νηπιαγωγείο γαύδος
Στην Γαύδο φέτος πρόκειται να λειτουργήσει μόνο Νηπιαγωγείο, καθώς το Δημοτικό και το Γυμνάσιο δεν θα ανοίξουν για τη νέα σχολική χρονιά.

Πρώτη ημέρα σχολικής χρονιάς σήμερα για χιλιάδες παιδιά σε ολόκληρη την χώρα, στην Γαύδο, όμως, Αγιασμός έγινε μόνο στο Νηπιαγωγείο.

Χωρίς Γυμνάσιο και Δημοτικό το νησί

Η Κέλλυ και ο Νίκος, δύο παιδιά της Γαύδου, τελείωσαν το Δημοτικό σχολείο στο ακριτικό νησί και θα έπρεπε σήμερα να βρεθούν για πρώτη φορά στην αυλή κάποιου Γυμνασίου, κάτι που γίνεται, δυστυχώς, μετ' εμποδίων...

Πρόκειται για τα παιδιά της οικογένειας η οποία «κίνησε γη και ουρανό» για να πεισθεί η πολιτεία να ιδρύσει γυμνασιακή τάξη στο ακριτικό νησί προκειμένου να παραμείνουν εκεί τα παιδιά αλλά και όλη η οικογένεια, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να τα παιδιά με την μητέρα τους να αποχωριστούν τον πατέρα ο οποίος είναι αγρότης στο νησί.

Μόνο που το Υπουργείο Παιδείας σε όλες τις απαντήσεις που έχει δώσει – και σε κοινοβουλευτική συζήτηση – επιμένει πως δεν είναι δυνατόν να ιδρυθεί Γυμνάσιο στην Γαύδο και για λόγους λειτουργικούς που σχετίζονται με τον αριθμό των εκπαιδευτικών αλλά και για λόγους κοινωνικοποίησης των παιδιών.

Να σημειωθεί πως το απολυτήριο του Δημοτικού των δύο παιδιών και τα σχετικά έγγραφα έχουν κατατεθεί στο Γυμνάσιο Παλαιόχωρας όπου υπάγεται εκπαιδευτικά η Γαύδος και το πρόβλημα είναι πως από αύριο στα δύο παιδιά αναμένεται να καταγράφονται απουσίες.

Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο

Στο μεταξύ σήμερα το τρίτο παιδί της οικογένειας συμμετείχε – μαζί με ένα ακόμη – στον αγιασμό που έγινε στο Νηπιαγωγείο της Γαύδου.

Πάντως το Δημοτικό σχολείο της Γαύδου το οποίο φέτος έμεινε κλειστό λόγω έλλειψης μαθητών αναμένεται να λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά με τους δύο αυτούς μικρούς μαθητές.

Σε ό,τι αφορά στο αν θα λειτουργήσει του χρόνου και το νηπιαγωγείο αυτό είναι άγνωστο αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν στο νησί άλλα παιδιά στην κατάλληλη ηλικία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_molivia.jpg
Αναπληρωτές - νεοδιόριστοι για αξιολόγηση: «Δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους στις πλάτες μας»
«Η κυβέρνηση τρομοκρατεί και εκβιάζει ωμά πως εάν δεν εφαρμοστεί η ατομική αξιολόγηση θα «παγώσει» τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων»
Αναπληρωτές - νεοδιόριστοι για αξιολόγηση: «Δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους στις πλάτες μας»