paidikos stathmos
ΣΥΡΙΖΑ: Πολλές οικογένειες, αν και «δυνητικά δικαιούχοι», αποκλείστηκαν, απλά και μόνο επειδή η χρηματοδότηση δεν επαρκεί για όλους

Ενα στα τρία παιδιά των Ιωαννίνων μένουν εκτός των vouchers σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜεα, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων...

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «σφαγή» διαψεύδοντας την υπουργό (η οποία ισχυρίζεται ότι δεν έμεινε εκτός κανένα παιδί), και τονίζει ότι τα 2.149 από τα συνολικά 2.735 παιδιά που αποκλείστηκαν, έμειναν εκτός παρά το γεγονός ότι οι αιτήσεις των γονιών τους πληρούσαν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια που θέτει το πρόγραμμα. Ο αποκλεισμός οφείλεται στο γεγονός ότι τα voucher για την επιδότηση των τροφείων χορηγούνται «με βάση τη μοριοδότηση και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού».

Έτσι, πολλές οικογένειες, αν και «δυνητικά δικαιούχοι», αποκλείστηκαν, απλά και μόνο επειδή η χρηματοδότηση δεν επαρκεί για όλους!

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Η Δόμνα Μιχαηλίδου και η «σφαγή των vouchers»

Με βάση τα πρόσφατα οριστικά αποτελέσματα για τα vouchers σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜεα, στο Νομό Ιωαννίνων συγκεκριμένα μόλις 3.139 παιδιά εγκρίθηκαν , ενώ 2.735 αποκλείστηκαν από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Μάλιστα τα 2.149 είχαν πλήρη φάκελο και οι γονείς πληρούσαν όλα τα κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα.

Τα πράγματα στο Νομό Ιωαννίνων είναι αρκετά χειρότερα από τους πανελλαδικούς δείκτες , με 1 στα 3 παιδιά να «μένουν εκτός», και εδώ τοπικά σχεδόν 1 στα 2 παιδιά να έχουν την ατυχία να μείνουν στο σπίτι , έξω από κάθε δομή και διαδικασία. Στο Δήμο Ιωαννιτών, όπου παρά την έγκριση επιχορήγησης 2.739 παιδιών οι δημοτικές δομές (παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί)δεν γνωρίζουμε πόσα παιδιά  μπορούν να φιλοξενήσουν τελικά, με την κατάσταση να είναι επίσης αβέβαιη στους περιφερειακούς δήμους των Ιωαννίνων.

Αφωνία της κυβέρνησης μέχρι στιγμής, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα η υπεύθυνη υφυπουργός Δομνα Μιχαηλίδου με περισσή έπαρση προανήγγειλε τον ..όλο και αυξανόμενο αριθμό δικαιούχων παιδιών με τα αποτελέσματα να την διαψεύδουν παταγωδώς.

Εδώ και μέρες οι γονείς έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να βρουν μια θέση σε σταθμούς για τα παιδιά τους, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούσαν να κάνουν εγγραφές ειδικά όσοι είχαν πρόβλημα να καλύψουν τη δαπάνη από το εισόδημά τους χωρίς το voucher.

Σε μια χρονιά , με το μηνιαίο εισόδημα να μην καλύπτει ούτε καν ένα 15νθήμερο ,με την αβεβαιότητα και την αγωνία για το χειμώνα που έρχεται, με τα καρτέλ των καυσίμων και της ενέργειας να έχουν αυξήσει τα κέρδη τους έως και 500% , η ανίκανη και ανάλγητη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει το θράσος να επαίρεται για τη δήθεν φροντίδα της για το παιδί, όταν ήδη προβάλλεται το sequel της «Σφαγής των αμνών Νο 3»

Ν.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Με βάση τα οριστικά αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν με μεγάλη καθυστέρηση τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στη σελίδα του αρμόδιου φορέα (ΕΕΤΑΑ), οι αιτήσεις στο Νομό Ιωαννίνων αφορούν 5.874 παιδιά.

Από το σύνολο αυτό, το voucher για να εγγραφούν στις δομές έλαβαν τελικά 3.139 παιδιά (53,43%). Τα υπόλοιπα 2.735 παιδιά, δηλαδή το 46,56 %, αποκλείστηκαν από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Δηλαδή, λίγο λιγότερο από τα μισά παιδιά για τα οποία οι γονείς τους κατέθεσαν αιτήσεις, δεν πήραν voucher για τους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Μάλιστα, 2.149 παιδιά έμειναν εκτός παρά το γεγονός ότι οι αιτήσεις των γονιών τους πληρούσαν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια που θέτει το πρόγραμμα. Ο αποκλεισμός οφείλεται στο γεγονός ότι τα voucher για την επιδότηση των τροφείων χορηγούνται «με βάση τη μοριοδότηση και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού». Έτσι, πολλές οικογένειες, αν και «δυνητικά δικαιούχοι», αποκλείστηκαν, απλά και μόνο επειδή η χρηματοδότηση δεν επαρκεί για όλους!

Όμως μετά την πρώτη ψυχρολουσία των νέων ζευγαριών με την επιχορήγηση για το ΕΣΠΑ ξεκινά νέος γύρος αναζήτησης αφού για παράδειγμα στο Δήμο Ιωαννιτών, που θα επιχορηγηθούν συνολικά 2.739 παιδιά, οι δημοτικές δομές (παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί) μπορούν να καλύψουν μόλις 1.240 παιδιά, με την κατάσταση να είναι πολύ χειρότερη στους περιφερειακούς δήμους των Ιωαννίνων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δικαστήρια διαγωνισμός
Διαγωνισμός ΕΣΔΙ για Δικαστήρια: Ολική πρόσβαση σε ύλη και ερωτήσεις
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Διαγωνισμό του ΕΣΔΙ - Εδώ θα βρείτε την ύλη και τις ερωτήσεις που πρέπει να λύσετε (μαζί με τις απαντήσεις)
Διαγωνισμός ΕΣΔΙ για Δικαστήρια: Ολική πρόσβαση σε ύλη και ερωτήσεις