φοιτητικό-συλλαλητήριο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νέες διαμαρτυρίες φοιτητών, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα Τετάρτη στα Προπύλαια - Εκφράζουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή του δημόσιου πανεπιστημίου σε αστυνομοκρατούμενο κέντρο-παράρτημα της ΓΑΔΑ.

Με νέες κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απάντησαν χθες Τρίτη οι φοιτητές στα σχέδια της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τις ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια.

Με συνθήματα όπως «έξω η αστυνομία από τις σχολές μας» πραγματοποίησαν το απόγευμα άλλη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πανεπιστημιακή πύλη της οδού Ούλωφ Πάλμε. Αντίστοιχα, πλήθος φοιτητών συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και ακολούθως έκαναν πορεία τους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

φοιτητικό συλλαλητήριο

Για σήμερα, Τετάρτη, οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 7 στα Προπύλαια. Στο πλευρό τους θα βρίσκονται και εργαζόμενοι του πανεπιστημίου, που έχουν εκφράσει ηχηρά, όλο το προηγούμενο διάστημα, την αντίθεσή τους στη μετατροπή του δημόσιου πανεπιστημίου σε αστυνομοκρατούμενο κέντρο-παράρτημα της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με ψήφισμα των φοιτητικών συλλόγων, καθώς και με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων που έγιναν αυτές τις μέρες, απαιτείται από τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων η «παύση κάθε ακαδημαϊκής λειτουργίας σε περίπτωση εισόδου της αστυνομίας στα πανεπιστήμια».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 2.jpg

«Την ίδια στιγμή που φέτος η ακρίβεια τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα, που εξαγγέλλουν "δύσκολους χειμώνες" για το λαό, που δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να βγάλουμε το μήνα, να πληρώσουμε τα νοίκια και τη ΔΕΗ που έχουν πάει στα ύψη, η κυβέρνηση μεριμνά να σπαταλάει λεφτά για την ΟΠΠΙ και να προωθεί την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση αντί να ενισχύσει τη φοιτητική μέριμνα και να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών. Αντί αυτού ιδιωτικοποιεί ακόμα περαιτέρω τη φοιτητική μέριμνα, ενισχύει τις ΣΔΙΤ και οξύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης. Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι καθοδηγούμενες από αυτή διοικήσεις Δημόπουλου και Μπουντουβή επιλέγουν να κωφεύουν απέναντι στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας προωθώντας με ακόμη πιο χυδαίο τρόπο την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια. Εν μέσω εξεταστικής περιόδου επιχειρούν να εφαρμόσουν το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα των φοιτητικών συλλόγων.

Τέλος, οι φοιτητές κάνουν ξεκάθαρο ότι: «Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν. Φοιτητές, εργαζόμενοι, καθηγητές θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα ανατρέψουμε αυτόν τον κατάπτυστο νόμο. Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και ο νέος νόμος δεν θα εφαρμοστούν ποτέ στα πανεπιστήμια, θα τους ανατρέψουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δεν κάνουμε βήμα πίσω. Όπως έχουμε δείξει μπορούμε να νικήσουμε!»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratos
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Στρατολογική κατάσταση: Οι νέοι κανόνες για έκδοση, χρήση και επιβεβαίωση εγγράφων
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Ο καθηγητής Ευάγγελος Λιάτσικος έκανε επέμβαση στην Αθήνα μέσω Κίνας και έγραψε ιστορία στην τηλεχειρουργική
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων