ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Απείλησε τα σωματεία ότι αν δεν αποχωρήσουν άμεσα θα καλέσει την αστυνομία, πράγμα που έκανε!!! 

Την Τρίτη 13/09/22 είχε προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας στη Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, με σκοπό να συζητηθούν όλα τα σοβαρά τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα (τοποθετήσεις, κενά, πληρωμές νεοδιόριστων/αναπληρωτών, κλείσιμο τμημάτων, υποχρεωτικές υπερωρίες, ολιγομελή τμήματα, συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας κλπ).

Ο προϊστάμενος κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος, όχι μόνο δε δέχτηκε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, αλλά με πρόσχημα τη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (την οποία όρισε σε ώρα που είχε ζητηθεί συνάντηση με τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ) απαίτησε να αποχωρήσουν, αδιαφορώντας από την μαζική παρουσία των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ.

Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ του πρότειναν να τους ορίσει άλλη συγκεκριμένη ώρα για να γίνει η συνάντηση.

Σύμφωνα με καταγγελία των ΕΛΜΕ όχι μόνο αρνήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ θα αποφασίσω όποτε μπορώ και θα σας ενημερώσω και μάλιστα θα συναντηθώ μόνο με τους προέδρους των ΕΛΜΕ», αλλά απείλησε πως θα διέκοπτε τη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και θα τη χρέωνε στα σωματεία.

Δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά η εργοδοσία να ορίζει τους όρους εκπροσώπησης των σωματείων, της συζήτησης και συνάντησης.

Στη συνέχεια ο κύριος Νικολόπουλος προχώρησε και σε ένα βήμα παραπάνω. Απείλησε τα σωματεία ότι αν δεν αποχωρήσουν άμεσα θα καλέσει την αστυνομία, πράγμα που έκανε!!! 

Η καταγγελία των ΕΛΜΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Απαράδεκτη και προκλητική στάση του ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας

Σήμερα Τρίτη 13/09/22 είχε προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας στη Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, με σκοπό να συζητηθούν όλα τα σοβαρά τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα (τοποθετήσεις, κενά, πληρωμές νεοδιόριστων/αναπληρωτών, κλείσιμο τμημάτων, υποχρεωτικές υπερωρίες, ολιγομελή τμήματα, συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας κλπ).

Ο προϊστάμενος κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος, όχι μόνο δε δέχτηκε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, αλλά με πρόσχημα τη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (την οποία όρισε σε ώρα που είχε ζητηθεί συνάντηση με τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ) απαίτησε να αποχωρήσουμε, αδιαφορώντας από την μαζική παρουσία των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ. Του προτείναμε να μας ορίσει άλλη συγκεκριμένη ώρα για να γίνει η συνάντηση. Όχι μόνο αρνήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ θα αποφασίσω όποτε μπορώ και θα σας ενημερώσω και μάλιστα θα συναντηθώ μόνο με τους προέδρους των ΕΛΜΕ», αλλά απείλησε πως θα διέκοπτε τη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και θα τη χρέωνε στα σωματεία. Δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά η εργοδοσία να ορίζει τους όρους εκπροσώπησης των σωματείων, της συζήτησης και συνάντησης. Στη συνέχεια ο κύριος Νικολόπουλος προχώρησε και σε ένα βήμα παραπάνω. Απείλησε τα σωματεία ότι αν δεν αποχωρήσουν άμεσα θα καλέσει την αστυνομία, πράγμα που έκανε!!! Η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ διεκόπη αφού αποχώρησαν τα μέλη του, αλλά ο προϊστάμενος παρέμεινε “φρουρούμενος” από την αστυνομία στο γραφείο, αρνούμενος τη συνάντηση.  Η αστυνομία μπήκε στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. και ανάλαβε χρέη εκπροσώπου τύπου του προϊσταμένου!!!!

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την απαράδεκτη και αήθη πρακτική του προϊσταμένου της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, Αθανάσιου Νικολόπουλου, απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. Επίσης, στηλιτεύουμε την παρουσία της αστυνομίας μέσα στο γραφείο του προϊσταμένου της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας.

Έπειτα, και ύστερα από τη σθεναρή αντίσταση των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, αλλά και με τη διαμεσολάβηση μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ο κ. Νικολόπουλος, υποχρεώθηκε να ορίσει νέα συνάντηση με όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών της Α΄ Αθήνας την Πέμπτη 15/09/22 στις 16:00.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας καλούμε να δώσετε δυναμικά το παρόν στη συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας. Μόνο συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα βρούμε λύση στα προβλήματά μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!!

Τα σωματεία της Α΄ Αθήνας:

Α΄ ΕΛΜΕ, Β΄ ΕΛΜΕ, Γ΄ ΕΛΜΕ,

Ε΄ ΕΛΜΕ, Ζ΄ ΕΛΜΕ, Στ΄ ΕΛΜΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

έφυγε από τη ζωή.jpg
Ασύλληπτη τραγωδία! 13χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του: “Ηρακλή θα σε θυμόμαστε πάντα”
Τραγωδία! Νεκρός μαθητής Γυμνασίου: «θα θυμόμαστε πάντα το ήθος και το χαμόγελό σου. Καλό Παράδεισο»
Ασύλληπτη τραγωδία! 13χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του: “Ηρακλή θα σε θυμόμαστε πάντα”