βρεφονηπιοκόμος2020
Αντιμέτωπα με την απώλεια της σχολικής στέγης βρίσκονται νηπιαγωγεία στα Χανιά.

Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί στα Χανιά που στεγάζονται σε μισθωμένα κτήρια. Οι ιδιοκτήτες τους σε πολλές περιπτώσεις έχουν προχωρήσει σε διαδικασίες έξωσης καθώς ζητούν αυξήσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές στο πλαίσιο της απόφασης για μείωση των μισθωμάτων του ελληνικού δημοσίου.

Αύξηση ενοικίων και εξώσεις!

Σε επιστολή του την οποία κοινοποιεί στην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο κ. Σημανδηράκης περιγράφει την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται λόγω της μη πληρότητας σχολικών χώρων στο δήμο. Εξηγεί ότι τα τελευταία χρόνια, με δεδομένη την αυξημένη ζήτηση ακινήτων, αλλά και την αύξηση στα ενοίκια κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, εντοπίζεται σοβαρό ζήτημα στη διατήρηση των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων, στη νηπιακή πρόνοια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Βίκυς Παπαδογιαννάκη, στη neakriti.gr.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια με πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων να ζητούν αυξήσεις στα ενοίκια, με το αιτιολογικό ότι το ύψος της φορολόγησης τους σε συνδυασμό με τον ΕΝΦΙΑ, καθιστούν ασύμφορη για τους ίδιους τη μίσθωση.

Τι ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης διευκρινίζει στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα πως «με τους υφιστάμενους οικονομικούς περιορισμούς και με τη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν δύνανται να ενοικιάζουν τα ακίνητα τους στον δήμο Χανίων, καθώς αδυνατούν να καλύψουν έξοδα συντήρησης αλλά και λειτουργικά έξοδα. Επιπλέον, οι προδιαγραφές του υπουργείου Παιδείας, ώστε να ενοικιαστεί ένα οποιαδήποτε κτήριο για να φιλοξενήσει οποιαδήποτε σχολική δομή, έχουν αλλάξει και καθιστούν αδύνατη την εύρεση κατάλληλων χώρων, που να καλύπτουν τις απαιτούμενες κτηριακές υποδομές, κυρίως στο κέντρο της πόλης».

Ο ίδιος υπογραμμίζει τον κίνδυνο, «αν δεν υπάρξει αναπροσαρμογή στα μισθωτήρια των ενοικιαζόμενων σχολικών δομών, πολύ σύντομα να πραγματοποιηθούν εξώσεις και η εύρεση τέτοιων υποδομών θα είναι ανέφικτη». Μόνη εφικτή λύση για την δημοτική αρχή είναι να αφαιρεθεί η υποχρεωτική μείωση ή να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να αναπροσαρμόζουν, έστω και με ιδίους πόρους, τα τρέχοντα μισθώματα. Σημειώνεται ότι σε μισθωμένα νηπιαγωγεία, βάση νόμου, ο δήμος δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης για εργασίες συντήρησης, αναβάθμισης ή οτιδήποτε άλλο.

Πηγή: neakriti.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Serres-Sxoleio
Κλειστά σχολεία στο Δήμο Σερρών μέχρι την ημέρα της κηδείας του άτυχου μαθητή

Ολα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας του...

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Σερρών μέχρι την ημέρα της κηδείας του άτυχου μαθητή