Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
«Απαιτούμε δημόσια σχολεία σε σύγχρονα κτήρια και ασφαλή» τονίζει ο σύλλογος «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»  

Ο Σύλλογος «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»  πριν ακόμα ξεκινήσει η σχολική χρονιά, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της σχολικής Επιτροπής Δήμου Ηρακλείου και έθεσε όλα τα επείγοντα ζητήματα των σχολείων, με κυρίαρχα τη χρηματοδότηση  για λειτουργικά έξοδα και επισκευές στα σχολεία και την εξασφάλιση επαρκούς πετρελαίου για τον χειμώνα. όπως τονίζει ο σύλλογος, η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και τα σχολεία θα λειτουργήσουν από 12 Σεπτεμβρίου κανονικά.

Σε σχετική ανακοίνωση οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν: 

Το κουδούνι χτύπησε, οι φιέστες του υπουργείου Παιδείας ολοκληρώθηκαν  αλλά οι σχολικές μονάδες που είχαν υποστεί ζημιές από το σεισμό  το 2019  αποτελούν ακόμα πληγή για την πόλη και τη σχολική κοινότητα. Στο 4ο Δημοτικό αν και καθυστερημένα πραγματοποιήθηκε ένα μέρος των επισκευαστικών εργασιών, αλλά τα προβλήματα δεν ξεπεράστηκαν διότι μάλλον απαιτείται να χτιστεί νέα κτήριο(!!),  παρόλο που ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά για την επισκευή του.  

Στο 5ο Δημοτικό οι εργασίες εξελίσσονται με πρωτοφανή καθυστέρηση. Αν και η δημοτική αρχή υποσχέθηκε να παραδώσει το κτήριο τον Δεκέμβριο του 2019,  το μεγαλύτερο μέρος του σχολείου  έχει μετατραπεί  κυριολεκτικά σε εργοτάξιο, με τα παιδιά  να κάνουν μάθημα στριμωγμένα στο χωρισμένο με γυψοσανίδες γυμναστήριο και την αίθουσα του Τμήματος Ένταξης να δικαιολογεί «αντιπλημμυρικά» έργα(!)

Η κρατική  χρηματοδότηση μειώθηκε τα τελευταία 11 χρόνια κατά 1,8 δις., κατά 70%  για την Σχολική Στέγη ενώ έχει μετακυλιστεί ένα μεγάλο μέρος της κάλυψης των σχολικών δαπανών από τους γονείς, που  πληρώνουν 1,2δις τον χρόνο από τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους για τη «δωρεάν» παιδεία

Ταυτόχρονα, προκαλούν οργή οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για περικοπές προσλήψεων εάν δε μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 10%   σε μια περίοδο που οι όμιλοι της ενέργειας θησαυρίζουν! Δε θα διαλέξουμε ανάμεσα στο αν οι μαθητές μας θα έχουν δασκάλους ή αν θα ξεπαγιάσουν τον χειμώνα! Κανένα σχολείο δε θα μείνει χωρίς θέρμανση, κανένα παιδί και εκπαιδευτικός δε θα κρυώνει τον 21ο αιώνα!

Συμμετέχουμε όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, στην Παράσταση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» και απαιτούμε:

- Να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες στο 4ο και 5ο Δημ. Σχ. Ηρακλείου. Να φύγουν όλα τα κοντέινερ από τα προαύλια και να γίνεται το μάθημα με ασφάλεια

- Άμεσα να δοθούν οι εκκρεμότητες των προηγούμενων δόσεων προς τις σχολικές μονάδες, καθώς και το συνολικό ποσό της επόμενης δόσης.

- Έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολείων σε αναλώσιμα, επισκευές αλλά και για την εξασφάλιση επαρκούς πετρελαίου για όλο τον χειμώνα.

- Διεκδικούμε ουσιαστική συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων σχολικών κτηρίων και χτίσιμο νέων. Να φύγουν τώρα όλα τα κοντέινερ από τα Νηπιαγωγεία.

 -  Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας για να καλυφθούν οι ανάγκες στα σχολεία, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

- Να γίνει τώρα ουσιαστικός τεχνικός έλεγχος στις υδραυλικές ηλεκτρολογικές  εγκαταστάσεις  όλων των σχολικών κτιρίων με προτεραιότητα στα παλαιότερα.

-  Διαγραφή των  χρεών σχολικών επιτροπών από προηγούμενα σχολικά έτη.

- Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου, αλλά και στα αναλώσιμα και λειτουργικά είδη των σχολείων, μαζί με την επιβολή πλαφόν.

- Δωρεάν rapid test για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

- Απαιτούμε να μη γίνει καμία περικοπή στις ανάγκες των σχολικών μονάδων, στη θέρμανση, να μην κάνουν οι μαθητές μας μάθημα σε κρύες αίθουσες, με το επιχείρημα της ενεργειακής κρίσης  ενώ οι εταιρείες ενέργειας.  

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε αναγκαία την έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ηρακλείου για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε εκείνα τα μέτρα που θα δημιουργήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μια σχολική χρονιά κατά την οποία θα καλύπτεται το σύνολο των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.

Συγκεκριμένα ζητάμε να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα και να ληφθούν αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με δυναμικές ενέργειες προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οργανώνουμε τη δράση μας, εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι.  επισκευασμένα με τους σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς. Δεν παζαρεύουμε την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, την Ένωση Γονέων και τα ΔΣ των Συλλόγων να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 27/9 στις 13.30 μ.μ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού
«Η Ευρώπη πιάστηκε απροετοίμαστη καθώς οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου περικόπτονται , με τον χειμώνα να πλησιάζει. Η ευρωζώνη προετοιμάζεται...
Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού
Υποψήφιοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τα ονόματα όλων των υποψηφίων και τα μόρια που έλαβαν
Ενστάσεις από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 έως την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 23:59.
Υποψήφιοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τα ονόματα όλων των υποψηφίων και τα μόρια που έλαβαν
teacher daskalos
Τι πρέπει να κάνουν οι 7.089 αναπληρωτές που προσελήφθηκαν: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων, δικαιολογητικά και ανάληψης υπηρεσίας
Γενικές οδηγίες για κάθε κατηγορία πρόσληψης αναπληρωτών
Τι πρέπει να κάνουν οι 7.089 αναπληρωτές που προσελήφθηκαν: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων, δικαιολογητικά και ανάληψης υπηρεσίας