφαση του υπουργού Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους για την εκπαίδευση στην ιατρική ειδικότητα Ενδοκρινολογία - Διαβήτης – Μεταβολισμός
Φοιτητές Ιατρικής: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ενδοκρινολογία - Διαβήτης - Μεταβολισμός