Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2022-ΑΠΘ: Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί για μαθητές
Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί για μαθήτριες και μαθητές δημοτικού (Ε’ & ΣΤ’ τάξης), γυμνασίου και λυκείου

Το Εργαστήριο Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική της Ξένης Γλώσσας και της Επικοινωνίας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, με τη διοργάνωση τριών Πανελλήνιων Διαγωνισμών για μαθήτριες και μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (European Day of Languages), αναπόσπαστο μέρος του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Γλωσσικής Πολιτικής, εορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου και επιδιώκει να προωθήσει την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού αλλά και του ευρύτερου κοινού σχετικά με τη σημασία της γλωσσομάθειας και τη διαφύλαξη της γλωσσικής κληρονομιάς. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της πολυγλωσσίας και ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών οι συγκεκριμένοι τρείς πανελλήνιοι διαγωνισμοί έχουν ως στόχο να επισημάνουν τις πολύπλοκες σχέσεις μεταξύ των γλωσσών και συνακόλουθα των πολιτισμών και να παρακινήσουν τους νέους στην ουσιαστική εκμάθησή τους, η οποία υποστηρίζει τόσο την ατομική τους εξέλιξη όσο και την κοινωνική ανάπτυξη.

Οι νικήτριες/νικητές του κάθε διαγωνισμού θα λάβουν ως έπαθλο μία ταμπλέτα, ως υπόμνηση των δυνατοτήτων εκπαίδευσης και κατάρτισης που δημιουργεί σήμερα η ψηφιακότητα, με την προϋπόθεση του κριτικού ψηφιακού γραμματισμού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τις καλύτερες επιδόσεις θα λάβουν ποικίλα αναμνηστικά δώρα από την Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την παραλαβή των δώρων θα απαιτηθεί βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο τους.

Οι διαγωνισμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για τους μαθητές και τις μαθήτριες για μία εβδομάδα, από τη Δευτέρα 26/09/2022 (9.00) έως την Παρασκευή 30/09/2022 (13.00). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθήτριες και μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού και όλων των τάξεων του γυμνασίου και του λυκείου. Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους είναι να διαθέτουν λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Δεν απαιτείται κανενός είδους εγγραφή ούτε καταγράφονται τα προσωπικά στοιχεία μαθητών.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παρέλαση
Καιρός 25η Μαρτίου: Η χώρα «σπάει» στα δύο – Πού θα γίνουν παρελάσεις με βροχές και κρύο
Βροχές, τσουχτερό κρύο και άνεμοι στις παρελάσεις, ποιες περιοχές επηρεάζονται την 25η Μαρτίου
Καιρός 25η Μαρτίου: Η χώρα «σπάει» στα δύο – Πού θα γίνουν παρελάσεις με βροχές και κρύο
ιραν
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πύραυλοι και επιδρομές σε πολλαπλά μέτωπα – Στροφή Τραμπ προς πιθανή αποκλιμάκωση
Κλιμακώνεται η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή: Νέα πλήγματα Ισραήλ, πυραυλική απάντηση από το Ιράν – «Παράθυρο» αποκλιμάκωσης από Τραμπ
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πύραυλοι και επιδρομές σε πολλαπλά μέτωπα – Στροφή Τραμπ προς πιθανή αποκλιμάκωση
aytokinito
Γιατί σκουραίνει το λάδι του κινητήρα και πότε πρέπει να σας προβληματίσει

Γιατί αλλάζει χρώμα το λάδι

Η βασική αιτία που το λάδι σκουραίνει είναι τα κατάλοιπα που δημιουργούνται κατά την καύση...

Γιατί σκουραίνει το λάδι του κινητήρα και πότε πρέπει να σας προβληματίσει