Τοποθετήσεις - λειτουργικά κενά: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην ΠΔΕ Αττικής σήμερα
Κινητοποίηση στην ΠΔΕ Αττικής διοργανώνει σήμερα στις 12.30 μμ η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, για τις τοποθετήσεις, τα λειτουργικά κενά και σειρά άλλων ζητημάτων

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Αττικής καλεί αύριο, Τρίτη, στις 12.30 μμ η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, για τις τοποθετήσεις και τα λειτουργικά κενά, καθώς και σειρά άλλων ζητημάτων.

«Καλούμε τις ΕΛΜΕ της Αττικής στις 6/9 να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης Αττικής προκειμένου να θέσουμε σοβαρά ζητήματα και προβλήματα των εκπαιδευτικών, των σχολείων μας και της Δημόσιας Εκπαίδευσης», σημειώνει το σωματείο των καθηγητών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής:

Κάλεσμα την Τρίτη, 6 Σεπτέμβρη, στις 12.30 μμ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Αττικής 

Μπλοκάρουμε τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και των εργασιακών μας σχέσεων Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία και Δημοκρατία!

Καλούμε τις ΕΛΜΕ της Αττικής στις 6/9 να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης Αττικής προκειμένου να θέσουμε σοβαρά ζητήματα και προβλήματα των εκπαιδευτικών, των σχολείων μας και της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Τα κυριότερα είναι: 

    • Τοποθετήσεις  - λειτουργικά κενά
    • Τμήματα Παράλληλης και ΖΕΠ
    • Εγγραφές μαθητών σε όλα τα τμήματα χωρίς κανένα αποκλεισμό
    • Εναπομείναντα ολιγομελή ή νέα τμήματα λόγω εγγραφών κλπ
    • Μέντορες, συντονιστές, εκπ/κοί όμιλοι 
    • Μισθοδοσία νεοδιόριστων και αναπληρωτών
    • Απαραίτητα μέτρα υγιεινής στα σχολεία
    • Άλλα τρέχοντα ζητήματα

Βασική και πάγια θέση του κλάδου μας είναι ότι όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές πρέπει να γίνονται με τα σχολεία ανοιχτά και με τη σύμφωνη άποψη των συλλόγων διδασκόντων. Αυτό είναι αναγκαίο να γίνεται και εξαιτίας της απουσίας των εκλεγμένων εκπροσώπων του κλάδου από τα ΠΥΣΔΕ όλης της χώρας την τελευταία διετία.

Γι΄ αυτό και θεωρούμε σοβαρό λάθος, που παραβιάζει εργασιακά μας δικαιώματα, ότι σε αρκετές ΔΔΕ άρχισαν οι υπηρεσιακές μεταβολές τον Αύγουστο. Κατά τις τοποθετήσεις, πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα η σειρά όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και διαδικασίες αντίστοιχες με όσα προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο των μεταθέσεων, για να υπάρχει μια βάση αρχών και διαφάνειας.

    • Εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.
    • Λειτουργικά υπεράριθμοι.
    • Διάθεση ΠΥΣΔΕ.
    • Εκπαιδευτικοί που ζητούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ.
    • Αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΔΕ για την τρέχουσα σχολική χρονιά.
    • Εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν στην περιοχή από Μετάταξη.
    • Νεοδιόριστοι. 
    • Αναπληρωτές.

Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών του Σεπτεμβρίου να γίνονται σε δύο φάσεις. Μετά την Α΄ φάση  ακολουθεί η Β΄ φάση συμπλήρωσης των λειτουργικών κενών από το ΠΥΣΔΕ με τις ίδιες διαδικασίες που γίνεται η Α΄. Οι εκπαιδευτικοί, που θα τοποθετηθούν στην Α΄ φάση, δεν θα χάσουν την έως τότε υπηρεσιακή τους κατάσταση και θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν τα κενά της Β΄ που θα προκύψουν. 

Τονίζουμε ότι είναι ανάγκη σ΄ αυτές τις τόσο αντίξοες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες, να μην αναγκάζονται οι συνάδελφοι να καλύπτουν κενά σε μεγάλες αποστάσεις και όχι σε πάνω από δύο σχολεία! 

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κάλυψη όλων των κενών παράλληλης στήριξης ανά μαθητή και για άμεση στελέχωση των σχολικών μονάδων όπου χρειάζεται να λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής ΖΕΠ.

Πολλοί μαθητές δεν πρόλαβαν να εγγραφούν. Πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα τμήματα ώστε οι μαθητές να έχουν δικαίωμα εγγραφής σε όποιο τμήμα επιθυμούν, όχι μόνο σε όσα εγκρίθηκαν, αλλά και σε όσα μπορεί να προκύψουν λόγω των νέων εγγραφών και είναι σημαντικό να εγκριθούν κι αυτά. 

Κανείς - καμία μέντορας, ενδοσχολικός συντονιστής και υπεύθυνος εκπαιδευτικού ομίλου! Το υπουργείο βιάζεται να υλοποιήσει όλη την αντιδραστική βεντάλια των διαδικασιών που συνδέονται με την αξιολόγηση και οδηγούν σε αυτή.  Γιατί είναι εργαλεία της διοίκησης όχι για τη βελτίωση του σχολείου, αλλά για τη διάλυση της συνοχής και του ρόλου του συλλόγου διδασκόντων, δημιουργώντας φατρίες και κυνηγούς προσόντων. Είναι νέα βάρη στην πλάτη των εκπαιδευτικών καθώς αυξάνουν κι άλλο τον φόρτο εργασίας, το συνολικό ωράριο και υλοποιούν την απλήρωτη εργασία!… Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τους διευθυντές και τους συναδέλφους, να μην αποδεχτούν και να μην καταργήσουν στην πράξη την παιδαγωγική και δημοκρατική λειτουργία του σχολείου, τον αποφασιστικό ρόλο του συλλόγου διδασκόντων και το ωράριο μας! 

Είναι μεγάλη η ανάγκη να είναι έγκαιρη η καταβολή του μισθού των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών και μάλιστα σε μία περίοδο αυξημένων οικονομικών αναγκών. Και πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τον τρόπο επιλογής των υποδιευθυντών. 

Ο κορονοϊός είναι εδώ και άνθρωποι χάνονται συνεχώς, παρά την κανονικότητα που ανακοινώνει το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση. Επιβάλλεται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα για την προστασία ολόκληρης της σχολικής κοινότητας. Δημιουργία τμημάτων των 15 μαθητών και πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα και την ομαλή λειτουργία των σχολείων συνολικά, δωρεάν τεστ και εξετάσεις με την ευθύνη του ΕΟΔΥ και χρήση της μάσκας όπου κι όταν χρειάζεται.

Δεν υλοποιούμε την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης.

Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα